Jakie macie wytyczne, szukając filmów na daną chwilę? Oglądacie co się akurat ciekawego nawinie, na chybił-trafił, czy może macie jakieś przemyślane i starannie przygotowane pozycje? A może zależy to od nastroju?
Ja zazwyczaj oglądam fazami, kierując się odpowiednimi kryteriami i rzadko zdarzają się wyjątki, oglądanie 'byle czego'. Miałam kiedyś fazę np. na amerykańskie filmy o tematyce wojennej (ale nie wypowiadam się na tematy zakłamania w tej dziedzinie, tutaj kłania się moja nieznajomość faktów historycznych, łącznie z tymi dość podstawowymi, liczyła się dla mnie fabuła, gra aktorska, etc.), najdłużej chyba nie opuszczała mnie chęć na filmy LGBT i do tej pory zdarza mi się wyszukiwać perełki z tej kategorii, były dni skupienia na temat Żydów, obozów itp., filmy z Angeliną Jolie, Deppem, Robinem Williamsem, DiCaprio, Tima Burtona, filmy o zaburzeniach psychicznych, filmy 'ambitne', czyli m.in. Bergman...
Nigdy, ale to nigdy nie miałam fazy na polskie filmy, polskie komedie romantyczne, jakiekolwiek komedie romantyczne, komedie i melodramaty, kompletnie nie mój klimat.
PS Podoba mi się ranga Tajemnicza Lady, może przestanę postować żeby przy niej pozostać? ![]()