Carrie - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ŚWIAT FILMU » Carrie

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 12 ]

1

Temat: Carrie

To horror, adaptacja debiutanckiej powieści Stephena Kinga. Czytałam książkę, więc ciekawa jestem filmu - dla tych co nie znają - historia jest o nieśmiałej i poniżanej Carrie, która posiada niezwykły dar. Pokazuje go innym podczas balu maturalnego i wtedy sie dzieje smile

http://www.youtube.com/watch?v=eYjOGG9rLzo

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Carrie

oglądałam, typowy dla Stephena i lat '70 smile Z tego co wiem jest nowy film z 2013, na pewno nie straszny smile

3

Znam film z '76, mroczny i psychodeliczny smile A po tym zwiastunie widzę, że to chyba wolna interpretacja a nie adaptacja o_O Oni w ogóle czytali opis postaci Carrie? Aczkolwiek, obejrzeć można, choćby dla śmiechu tongue

4

A ja nie znam ani książki, ani filmu z lat 70-tych, ale mój tato jest fanem Kinga, więc może zrobie mu niespodziankę, bo sam to w życiu się nie wybierze...

5

Zazwyczaj filmy oparte na książkach Kinga to dobre produkcje. Obsada jest dobra, nie powinno być źle...

6

Wersja z 1976 i tak jest lepsza, ale ja nieobiektywny jestem bo uwielbiam klasyczne, stare kino ;P Nawiasem, kto jeszcze uważa że to najlepsza powieść Kinga ?

7

Hehe, ale przecież ta nowa produkcja jeszcze nie weszła do kina:) Może to będzie klasyk, skąd wiesz:)

8

Pisałem przecież że...

micke82 napisał/a:

... ja nieobiektywny jestem bo uwielbiam klasyczne, stare kino ;P

Taka słabość ;P Teraz to wszystko takie efekciarskie, oczojebne, narzucające się, głośne a raczej przesterowane (chodzi mi o dźwiek również w filmie). Wiem, w złej epoce się urodziłem ;(

9

micke82 - coś w tym jest, ale jakby tak myśleć po całości, to już nigdy nie poszlibyśmy do kina. smile Trzeba próbować. Mi się np. Carrie podoba, może głównie z powodu obsady, bo na 90% Moore wypadnie genialnie. smile - to akurat moje zboczenie, ale wiem jak gra i jak ją wystylizowali. Nie ma co jednak gdybać, Carrie ma dzisiaj premierę, to może ktoś sie wypowie po obejrzeniu.

10

Oryginał z lat 70 fajny, nowego nie oglądałam. Polecam za to zapoznać się z książką smile

11

AnusiakES napisał/a:

Oryginał z lat 70 fajny, nowego nie oglądałam. Polecam za to zapoznać się z książką smile

Stary też nuż nie jest straszny wink Nowy widzialam i zachecił mnie do lektury ksiażki, skoro jest powieścią epistolarną, to musi być świetna analiza postaci Carrie.
W filmie za to genialnie wypadła matka Carrie - normalnie oscar dla Moore za te rolę.

Posty [ 12 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ŚWIAT FILMU » Carrie

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024