Czy to jest przyjaźń czy to jest kochanie? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Czy to jest przyjaźń czy to jest kochanie?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 3 ]

Temat: Czy to jest przyjaźń czy to jest kochanie?

Mam przyjaciela, z którym jesteśmy w tzw związku z przywilejami. Zanim się to jednak stało byliśmy kolegami w pracy i jakoś razem podjęliśmy decyzję o wyjeździe do Indii. Będąc jeszcze tylko kolegami był bardzo romantyczny, całował w często w czoło i to w miejscu publicznym ale nigdy się nie pchał mi do łóżka. Kiedyś powiedział mi,że uważa mnie za ideał. Gdy wyjechaliśmy razem na początku trzymał dystans(ostatnio powiedział mi,że to nie on trzymał dystans tylko ja, a ja zaś myślałam,że jest na odwrót). Po miesiącu czasu zbliżyliśmy się do siebie i zaczął się ten nasz związek bez związku. Nie chciałam się pchać czy naciskać. Kiedy mi powiedział,że chce wolności zrozumiałam,że nie chce się ze mną związać. Jednak czasami jego zachowanie wskazywało na coś innego. Gdy podsłuchałam jak mówił siostrze o mnie w superlatywach myślałam,że się po prostu boi zapytać. W czasie jednego wieczoru żartobliwie zapytałam:kiedy się w końcu ze mną ożenisz. Niby niewinny żart ale chyba się przestraszył bo od razu odpowiedział:raczej nie, przez następne lata muszę być niezależny a potem sobie znajdę jakąś hiszpankę, z którą się ożenię. Zrobiło mi się bardzo przykro bo co to za tekst. Dodam,że ma 28 lat i nie jesteśmy jakimiś nastolatkami. Gdy wróciliśmy do swoich krajów on zabiegał o kontakt, non stop pisał, dzwonił. Zaprosił mnie do siebie i poznałam jego matkę. Gdy mu powiedziałam,że jest coś co muszę mu powiedzieć on zrozumiał co chce mu wyznać i powiedział: chce się cieszyć wolnością. Ale zapytał się czy chce z nim zamieszkać, wiedząc, że mam uczucia i może zapragnę czegoś więcej. W przyszłym roku mamy jechać razem do Australii a potem założyć razem biznes. On założył, że będę w jego życiu. Ale czy to naprawdę strach przed związkiem czy on po prostu nie chce ze mną być choć wielokrotnie podkreślał, że jest mu ze mną dobrze bo się nim opiekuję i jestem wyrozumiała i nie jak inna dziewczyny nie narzucam się i daję mu wolność.Czy powinnam mieć nadzieję,że kiedyś będziemy razem?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy to jest przyjaźń czy to jest kochanie?

Nadzieję możesz mieć zawsze, tylko jak długo chcesz ją w sobie dokarmiać? Facet bardziej od Ciebie ceni wolność i niezależność. Może obudziłby się gdyby poczuł że mu się wymykasz, gdyby zanalazł się ktoś Tobą zainteresowany, albo rezygnując ze wspólnych wyjazdów, wspólnego biznesu.

Posty [ 3 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Czy to jest przyjaźń czy to jest kochanie?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024