jak pogodzić wychowanie dzieci i pracę? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » WYCHOWANIE, ZDROWIE I EDUKACJA DZIECKA » jak pogodzić wychowanie dzieci i pracę?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

1

Temat: jak pogodzić wychowanie dzieci i pracę?

witam!
jestem 24 letnią mamą trzech małych "rozrabiaków". najstarszy synek ma 3-latka, córka ma 2-latka i najmłodszy ma roczek. Mój kłopot z nimi polega na tym ze kiedy jestem w pracy to dom po powrocie wygląda jak by tornado wpadło, a gdy jestem w domu to moje brzdące próbują wejść mi na głowę i wcale nie słuchają co się do nich mówi. już nie wiem jak sobie z tym radzić? co mam robić?

proszę o jakieś porady.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: jak pogodzić wychowanie dzieci i pracę?

niestety nie jestem mamą, ale wydaje mi się, że należy być bardzo konsekwentnym i wymyślić jakiś system kar i nagród:)

3

A z kim są dzieci jak jesteś w pracy ? na pewno nie same

4

czyli masz trójkę dzieci rok po roku?? podziwiam;)

5

3m123 napisał/a:

witam!
jestem 24 letnią mamą trzech małych "rozrabiaków". najstarszy synek ma 3-latka, córka ma 2-latka i najmłodszy ma roczek. Mój kłopot z nimi polega na tym ze kiedy jestem w pracy to dom po powrocie wygląda jak by tornado wpadło, a gdy jestem w domu to moje brzdące próbują wejść mi na głowę i wcale nie słuchają co się do nich mówi. już nie wiem jak sobie z tym radzić? co mam robić?

proszę o jakieś porady.

hm,i cóz ci  podpowiedziec? sama jestem mamą 3 dzieci i mimo iz juz wyrosły czasem myslalam ze zwariuje własnie z powodu tornada wchodzac do domu chwila zwątpienia prać ,prasować,gotować czy tulić no i sie zaczeło , owszem zdażyłam ze wszystkim od 14.30 do 19 zadowolona siadalam w fotelu.teraz po latach wiem jedno że zrobiłam najgłubsza rzecz w życiu z tym sprzątaniem i cudami najważniejsze są dzieci dom jest do mieszkania a jak babcia mi mówiła ze brudny dom poznac a bałagan jest zawsze jak ma sie dzieci:)od tamtej pory owszem sprzątałam ale juz nie na muzeum i wtedy gdy mąż wrócił i zajął sie dziecmi to podstawa. jesli pracował dłuzej to wieksze porzadki były w sobote:)co do maluszków no cóz dzieci tęsknią potrzebuja ciebie a myslałas by przestac pracować? wiem jest ciężko ale czasem warto masz całe życie na prace a dzieci juz nigdy nie beda małe.życze cierpliwosci

6

Mam pytanie moje dziecko poszło w tym roku do 1 klasy szkoły podstawowej oczywiście muszę dziecko przyprowadzać do szkoły i przyprowadzać do domu a to mi się koliduję z moją pracą bo pracuję od 8 do 16.Czy dobrym rozwiązaniem jest poprosić babcię albo dziadka czyli moich rodziców żeby się tym zajeli a później pojechać do rodziców i odebrać dziecko.

7

2m123 podziwiam Cię. Szczerze.

Ja mam zawrót głowy i oczy dookoła niej z powodu jednego dziecka i pracy, a i tak mi się troi w oczach.

Może dobrym rozwiązaniem jest włączenie do pomocy rodziny.
Ja np. jak przyjdzie babcia, to nie kawka, tylko ona na spacer z dzieckiem, a ja np. ogarniam dom. Jak wraca, jest czysto i na stole już tylko ciasteczka. Podobnie z tatusiem. Wszyscy z oczu, ja gotuję.
Bo jakoś sprzątanie w tym czasie co są domownicy to orka na ugorze smile

Niezwykle ważne jest odkładanie rzeczy od razu na miejsce (naczynia do zmywarki, wózek za drzwi, pilot na TV) i nauczenie tego domowników. Oszczędzisz sobie czasu na sprzątanie i szukanie. No i nie wszystko trzeba prasować.

Nie umiem tylko nie myśleć o dziecku w pracy...

Pozdrawiam smile

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » WYCHOWANIE, ZDROWIE I EDUKACJA DZIECKA » jak pogodzić wychowanie dzieci i pracę?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024