Ostatnio w moim życiu pojawił się chłopak, jest o 3 lata młodszy ja mam 22 lata a on 19. Podoba mi się zarówno z charakteru jak i z wyglądu. Lubię go jako osobę, człowieka, mężczyznę. Zastanawiam się jedynie czy warto kontynuować tę znajomość, byłam już w związku z młodszym o rok ode mnie i zle to się skończyło. Boje się, że sytuacja się powtórzy - bardzo cierpiałam po tym rozstaniu ale i zastanawiam się dlaczego on tak właściwie się mną zainteresował. Mam taką małą obawę, że pobędzie ze mną i zostawi dla młodszej. Wydaje się być dojrzały jak na swój wiek.
Kolejny raz trafiłam na młodszego nie wiem dlaczego tak się dzieje.. Mówi się że to sami dokonujemy wyborów, ale z drugiej strony bardzo go lubię, podoba mi się.
PS. Wizualnie nie wyglądam na starszą od niego.
Nie patrz na to;) ja zawsze znowu trafiam na starszych. Ale jesli mi sie cos z ktoryms nie uda nie zganiam tego na roznice wieku;)
Ja z kolei nigdy nie trafiłem na młodszą dziewczynę/kobietę. Po prostu tak się trafia. Nie zwracam uwagi na wiek. Aktualnie też jestem z dziewczyną rocznikowo o rok starszą. Czasem kobiety boją się związków z młodszymi. Powodem jest właśnie to ,że boją się "wymiany na młodszy model". Mi osobiście nie przeszło by coś takiego przez myśl, jak jest w jego przypadku nie wiem. Wiem jednak ,że wszystkich do jednego worka pakować nie można
I jeśli pomimo 19lat zachowuje się jak na faceta przystało, to chyba przekreślać go przez wiek nie można.
się zgadzam z przedmówcami. Nie ma co na siłę wymyślać problemów. Równie dobrze zranić i zostawić mógłby Cię starszy chłopak, albo Twój równolatek. Wiek nie ma z tym nic wspólnego.
Dodam, iż znam parę, w której chłopak jest dwa lata młodszy i super się dogadują. Są już razem 6 lat i są jedną z niewielu zgodnych par jakie znam.
roznica wieku nie ma znaczanie jesli ludzie sie dogaduja..poznaj go lepiej potem zadecydujesz..
Poprzednicy mądrze napisali - różnica wieku nie ma znaczenia!
Wymiana na młodszy model? Może ewentualnie przeszłoby mi coś takiego przez myśl w przypadku, gdybym ja miała 50 lat, a facet 30, ale jeśli Ty masz 22 a on 19, to szczerze mówiąc jesteś dla niego atrakcyjniejszą partnerką niż 16latki
Sama pomyśl - na pewno masz więcej do powiedzenia niż dziewczyny z gimnazjum (nikogo nie obrażając
. Po prostu więcej przeżyłaś i już ![]()
Powodzenia!
PS. Mój chłopak też jest ode mnie młodszy, jesteśmy razem od 4 lat ![]()