Jakie są Wasze ulubione wina? U mnie na pierwszym miejscu znajduje się Likersko Vino Proszek.
najlepsze wino, jakie w życiu piłam było to chorwackie wino stołowe
nazwy nie znam, ale smak pamiętam ![]()
Chianti. Zdecydowanie i na pierwszym miejscu.
Tokaje też lubię. Ogólnie białe słodkie i czerwone wytrawne. Ale muszą mieć bukiet i głębię.
Na urodziny dostałam Barolo, podobno najlepsze włoskie wino. Jeszcze nie sprawdzałam, ale gorgonzola już czeka w lodówce
.
Nie jestem specjalnym smakoszem jeśli o wina chodzi. Tak na co dzień lubię, znienawidzone przez somelierów, Carlo Rossi
Od święta, równie komercyjne Jacobs Creek
To są takie moje "bezpieczne" wina, które wiem, że jak kupię to będą ok. We wszystkich innych niestety strzelam na ślepo, bo za bardzo się nie znam.
Nie lubię win jakoś bardziej ba uwielbiam piwo ale jak pamiętam kiedyś piłam CIN-CIN chyba bananowy to był smak teraz te winko widziałam w Tesco i nie są już tak dobre jaki kiedyś....
Ja lubię zarówno półwytrawne, jak i słodkie.
Ze słodkich, to uwielbiam wręcz mołdawskie 'Kazayak Kagor', o smaku czarnej porzeczki z nutką czekolady ![]()
7 2013-09-21 23:37:34 Ostatnio edytowany przez słonecznik30 (2013-09-21 23:38:22)
Piję wino półslodkie zarówno do potraw słonych jak i słodkich- dziś można wszystko mieszać:) Jestem miłośniczką wina, ale nie sommelierką, więc piję co mi smakuje, szukam. Wolę szczepy europejskie- moje ukochane wino to bordeaux. Lubię też wina hiszpańskie, portugalskie,mołdawskie np. Rosso. Szczepy afrykańskie, z Ameryki pd są dla mnie zbyt intensywne.