Jak to można zinterpretować - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Jak to można zinterpretować

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 26 ]

1 Ostatnio edytowany przez Myxoske (2009-07-08 21:36:04)

Temat: Jak to można zinterpretować

Witam drogie Panie,

Kilka dni temu spotkaliśmy się ze znajomymi na plaży. Zrobiliśmy sobie taką małą imprezkę. Spotkałem tam dziewczynę, która bardzo mi się spodobała (nie znałem jej wcześniej). Podszedłem, zagadałem i jakoś tak nam miło czas leciał. Po pewnym czasie ludzie porobili się senni a, że noc była dość ciepła postanowiliśmy spędzić ją na plaży. Wszyscy gdzieś się porozkładali, część poszła spać, część podzieliła się na grupki i rozmawiała. Ja usiadłem sam bo chciałem chwilę pomyśleć i po chwili dosiadła się do mnie Angelika (tak miała na imię ta dziewczyna). Jeszcze przez chwilę rozmawialiśmy i po pewnym czasie położyła głowę na moim ramieniu, później położyła się obok mnie a ja obok niej i tak sobie leżeliśmy i było bardzo miło. Pozasypialiśmy i rano kiedy wszyscy już zbierali się do domu, oczywiste, że wpadłem na pomysł aby chociaż odprowadzić ją na przystanek. Rozmowa po drodze o dziwo nie bardzo się kleiła a ona szła ode mnie jakiś metr z boku (jak bym co najmniej jakiś trendowaty był czy coś). A później wsiadła do autobusu mówiąc krótkie "cześć". Pomyślałem, że może po prostu ma zły humor rano, postanowiłem się nie przejmować tym zbytnio i poczekać na dalszy obrót sprawy. Wysłałem jej sms'a czy dojechała do domu, ale nie odpisała. Po 2 dniach napisałem co u niej słychać i znowu nie odpisała. Kolega mówi, że ona ma dość surowych rodziców i karzą ja np. po przez zabranie jej telefonu. Ja już sam nie wiem co o tym myśleć. Myślałem, że dawała mi wyraźny sygnał, że coś z tego może być. Jak tu zrozumieć kobiety, nie wiem. Dlatego piszę do was może wy mi wytłumaczycie o co tutaj chodzi sad

btw. jeśli napisałem w złym dziale to przepraszam, ale jakoś tak z rozpędu nie zastanawiałem się nad tym za bardzo. Od kilku dni chodzę jak struty...

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jak to można zinterpretować

no dziwne:/ ale jesli maja na nia taki wpływ rodzice, to może miała wyrzuty sumienia, że źle zrobiła tak odrazu nawiązując z tobą bliski kontakt? ( tzn. bliski może w jej rozumieniu) znałam kiedys dziewczyna , która poprzez takie rygorystyczne wychowanie rodziców, miała zawsze wyrzutu sumienia, że źle postępuje itd. no nie wiem,...ile ona ma lat?

3

Zależy ile masz lat, bo wiek tu gra rolę.
Możliwe, że to zależy od surowych rodziców (wiem bo sama takich mam), może też było jej głupio na drugi dzień. Długo się znacie, czy poznaliście się dopiero wtedy? Jakie były wcześniejsze relacje?

4

Poznałem ją dopiero tego wieczoru. Ona ma 17 ja 19 lat

5

Wydaje mi sie , że to jednak wpływ rodziców. Jeśli ci na niej zależy to ja na Twoim miejscu bym ja osobiści odwiedziła:) może na serio nie ma dostępu do telfonu. Pokaz jej i jej rodzica, że dorosły facet jesteś:)

6

mariola napisał/a:

Wydaje mi sie , że to jednak wpływ rodziców. Jeśli ci na niej zależy to ja na Twoim miejscu bym ja osobiści odwiedziła:) może na serio nie ma dostępu do telfonu. Pokaz jej i jej rodzica, że dorosły facet jesteś:)

I tu właśnie pojawia się kolejny problem. Bo kiedy jestem sam na sam z dziewczyną, pojawia się u mnie bariera nieśmiałości. Zawsze może się okazać, że ona po prostu postanowiła mnie zignorować i wyjdę na głupka ;/

7 Ostatnio edytowany przez mariola (2009-07-08 21:57:24)

no co Ty!!! Kobiety zmienne sa, ale bez przesady wink Jeśli dobrze wam sie rozmawiało, cała noc byliscie razem to na pewno tak szybko zdania o tobie nie zmieniała!!! A wiesz moze cos o jej byłych partnerach? może nigdy nie miała chłopaka i dlatego tak się 'spłoszyła"?

i pamietaj : do odwaznych świat należy!!!!!! idź!!! bo później będziesz żałować, że nic nie zrobiłeś!!!

8

Ja jednak bym radziła inaczej niż mariola na tym etapie znajomości, nie idź do niej do domu, jej rodzicom jej się to na pewno nie spodoba, co innego jeśli bylibyście razem już jakiś czas; wiem co mówię, bo sama mam ciętych starych tongue
Poczekaj do następnej okazji, kiedy spotkacie się w gronie znajomych i wyczujesz moment, wtedy z nią na spokojnie porozmawiasz. Tylko nie gadaj coś w stylu "zależy mi na tobie", bo to naprawdę za wcześnie, staraj się być otwarty jak kolega, ale jednocześnie tajemniczy, jeżeli nie chcesz żeby szybko od Ciebie uciekła.

9

no może i tak, ale to co? kolega jej odwiedzic nie może? lepiej niech rodzice sie przyzwyczjają, a juz na pewno jej bedzię lepiej póżniej i mniej stresowo.

10

No z jednej strony tak, ale skoro się tak mało znają. Ja nie uważam żeby był to dobry pomysł teraz, bo może sama ta dziewczyna stwierdzić, że jest nachalny jak ją w domu odwiedza tak wcześnie. tongue

11

Ja uważam, że poczekać- nic chyba innego nie zrobisz. Może się samo wyjaśni a może nie- ale skoro nie odpisuje, to może z jakiegoś powodu nie chce. Nic wtedy nie poradzisz. Chyba, że z nią pogadasz jak ją spotkasz.
Możesz jeszcze spróbować wysłać jej smsa za 2-3 tygodnie (jeśli rodzice przechwycili telefon, to może wtedy już będzie go miała)

PS. Temat przeniosłam tutaj z "nieśmiałość, niska samoocena, kompleksy", bo chyba tu bardziej pasuje.

12

Zdarzyła mi sie kiedys podobna sytuacja... W Waszym przypadku luzna atmosfera, romantyczne miejsce, plaża, wieczór no i do tego (być może) procenty, nawet w niewielkiej ilości ... To wszystko wprawia w taki typowo piękny i romantyczny nastrój, rozmawiało jej się z Tobą dobrze i może nawet dla niej tego wieczoru wydawałeś się interesujący. Ale na drugi dzień ujrzała Cię już w innym świetle i byc może poczuła sie przed Toba głupio, że dzień wcześniej była tak ,,wyluzowana,,. A gdy brakuje odwagi by zachować się z klasą najłatwiej zwyczajnie kogoś zignorować i nie odpowiadać na telefony czy smsy. Nie wierzę, że wpływ mają tu rodzice. Gdyby naprawdę jej zależało znalazłaby sposób aby się z Tobą skontaktować. Brutalne, ale ja tak to widzę.

13

Last_tear napisał/a:

Zdarzyła mi sie kiedys podobna sytuacja... W Waszym przypadku luzna atmosfera, romantyczne miejsce, plaża, wieczór no i do tego (być może) procenty, nawet w niewielkiej ilości ... To wszystko wprawia w taki typowo piękny i romantyczny nastrój, rozmawiało jej się z Tobą dobrze i może nawet dla niej tego wieczoru wydawałeś się interesujący. Ale na drugi dzień ujrzała Cię już w innym świetle i byc może poczuła sie przed Toba głupio, że dzień wcześniej była tak ,,wyluzowana,,. A gdy brakuje odwagi by zachować się z klasą najłatwiej zwyczajnie kogoś zignorować i nie odpowiadać na telefony czy smsy. Nie wierzę, że wpływ mają tu rodzice. Gdyby naprawdę jej zależało znalazłaby sposób aby się z Tobą skontaktować. Brutalne, ale ja tak to widzę.

Niestety Twoja odpowiedź wydaje mi się najbardziej sensowna. Ja ze swojej strony zrobiłem wszystko co wydawało mi się słuszne. Pozostaje mi tylko poczekać na to co ma być. W każdym bądź razie dziękuję.

14

Myxoske:) Nie dołuj się, to tylko jeden wieczór! Ciesz się, że nie zdążyłeś się zakochać bo wtedy dopiero by bolało! Ja byłam już na miejscu tej dziewczyny (będąc nastolatką) i najbardziej czego pozniej nie chciałam i co najbardziej mnie irytowało to gdy chłopak natrętnie próbował się ze mną kontaktować. Traktuj to jako miłe wspomnienie:) A może na kolejnej plażowej imprezie poznasz jakąś bardziej zdecydowaną i równie sympatyczną dziewczynę:)
Pozdrawiam.

15 Ostatnio edytowany przez Myxoske (2009-07-08 23:14:09)

Last_tear napisał/a:

Myxoske:) Nie dołuj się, to tylko jeden wieczór! Ciesz się, że nie zdążyłeś się zakochać bo wtedy dopiero by bolało! Ja byłam już na miejscu tej dziewczyny (będąc nastolatką) i najbardziej czego pozniej nie chciałam i co najbardziej mnie irytowało to gdy chłopak natrętnie próbował się ze mną kontaktować. Traktuj to jako miłe wspomnienie:) A może na kolejnej plażowej imprezie poznasz jakąś bardziej zdecydowaną i równie sympatyczną dziewczynę:)
Pozdrawiam.

Mam nadzieję, że jest to tylko zauroczenie i z czasem mi przejdzie. Jak to się mówi czas goi wszelkie rany.

16

Dowiedziałem się jaki jest jej numer gg. i napisałem krótkie "hej" nie przedstawiając się, żeby dowiedzieć się czy ona tylko mnie ignoruje. I niestety tak jak myślałem odpisała. Jak myślicie kontynuować rozmowę spytać dlaczego nie odpisała na sms'a czy po prostu dać sobie spokój? Spytać dla czego mnie ignoruje? Wolałbym o wszystkim się od niej dowiedzieć... ale jakoś mi tak głupio. Może faktycznie rodzice zabrali jej telefon, chociaż dziwne, że ma dostęp do komputera. Ehhh.... nie wiem co mam zrobić

Sorka za double, ale bardzo zależy mi na szybkiej odpowiedzi i chciałem odświeżyć temat.

17

Moim zdaniem kochany powinienes do niej napisac i na powaznie pogadac z nia o Tym, bo masz prawo wiedziec na czym stoisz.. Powiedz jej, ze jestes chloapkeim z plazy i ze chcialbys wiedziec, czemu Cię ignoruje i spytaj wprost,czy ma ochote kontynuowac te znajomosc... smile Lepsze to niz zadreczac Się ciaglymi pytaniami smile

18 Ostatnio edytowany przez Last_tear (2009-07-09 15:18:36)

Zapytaj na tym gg, co Ci szkodzi, najwyżej nie odpisze - wtedy będziesz już wiedział na pewno na czym stoisz. Ale jak nie odpisze i w ten sposób  po raz kolejny Cię zignoruje to błagam - nie narzucaj się już jej więcej.

19

możesz napisać ale nie sądzę żeby odpisała a nawet jeżeli to nic dobrego z tego nie wyniknie. jeżeli nie przeszkadza ci lekkie nadszarpnięcie męskiego ego i dobijanie się do niej wszystkimi możliwymi sposobami to pisz. ale z tego co tu czytam nie sądzę, żeby to była kwestia rodziców czy czegokolwiek innego i raczej szybko cię zgasi albo po prostu nie odpowie.

20

dziewczyny mają rację - możesz napisać tongue

21

Napisz i zapytaj wprost o co chodzi  czemu ta nagła zmiana jej zachowania w stosunku do Ciebie.
Bo dla mnie prawdopodobne są obie wersje. I ta z zabranym telefonem i ta z zamierzonym ignorowaniem Cię. Jak nie zapytasz się, to się nie dowiesz o co chodzi. Tylko Last_Tear napisała dobrze. Zapytaj, a jak Ci odpowie, że nie chce utrzymać tej znajomości, nie narzucaj się więcej.

P.S. I daj znać, co powiedziała, bo tu same baby, a baby mają to do siebie, że są ciekawskie wink Powodzenia.

22

pisz, nie czekaj... musi się okreslić. smile

23

Odpisała wink Napisała, że nie mogła odpisać na moje sms'y bo nie miała pieniędzy na koncie (ile w tym prawdy to się nie dowiem). Zapytałem czy będzie na plaży w piątek, powiedziała, że tak. Nie pozostało mi nic innego jak pojechać jutro i samemu wybadać sytuacje wink

24

no widzisz, i nie zadręczaj się tak tongue

25

ale coś więcej pisała czy tylko takimi półsłówkami?

Posty [ 26 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Jak to można zinterpretować

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024