Jakie polecacie świeczki zapachowe? Chętnie wydam więcej, byle świeczka naprawdę pachniała i by zapach się nie ulatniał po pierwszym zapaleniu. No i żeby paliła się dłużej niż 10 godzin powiedzmy. Coś możecie polecić? ![]()
zimowym zapachem jest dla mnie oczywiście jabłko z cynamonem ![]()
ale świeczki ci nie polecę chyba żadnej,miałam raz taką z air wick zmieniającą kolory,fakt pachniało ale po dwóch zapaleniach kolory przestała zmieniać
Ja nie używam swieczek zapachowych od kiedy się dowiedziałam jakie świństwa się wdycha z tych swieczek. Niektóre sa bardziej szkodliwe niż papierosy.
Wolę olejki zapachowe. Kupuję olejek, kropelka na chusteczke i na kaloryfer - efekt ten sam, a o ile zdrowiej.
Bifka, Yankee Candle są świetne, wprawdzie trochę kosztują, ale zapach jest naprawdę intensywny, no i zapachów do wyboru do koloru! Szczególnie interesujące są propozycje YC na jesień i zimę (November Rain naprawdę pachnie deszczem
). Świeczki z Bath&Body Works też są ok
bifka ja zawsze kupowałam świeczki w Ikeii- one faktycznie pachną intensywnie, nawet nie paląc się.
Ale jednak domek na olejki jest lepszą formą.
Ja się bifka zakochałam ostatnio w Kringle Candle. Świetne są te świeczki i dłuuugo się palą
jak chcesz zimowy zapach to może podpasywałby Ci "Ośnieżone Drzewa". Jak zapalam świeczkę i zamykam oczy to zapach jest tak fajny i intensywny (ale nie gryzący), że czuję się jakbym naprawdę była w górach pośród zaśnieżonej jodły ![]()
Ja zamiast świeczek używam owoców, np.pomarańcze z goździkami -super pachną w domu.
Ja wole jednak świeczki niż zwykłe owoce, dla mnie sam klimat palonej świeczki jest rewelacyjny
Yankee Candle faktycznie są ok, ale ostatnio wpadła w szał zamawiania Kringle Candle. Szczególnie tych dziwnych zapachów w stylu świeżo koszonej trawy ![]()
ja mam swoje one and only i to jest zestaw wosków od Kringle Candle. Zimowych zapachów i przyprawowych mają sporo:)
Podpinam się pod wątek, ale w trochę innej, głupiej sprawie odnośnie takich zwykłych świeczki kupionych w Rosssmanie. Otóż czy trzymanie ich zapalonych na meblach ma jakiś szkodliwy wpływ na meble, od ich ciepła? Czy lepiej trzymać je zapalone na meblach na jakiejś podstawce czy coś? xd ![]()
ja to się teraz zastanawiam jak takie kringle candle w ogóle tworzy te zapachy! zamówiłam Ciasto z lukrem i jak tylko wącham tą świeczkę to przed oczami od razu mam ciastko z lukrem!! niesamowite
to będzie moja ulubiona świeczka. jeśli chodzi o meble to ja kupuję te świeczki w takim jakby słoiku i nic się nie niszczy ![]()
Jakie polecacie świeczki zapachowe? Chętnie wydam więcej, byle świeczka naprawdę pachniała i by zapach się nie ulatniał po pierwszym zapaleniu. No i żeby paliła się dłużej niż 10 godzin powiedzmy. Coś możecie polecić?
Ja kupuję z biedronki wanilię z pomarańcza i jabłko cynamon świetnie pachną.
jabłko cynamon świetnie pachną.
Cynamon tak ze świętami się kojarzy. Ogólnie w zimę mi jakoś odpowiadają słodkie zapachy, niektóre owocowe jak właśnie pomarańcz, jabłko, wanilia, no to nie jest owoc akurat, ale też lubię. Z kolei na przykład nie pasują mi truskawki na zimę.
zdecydowanie Yankee Candle. W życiu nie spotkałam świeczek o tak intensywnym zapachu
15 2018-08-28 17:46:46 Ostatnio edytowany przez IsaBella77 (2018-09-14 12:31:27)
zdecydowanie Yankee Candle. W życiu nie spotkałam świeczek o tak intensywnym zapachu
Mogę się pod tym podpisać ![]()
Bardzo lubię świece Yankee Candle, pachną niezwykle intensywnie, co nie znaczy że za mocno, po prostu nie tracą swojego aromatu z czasem. Fajnym jest to, że wybór zapachów jest naprawdę bardzo duży, a zwykłe świece nie w szkle kosztują w spam około 10 złotych.
staramalenka86 napisał/a:zdecydowanie Yankee Candle. W życiu nie spotkałam świeczek o tak intensywnym zapachu
Mogę się pod tym podpisać
Bardzo lubię świece Yankee Candle, pachną niezwykle intensywnie, co nie znaczy że za mocno, po prostu nie tracą swojego aromatu z czasem. Fajnym jest to, że wybór zapachów jest naprawdę bardzo duży, a zwykłe świece nie w szkle kosztują w sferis około 10 złotych.
Reklama?
Nie wierzę, że ktoś kupuje świeczki po 50-80zł ![]()
ja kupuję zimowe zapachy w lewiatanie za 10zł i żyję.
shimmer napisał/a:staramalenka86 napisał/a:zdecydowanie Yankee Candle. W życiu nie spotkałam świeczek o tak intensywnym zapachu
Mogę się pod tym podpisać
Bardzo lubię świece Yankee Candle, pachną niezwykle intensywnie, co nie znaczy że za mocno, po prostu nie tracą swojego aromatu z czasem. Fajnym jest to, że wybór zapachów jest naprawdę bardzo duży, a zwykłe świece nie w szkle kosztują w sferis około 10 złotych.
Reklama?
Nie wierzę, że ktoś kupuje świeczki po 50-80zł
Skąd takie ceny? Owszem, te duże kosztują tyle, ale mogą się palić nawet do 100 godzin, to jest ponad 4 dni non stop palenia. Oczywistym jest że nikt tyle nie pali, więc świeczka spokojnie starcza na dłuugi okres i wychodzi cenowo porównywalnie do tych, które palą się 10-15h.
18 2018-08-28 19:43:04 Ostatnio edytowany przez Lady Loka (2018-08-28 19:44:23)
Lady Loka napisał/a:shimmer napisał/a:Mogę się pod tym podpisać
Reklama?
Nie wierzę, że ktoś kupuje świeczki po 50-80złSkąd takie ceny? Owszem, te duże kosztują tyle, ale mogą się palić nawet do 100 godzin, to jest ponad 4 dni non stop palenia. Oczywistym jest że nikt tyle nie pali, więc świeczka spokojnie starcza na dłuugi okres i wychodzi cenowo porównywalnie do tych, które palą się 10-15h.
No i co to zmienia? ![]()
poza tym, że jednorazowo trzeba wywalić kasę, a potem człowiek ma tylko jeden zapach do wąchania podczas, gdy ja za 40zł mam 4 różne i jak jeden mi się znudzi, to następnego dnia mogę używać innego.
A ceny w sumie zaniżyłam i tak.
Na ich stronie świeczki są i po 120zł.
19 2020-01-02 13:43:16 Ostatnio edytowany przez IsaBella77 (2020-01-02 13:53:52)
Ja ostatnio odkryłam sklep edycja spamu świeczki pachniały mega! Zamówiłam na próbę dwa zapachy jakiś kokos z limonka i chyba czekolada. Mąż jak wchodził to już na klatce czół ... oraz talon na lanie słownikiem ortograficznym.
kiedys kupowalam tylko w markecie bo ladne bo tanie.. niestety z zapachem bylo slabo dlatego przerzucilam sie na yankee candle i tu jest super chociaz sa troche drozsze
21 2023-01-11 00:42:36 Ostatnio edytowany przez Istotka6 (2023-01-11 00:42:50)
Uwielbiam świeczki. Ze względów zdrowotnych używam tylko sojowych lub z wosku pszczelego, nie truję się parafiną.
Myślę by samej zacząć robić świeczki sojowe, ale dla zapachu dodawać, więcej niż zalecane, olejek zapachowy. Czy ktoś może robił już tak? Może ktoś doradzi co zrobić by świeczki bardziej pachniały.
Aczkolwiek przy świeczkach i tak najważniejszy klimat, ale zapach też mógłby być. ![]()
a te yankee gdzie kupujesz? one nie sa za tanie
Nigdzie. Są syfiaste i trujące.
no cena jest wzgledna zalezy co dokladnie bo sa takie po 10 zl a sa tez po 100
zamawiam tam gdzie promocje, ostatnio dorwalam fajne sztuki na notino
ptysioweciastko napisał/a:a te yankee gdzie kupujesz? one nie sa za tanie
no cena jest wzgledna zalezy co dokladnie bo sa takie po 10 zl a sa tez po 100
zamawiam tam gdzie promocje, ostatnio dorwalam fajne sztuki na notino
no na promocji to faktycznie sie oplaca
bo tak na normalnej cenie to nie koniecznie