co robić ? trudny związek - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » co robić ? trudny związek

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 35 ]

Temat: co robić ? trudny związek

witam jestem tu nowy nie wiem czy w dobrym dziale to pisze ale potrzebuje porady , a wiec jestem z dziewczyna od 3 lat nasza miłość i uczucia zawsze były mocne dobrze się układało aż do pewnego momentu nagle moja dziewczyna wg zmieniła się zostawiła mnie tydzień temu później wróciła do mnie po 3 dniach co chwile zmienia zdanie mówi ze mnie kocha a na drugi dzień już że nie chce ze mną być i nie wiem czemu się tak dzieje dowiedziałem się że pisze z kimś kto mieszka około 200km od naszej miejscowości poznała go kiedyś w szpitalu napisała do niego bo koleżanki z klasy ją namawiały ja się staram cały czas robię wszystko co potrafię żeby było jak dawniej ale ona jak by to miała gdzieś a za chwile jednak mówi coś innego jestem załamany tym wszystkim ciężko mi strasznie z tym wszystkim co mam zrobić ? ja na prawdę chce walczyć o nasz związek ale ona ma to gdzieś po 3 latach nagle stwierdziła ze ona nie ma do mnie uczuć ze mnie nie kocha a na 2 dzień jest wszystko dobrze i tak w kółko co mam zrobić pomóżcie ??

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: co robić ? trudny związek

zdradziła czy nie , co robic

3

cześć a może po prostu ją sprawdz?

4

Ja uważam, że dziewczyna pogubiła się w uczuciach i nie wie co czuje. Może po prostu jak się poznała z innym chłopakiem wtedy w szpitalu to coś ją tknęło....  Jeśli raz mówi Kocha lub, że nie kocha a za 2 dni znowu jest inna bajka to znaczy, że ona nie wie co czuje. Może patrzy pod kątem, że jesteście ze sobą 3 lata a z drugiej strony chciałaby spróbować z kimś innym? Może tamten chłopak którego zapoznała w szpitalu był dla niej przez ten czas jakimś oparciem...? Miała ona wtedy jakąś operacje??

5

nie miała operacji jest chora na tarczyce i miała depresje ale to leżała gdzieś 1.5 roku temu i dziś mi powiedziała ze napisała do niego ale on jej nie odpisał , nie wiem co robić zostawiła mnie ale jak dziś byłem u niej to ona nie jest tego pewno co robi i mówi bo widzę to po niej oprócz mnie nie ma nikogo więcej ja z reszta też bo ona nie lubiła moich znajomych i zerwałem kontakt z każdym znajomym i też nikogo teraz nie mam , na prawdę nie wiem co mam robić jest mi ciężko z tym wszystkim ale ona mówi ze chce się spotykać i utrzymywać kontakt a ja chce walczyć o związek ale już nie wiem jak , ona mówiła i stwierdziła ze nie może być taka ulegająca i łatwowierna ze musi być stanowcza a w głębi serca myśli co innego bo widzę to po niej , i dziękuje że ktoś się odezwał na pój post ale co mam zrobić z tym wszystkim przysięgaliśmy sobie że damy rade mimo wszystko i ze się nigdy nie rozstaniemy i będziemy razem do końca życia a tu nagle coś jej się stało i zmieniła zdanie nie rozumiem już nic z tego i nie wiem co mam robić ?

6

witam ja już raz pisałem post tutaj ale jedynie jedna osoba mi odpisała ale chodzi mi w sumie o to czy jak ktoś ma niedoczynność tarczycy i bierze tabletki psychotropowe i depresyjne czy to może mieć wpływ na związek ? bo dziewczyna po 3 latach nagle mnie zostawiła bo stwierdziła ze nie będzie szczęśliwa i ze ona teraz musi myśleć o sobie a nie o innych sprawach co jej nie dotyczą , przecież ja jej  nie broniłem myśleć o sobie , zawsze mi powtarzała że będziemy zawsze razem na dobre i na złe i że mnie kocha i jest ze mną bardzo szczęśliwa , jeszcze nie cały miesiąc temu tak mi powiedziała a teraz że mnie nie kocha i że nie chce być już ze mną bo stwierdziła ze nie będzie szczęśliwa i że nie umie ze mną rozmawiać gdzie przez 3 lata byliśmy i było dobrze , czy faktycznie coś dzieje się z nią ?

7

szkoda że nikt mi nie chce odpisać ani poradzić co mam zrobić a na prawdę potrzebuje pomocy i może ktoś z was przeczyta to i jakoś mi poradzi bo to dla mnie bardzo ważne

8 Ostatnio edytowany przez MegaPola69 (2013-10-14 04:29:56)

A może to nie wina choroby, a koleżanek z klasy? Może im się Wasze szczęście nie podobało, bo są same i nieszczęśliwe, i namieszały Twojej kobiecie w głowie sad Oczywiście to są tylko moje przypuszczenia.. Trzymaj się smile

9 Ostatnio edytowany przez załamany123 (2013-10-14 08:49:07)

Też tak myślę ale ona się upiera że nikt jej nic nie nagadał a jej koleżanka mi powiedziała że 2 dziewczyny ją namawiają , ale powiedźcie co ja mam zrobić w tej sytuacji kiedy ona niby jest pewna że do mnie nie wróci ?? z jednej strony myślałem nad tym aby poczekać i się nie odzywać a z drugiej nie umiem wytrzymać z reszta ona mi powiedziała ze nie chce ze mną pisać a wczoraj napisała mi na dobranoc , wiem na 100% ze ona mnie kocha i chce ze mną być tylko nie wiem co nią kieruje że taka nagle się stała

10

Wiesz co, mi się wydaje, że to właściwie nie ważne dlaczego ona podjęła taką, a nie inną decyzję.
Mówisz, że chcesz walczyć o Was. problem w tym, że sam nic nie zdziałasz - jeśli ona nie chce być z Tobą to Twoja walka jest bezsensowna. Zresztą, prawdę mówiąc to ona zachwiała waszym związkiem, to ona zniszczyła Twoje zaufanie, więc to ona powinna walczyć, żeby to wszystko odbudować. Skoro tego nie robi, to widocznie jej nie zależy. A uwierz mi, żeby odbudować związek nie wystarczą staranie jednej osoby, nie ważne jak wielkie.

11

Z tego co piszesz nie umiem wyciągnąć wniosków, dlaczego tak się dzieje pomiędzy wami. Ale jeden szczegół zwraca uwagę, jeżeli twoja dziewczyna jest chora na niedoczynność tarczycy może mieć obniżone samopoczucie, może się obawiać niektórych jej skutków.Może cały problem tkwi w tym , że ma jakieś głeboko ukryte kompleksy? Albo, ten chłopak, o którym piszesz znaczył dla nie więcej niż na pozór sie wydaje?
Zastanów się , czy jesteś z nią, bo to jest dla ciebie ważna osoba, czy tak bardziej ambicjonalnie.
Jesli uwazasz, że warto sie starać o dziewczynę, spróbuj poważnie z nią porozmawiać.
Jesli rozmowa nic nie wyjaśni, może dacie sobie trochę czasu na przemyślenie i odnalezienie sensu i prawdy o waszym związku.

12

Jestem z nią bo jest dla mnie bardzo ale to na prawdę bardzo ważną osobą , rozmowy nic nie dają bo ona mówi że ona musi myśleć o sobie a nie o innych i tak w kółko a z drugiej strony widzę że to co mówi to nie jest pewna i chwieje się , dziwne dla mnie jest to że nie chce ze mną kontaktu zerwać i chce się przyjaźnić , a ten chłopak co leżał z nią to było dawno temu i on mieszka około 200 km coś takiego a więcej przebywa w islandi i nie odpisał jej wcale przez 2 tyg bo 2 tyg temu do niego napisała , jej koleżanka cały czas mówi do mnie że jej 2 dziewczyny coś nagadały , ogólnie czytałem o tych tabletkach i tam pisało ze zaburzenia co do uczucia w związku , niechęć do niczego co wiąże się z partnerem , tylko boje się że jak dam jej czas to będzie kompletnie źle , i mam myśli że coś może sie stać złego i na prawdę kompletnie nie wiem co teraz robić , przepraszać nie będę bo jak słyszy że przepraszam to już kompletnie to nie obchodzi , bez niej na prawdę czuje się źle tak jak np puste naczynie bez wody a z nią było pełne , boje się że stracę ją na zawsze i się załamie kompletnie

13

No chyba musisz troszke wyostrzyć spojrzenie.Dziewczyna mówi, że musi dbac o siebie, o co jej chodzi ? Przecież znajomość z tobą az tak jej chyba nie obciąża?
Jezeli z chłopakiem widziała się dawno, a jeszcze dwa tygodnie temu pisała do niego, to nie jest sprawa przedawniona, to sprawa ciągle dla niej żywa.
Piszesz, że boisz się ją stracić i załamiesz się. Tylko czemu tak idealistycznie, może spróbuj spojrzeć troszkę realniej na waszą znajomość.
Z ludźmi tak bywa, że jak cos jest trudnie do osiągnięcia czy zrealizowania, to włącza im sie taki czynnik histerii, który często doprowadza bez wiekszych powodów do załamania, straty poczucia własnej wartości. Może spróbuj wyłączyć ten czynnik i spójrz bardziej racjonalnie na waszą znajomość.

14

nie wiem o co jej chodzi z tym ze musi dbać o siebie , dziwne jest to że zawsze mi mówiła ze może na mnie liczyć w każdej chwili mam do niej około 30 km nie raz jak miała problem czy chciała sie wygadać to jechałem nawet wieczorem i nie stwarzałem problemów , tylko nie wiem jak mam spojrzeć racjonalnie na nasza znajomość , ona ma swoje problemy i wie że zawsze może na mnie liczyć a teraz nagle zmienia zdanie i tu jest to ze po 3 latach bycia razem nie umiem tego zrozumieć

15

mam chęć do niej pojechać i kupić jej może jakiegoś kwiatka albo coś , tylko nie wiem czy dobry pomysł jest coś kupić czy nie odbierze tego jakoś dziwnie , dodam ze ona jest strasznie wrażliwa i spokojna

16

załamany123 napisał/a:

nie wiem o co jej chodzi z tym ze musi dbać o siebie , dziwne jest to że zawsze mi mówiła ze może na mnie liczyć w każdej chwili mam do niej około 30 km nie raz jak miała problem czy chciała sie wygadać to jechałem nawet wieczorem i nie stwarzałem problemów , tylko nie wiem jak mam spojrzeć racjonalnie na nasza znajomość , ona ma swoje problemy i wie że zawsze może na mnie liczyć a teraz nagle zmienia zdanie i tu jest to ze po 3 latach bycia razem nie umiem tego zrozumieć

No cóz, ja nie moge ci dać gotowej recepty, bo nie znam ani ciebie, ani jej.
Samo chcenie, żeby było dobrze nic nie da. Trzeba nad tym pracować, czemu  jej nie pytasz jeśli czegoś nie rozumiesz, tyle lat sie znacie, a chyba niewiele o niej wiesz.Jesteś aż tak delikatny, że boisz się pytać o szczegóły? Może w tym tkwi problem.Chyba powinieneś próbować bardziej ja poznać, bo traktując z nadmierną estymą, krążysz koło niej jak satelita i  widzisz  bardzo powierzchownie. Może się mylę, ale chyba musisz nabrać odwagi . Pozdrawiam cię i moze spójrz na to z tej strony.

17

witam to znowu ja , widziałem się dziś z nią bo była u jej koleżanki i faktycznie 2 koleżanki z klasy jej coś nagadały ale i tak ona twierdzi ze nie chce ze mną być później mówi że chce czasu za chwile ze nie chce i tak w kółko , ta koleżanka do mnie mówi że widać że ona coś chce ale sama nie wie co że się pogubiła bo do niej też mówiła pierw czas później że nie chce i tak samo w kółko , postanowiłem że dam jej czas tylko nie wiem co z tymi koleżankami czy mam pogadać i powiedzieć żeby się wtrącały i co dalej mam robić , dziś z nią dzień spędziłem fanie byliśmy na pizzy i u znajomych i widać po niej ze gubi się sama w tym co mówi

18

A, czy ty nie możesz wprost zapytać, co jej nagadały te dwie koleżanki.
Jeśli dziewczyna z tobą chodzi to nie jest źle, a koleżanki zostaw w spokoju, bo  nie wiesz co one jej powiedziały.

19

żeby mnie zostawiła i że ma napisać do tamtego co mieszka 200 km od nas i ona nie chciała to koleżanka z jej telefonu sama napisała bo mówiła jak nie chcesz to ja napisze

20

To jakaś katastrofa, czy twoja sympatia nie umie sama decydować czego chce? Może wytłumacz jej jakość oględnie, że jak tak dalej pójdzie, to kompletnie się zagubi i bedzie pytała koleżanek co ma robić we wszystkim. Powinna zdecydowanie sprzeciwić się ich niepoważnym manipulacjom. Może tej dziewczynie jest potrzebny dobry przyjaciel, który uzmysłowi jej jak niezdrowie jest uzależnienie od nich. Spróbuj jej spokojnie wytłumaczyć, że to jest nie w porządku względem niej samej, jeśli ona nie była zdecydowana tego robić . Przecież, one chcąc mieć jakiś romantyczny serial, posługują sie nia i tym facetem jak aktorami.

21 Ostatnio edytowany przez załamany123 (2013-10-15 15:57:39)

no dla mnie to jest dziwne to wszystko , jestem strasznie załamany bo nie wiem już jak walczyć o nią co robić a mi tak strasznie zależy , ale dziwne jest to i podejrzane czy ona nie chce mnie jakoś sprawdzić albo czy nie bawi się moimi uczuciami bo wczoraj widziałem się z nią u jej koleżanki i mówi do mnie że chce czasu później że już nie chce do mnie wrócić do koleżanki mówi co innego bo że nie wyklucza tego że do mnie nie wróci dziś do niej mówi co innego że ona już nie chce ale nie mówi tak przekonująco i ja na prawdę chce się starać chce to przetrwać ale w głowie mam pustkę załamany chodzę nic nie jem czuje jak by miało zaraz mi się życie skończyć i już ze nic nie będzie , myślałem sobie dziś żeby jechać jutro do niej bo wiem że jutro idzie na korepetycje i wiem gdzie i poczekać na nią z kwiatami i jakoś próbować żeby do mnie wróciła , ale niby mówią wszyscy że czas jest najlepszym sposobem na wszystko ale ja się boje dać czas bo myślę ze w tedy już będzie koniec wszystkiego i była dziś na badaniach na tarczyce i bym chciał bardzo do niej zadzwonić i spytać sie czy wszystko dobrze wyszło ale boje sie  sad

22

napisałem jej smsa jak tam badania czy wszystko jest dobrze i co słychać tylko to to mi nawet nie odpisała nawet nie wiem czy w domu jest , głupie myśli że może poszła do kogoś i coś robi a nie mam jak sprawdzić tego

23 Ostatnio edytowany przez załamany123 (2013-10-15 18:34:17)

napisałem do niej sms to po 2 godzinach odpisała ze nie ma wyników jeszcze i ze u niej wszystko dobrze a tak to się nie odzywała i siedzi
cały czas w domu

24

dostałem nie dawno smsa od jej młodszej siostry bo napisałem co u twojej siostry słychać a ona mi odpisała ze nie może ze mną pisać bo jak mama się dowie to będzie bardzo zła czyli co to może oznaczać ze mama też po 3 latach przeciwko mnie ?

25

załamany123, proszę, nie pisz postów jeden pod drugim, a jeżeli chcesz coś dopisać użyj opcji "edytuj", o czym mówi 12 punkt Regulaminu Forum.
Dziękuję i pozdrawiam.

26

a wiec wszystko się wyjaśniło wiem co robiłem źle ale nie chce o tym pisać bo muszę sobie w głowie teraz wszystko poukładać tylko nie wiem jak , nie jesteśmy razem tylko jak z nią rozmawiałem to powiedziałem ze zachowam się jak facet i dam jej czas , że nie będę się prosił i ze jeśli w nas są uczucia i miłość to wrócimy do siebie szybko i że nie ma zrobić żadnej głupoty co może później żałować i ze nie ma słuchać nikogo i niech przemyśli wszystko , mówiłem że będę czekał i że boje się że jak kogoś pozna i ktoś ją wykorzysta tylko do jednego a później zostawi to będzie cierpiała i w tedy już niech na mnie nie liczy , i powiedziałem jej że może zawsze na mnie liczyć obojętnie co by się nie działo że mogę zawsze przyjechać nawet w nocy i w tedy mi się popłakała i powiedziałem do niej że niech wyjdzie mi z samochodu bo jeszcze bardziej mi się popłacze a tego nie chce bo zawiozłem ją na korepetycje , co o tym myślicie ?

27 Ostatnio edytowany przez załamany123 (2013-10-17 20:32:37)

dziś co się dowiedziałem od koleżanki to jestem w szoku i teraz dopiero jestem bezradny kiedyś jak chodziłem do podstawówki to uczyła mnie taka nauczycielka wf-u i ona teraz uczy moja byłą dziewczynę i dziś podobno nawet ona mówiła jej że nie ma ze mną być później koleżanki tak samo , a ta moja koleżanka do niej mówiła żeby się zastanowiła żeby nie żałowała i czy ona może potrzebuje czasu a była odpowiedziała że własnie o to chodzi o czas ale ja rozumiem czas czasem ale jak będą ja wszyscy namawiać  to nawet czas nie pomoże i już na prawdę nie wiem co mam robić ?? ja myślę żeby dać czas jak przestana w szkole jej gadać i jak zatęskni to będzie sama chciała wrócić

28

witam ponownie , mam tylko takie pytanie bo dziś rozmawiałem z była i ona do mnie że mam jej dać czas ? i zastanawia mnie po co ona chce ten czas , przecież jak się kogoś kocha to się z nim jest i walczy o związek , tylko mnie na prawdę zastanawia po co jej ten czas ? i nie wiem co mam teraz w tej sytuacji robić ? może ktoś mi poradzi co by ona na moim miejscu zrobił , zastanawiam się bo jutro na pewno ją zobaczę czy jej nie powiedzieć takiego czegoś , ze jeśli mnie kocha i darzy uczuciem to po co jej ten czas , a widzę po niej z reszta nawet moi i jej znajomi widza ze ona by chciała wrócić ale coś ja blokuje

29

witam ponownie , chciałem tylko napisać że sytuacja się nie zmieniła i nie jestem z dziewczyną sad ale większość osób mówi mi że ona wróci i jak rozmawiałem z nią to mi powiedziała ze chce czasu żeby przemyśleć wszystko i poukładać sobie nie które sprawy i za tydzień mam się z nią spotkać , jak myślicie czy dziewczyna która jeszcze 2 tygodnie temu była strasznie we mnie zakochana i byliśmy 3 lata ze sobą może stracić uczucie bo mówi ze ona nie wie co czuje że mnie coraz mniej kocha i ma mniej uczuć do mnie i chce przerwy żeby pomyśleć i mówi że może jak emocje opadną to będzie dobrze czy  faktycznie czas pomaga jakoś odbudować wszystko ? muszę jakoś pisać chociaż tu bo mi ciężko bez niej nie daje rady , dodam ze wczoraj byłem z nią i pocałowałem ją w policzek i się przytuliłem to mi nic na to nie powiedziała tylko się uśmiechnęła i jak jechałem autobusem to jechały takie moje koleżanki i one mówią ze mam usiąść z nimi i zobaczę co moja była zrobi i jak zobaczyła to chciała usiąść gdzie indziej ale jednak usiadła koło mnie , tak samo było jak mówi do mnie że ze mną nie siedzi w autobusie tylko sama a ja mówię no dobrze jak chcesz usiądź gdzie chcesz ale i tak usiadła do mnie . Co myślicie o tym wszystkim ?

30

nie wiem ona chce czasu ale tak na prawdę okazało sie że pisze z tą osoba która poznała około 2 lat temu i on chce ja zakręcić a mieszka gdzieś 200 km od niej albo więcej ale ona mi mówiła zawsze że on jest brzydki i nie chciała być z nim tylko dobrze jej się rozmawiało z nim , ale jak napisałem do niej ze dam jej czas i tylko proszę ją o to żeby nie zrobiła głupstwa żadnego tylko przemyślała to wszystko i żeby nie kręciła z nikim ani nic to ona mi odpisała ze nie wyklucza tego ? co o tym sądzicie ? odpiszcie bo ostatnio widać że wg nikt mi nie chce odpisać ?

31

Poprostu mysle ze musicie od siebie odpoczac , przemyslec wasz zwiazek na chlodno......albo  nie pokazuj  jej tak bardzo ze ci na niej zalezy , bo ona wie ze zawsze moze do ciebie wrocic.

32

aldi x napisał/a:

Poprostu mysle ze musicie od siebie odpoczac , przemyslec wasz zwiazek na chlodno......albo  nie pokazuj  jej tak bardzo ze ci na niej zalezy , bo ona wie ze zawsze moze do ciebie wrocic.

Zgadzam się , musicie od siebie odpocząć.

33

martwię się strasznie że on jej krzywdę zrobi to jest osoba która miała mocne problemy psychiczne i chciała się zabić i boje się że ona może coś jej zrobić a on teraz cały czas z nią pisze a jak ja do niej napisze to się do mnie nie odzywa , mi się zdaje że ona coś już z tamtym i po prostu nawet o nas nie myśli , mój znajomy był u niej dziś i zapytał się coś jej a ona że ona specjalnie mówi że chce czasu żebym się odczepił już od niej na zawsze , i widzicie sami ona do mnie coś innego do kolegi coś innego i do koleżanki coś innego ja się strasznie gubię w tym a na niej mi zależy strasznie , ona go poznała  2 lata temu i to tylko w szpitalu i widzieli się tydzień a teraz nagle sobie przypomina o nim i mnie zostawia a gość ma 150 km do niej powiedzcie czy coś oni mogą razem czy po prostu ona już na prawdę jest wkurzona na mnie ze mówi że nie chce ze mną być , bo mi kiedyś odpisała że im bardziej ją naciskam to tym bardziej ją odsuwam od siebie i zniechęcam , dodam to że ona bierze psychotropowe tabletki ma tarczyce niedoczynność i bierze jeszcze antydepresyjne czy to coś też może działać ? powiedzcie czemu ona raz mówi tak raz tak , strasznie mi zależy na niej w końcu 3 lata byliśmy i tylko była jedna poważna kłótnia i to własnie w tedy kiedy ona go poznała w szpitalu to nie byliśmy razem ze sobą przez miesiąc ale zawsze mi mówiła ze ona nie mogła by być z nim i tylko jej dobrze się z nim gada tylko teraz tez mi napisała ze nie wyklucza że nie będzie z nikim kręcić , to była zawsze wierna dziewczyna , miła , kochała mnie i to mocno że znajomi się nawet dziwią że nagle tak się stało i ja już nie wiem jak mam sobie poradzić z tym wszystkim , popadam chyba w doła albo nie wiem depresje bo tylko myślę o niej bo nie mogę zapomnieć i już sobie wmawiam nie wiadomo co

34

witam , gadałem z nią bo nie wytrzymałem i chciałem się dowiedzieć o co jej chodzi i wg , byłem miły i życzyłem jej szczęścia w życiu nie prosiłem o 2 szanse i wg a ona tak jak by mnie nie znała i ja mówię do niej może zostaniemy kiedyś znajomymi a ona nie ma mowy ja cię nie chce znać i mówi jedź już bo nie chce cię widzieć , zdziwiło mnie to bo nigdy ona taka nie była , zawsze była miła i wesoła a teraz taka dziwna się zrobiła , ta koleżanka ją buntuje i pisze z tym gościem i ja sam nie wiem co robić mam , wiem tylko że nie będę się do niej odzywać bo chyba to tylko pomoże w tym wszystkim , ale nie wiem na prawdę co jej się stało , dużo osób jej nie poznaje

Posty [ 35 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » co robić ? trudny związek

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024