Romans,rozwód,brak pracy,jak z tym sobie poradzić? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MOJA NIESAMOWITA HISTORIA » Romans,rozwód,brak pracy,jak z tym sobie poradzić?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 39 ]

Temat: Romans,rozwód,brak pracy,jak z tym sobie poradzić?

Witam kobietki,może coś poradzicie,bo ja chyba nie poradzę sobie sama z mym problemem: jestem w trakcie rozwodu,przed decyzją o rozwodzie wplątałam się w romans z kolegą męża dodam że jest kawalerem,przed rozwodem raczej się nie cofnę ale niepokoi mnie to że ten drugi się zaczął oddalać ode mnie,i to dobija mnie dodatkowo gdyż w nim miałam tylko oparcie,mówił że nie chce brać udziału w rozwodzie,czy powinnam to zakończyć?dodatkowo straciłam pracę,mąż zostawił mnie z długami,katastrofa doszczętna,narazie nie spłaca nic bo nie było podziału majątku,mam tego już dość i czasami myślę o najgorszym,zapędziłam się w kozi róg

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez Latne (2013-08-11 17:06:47)

Odp: Romans,rozwód,brak pracy,jak z tym sobie poradzić?

Jasne,zostaw go!Jeśli by Cię kochał pomógł by Ci ze wszystkich sił .

proszę żebyś mi pomogła także z moim problemem ;/ proszę.

http://www.netkobiety.pl/t57914.html

3

Ostatnioi mam wrażenie,że jest ze mną tylko dla seksu,nie chce słuchać o moich problemach, przestałam o nich z nim rozmawiać,on ma też swoje i nie za specjalnie jest wylewny,więc może to taki typ? A powiedzcie mi co mam zrobić jak się zachować wobec ludzi którzy czuje mnie obwiniają o rozpad małżeństwa,choć jest zupełnie odwrotnie?! Bo wielmożny małżonek wraz z mamusią opowiadają rzeczy jakich nie było,mam swą ambicję i wstydzę się tego czuję że im wierzą

4 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2013-08-16 21:53:30)

Moja ex ma podobnie
Jak byliśmy razem a ona romansowała i przyprawiała mi rogi to tamten był fajny.
Jak już postanowiliśmy się rozstać i pójść do sądu i teraz czekamy na 2 rozprawę, to kochaś się wycofał. Nie chce brać na siebie kobiety z dzieckiem, woli wulgaryzm sobie mężatki na boku. Co do mnie to go rozumiem, ale dlaczego wy kobiety jesteście tak naiwne. Kochanka ma funkcję kochanki, a nie kobiety do związku. Seks jest fajny , taki nie zobowiązujący bo ona ma męża.
I teraz moja ex ma do mnie pretensje że nie walczyłem o nasz związek, wulgaryzm pół roku z nią walczyłem. A teraz mi mówi że jest sama. No trudno tak chciałaś to tak masz.

5

Witaj Soniu.Napisz do mnie meila.Moze bede mogla Ci cos poradzic,moze sie zaprzyjaznimy?Sytuacja u Ciebie troche skomplikowana,ale i z takich problemow sie wychodzi.Nie ma rzeczy niemozliwych!!!Pozdrawiam.

6

Franz,masz chyba świętą rację,jestem naiwna,

7 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2013-08-16 21:49:03)

Moje małżeństwo się rozleciało nie z powodu kochanka mojej żony. On był tą ostatnią kroplą, taką kropką nad i.
Ale ona myślała że zamieni mnie na niego. I osobiście się z tym pogodziłem, więc jak tak chce to dobrze.
I nie chodzi tu o naiwność, tylko trzeba brać pod uwagę to co ktoś mówi, a co robi.
Więc mówił że będą razem, a zrobił tak jak każdy samiec, wulgaryzm i nara.
A ona teraz wielce zrozpaczona bo nie tak miało być.

8

Soniu,to typowe dla samców ,fajnie było ale bez zobowiąZAŃ,ale jak tylko pojawiły się problemy skulił ogon pod siebie i cześć.No niestety muszę powiedzieć ,że skoro zdradziłaś to niestety zawsze to ty będziesz obarczona ciężarem,że wszystko przez ciebie.       Hej Franz wreszcie wylałeś trochę goryczy z siebie ,współczuje......pozdrawiam.

9

syska 0112 napisał/a:

Soniu,to typowe dla samców ,fajnie było ale bez zobowiąZAŃ,ale jak tylko pojawiły się problemy skulił ogon pod siebie i cześć.No niestety muszę powiedzieć ,że skoro zdradziłaś to niestety zawsze to ty będziesz obarczona ciężarem,że wszystko przez ciebie.       Hej Franz wreszcie wylałeś trochę goryczy z siebie ,współczuje......pozdrawiam.

Dziewczyny nie trzeba mi współczuć jestem facetem wiem gdzie jestem teraz na tym świecie i w jakiej sytuacji. Bardziej można współczuć mojej byłej bo ona ma podobnie jak sonia.
Na teraz jestem na etapie emocji pod tytułem żal mi jej. A co do mnie to czuje że zakończyłem jeden z etapów w moim życiu.

10 Ostatnio edytowany przez sonia1975 (2013-08-13 16:18:10)

Nie dociera do mnie że zdradziłam,należało Mężusiowi się za te lata wyzywania,lania po twarzy,i braku zainter.rodziną,poszłam z innym jak już byliśmy w separacji,wiedział od początku że się rozwodzimy,chciała bym kochasiowi coś nagadać aby podnieść swoje ego,ALE CO? Franz to co napisałeś jakoś mnie "otrzeźwiło",dzięki!

11

witaj soniu napisz do mnie maila to popiszemy sobie wyzalimy się ją też mam problem a nie mam, z kim pogadać może ktoś normalny mnie wysłucha

12

To zawsze jest wybór w jedną lub w drugą stronę, nie można być z kimś na siłę. Bo tylko jedna osoba będzie szczęśliwa lub żadna. Ja się trzeba rozstać to trzeba i inni ludzie znajomi czy rodzina nie zdecydują za nas. Co do rozpadu rodziny i dzieci, to życie się nie kończy, rozstania są, jest to elementem życia i trzeba to dzieciom wyjaśnić. Choć dzieci to emocjonalnie nie rozumieją, ale oszukiwanie to też nie jest metoda.

13

Dziś mam spotkać się z tym drugim,musimy porozmawiać,ręce mi się trzęsą,mętlik w głowie,co mam go zapytać?:-dlaczego mnie olewasz kochanie? Co mu powiedzieć? Wg co ja mam zrobić?zakończyć to?-nie dam rady tego zrobić teraz bo się całkiem załamie czuję, POMÓŻCiE!!!

14

Nie wiem co masz zrobić
Porozmawiaj z nim o sobie i o nim i o was, niech się określi
Potem napiszesz co z tego wyszło
Ja niestety myślę że nic z tego nie będzie bo on będzie musiał wziąć odpowiedzialność za wasz związek. A wygodniej jest pieprzyć mężatkę bo nie ma trwałego związku tylko luźna znajomość. I jest to podniecające, ryzykowne z adrenaliną, seks jest lepszy. W stałym związku nie ma tych emocji.

Z resztą sama zobaczysz to są twoi faceci ty znasz ich lepiej

15

Ten drugi nie wspiera Cię w tak trudnych dla Ciebie chwilach-więc chyba będzie seks...
Na nic więcej nie moźesz liczyć.

Jesteś chyba uzaleźniona od tego drugiego a więc jeśli. masz dość bycia "pogotowiem seksualnym" czas na detoks!!!

16

Witajcie,jestem bardzo zdziwiona tym spotkaniem,nie było żadnego sexu!rozmawialiśmy o nas. Powiedział że nie zdawał sobie sprawy z tego że mnie rani,że czuje się olewana przez niego,oddalił się bo nie chciał abym podejmowała jakieś decyzje pod jego presją,nie chce kończyć tego,bo dla niego to dopiero początek nadejdzie jak zakończe tamten etap(rozwód),wyznał że mnie kocha i chce być ze mną.I co o tym sądzicie?może niepotrzebnie się nakręciłam?

17

A ja myślę Soniu,że gdybyś nie miała na boku tego ,który cię teraz olewa ,do rozwodu by zapewne nie doszło i nadal żyła byś z mężem.Adrenalina zrobiła swoje poprostu.On był dla Ciebie,pewnego rodzaju jakimś ,,wyjściem ewakuacyjnym'',zabezpieczeniem po odejściu,chciałaś czuć się bezpiecznie i mieć zapewnione wszystko to ,co miałaś przy mężu ale się skomplikowało.Straciłaś i męża i Jego .
Niemal każde małżeństwo przechodzi kryzys,szczególnie w początkowych latach.Babom często odwala większa szajba niż facetom w tym rutynowym życiu .Wystarczy ,że poczują się zaniedbywane przez swoich mężów a w tym samym czasie poznają kogoś kto je dowartościowuje,zadowoli w łóżku i już  taki mąż  przestaje się totalnie liczyć.Liczy się tamten,bo okazała się w danej chwili lepszym.
Podejrzewam ,że masz chyba  wyrzuty sumienia i możliwe,iż będąc w trudnej sytuacji z dwojga złego wolała byś wrócić do męża .

Osobiście uważam ,że koleś wyczuwa ,iż jesteś naiwna,łatwo cię słówkami zgłuptaczyć i mieć w razie czego pod ręką puki nikt inny się nie trafił.
A skoro się teraz izoluje to widocznie nie chce mieć z tym rozwodem nic wspólnego i słuchać potem ,że to przez niego się rozwiodłaś czy dla niego !Może wie że z Tobą nie chce być,zostawić Cie w tej sytuacji też nie chce samej ale po fakcie?

Dobrze że nie masz dzieci z mężem,jako matka przeżyła byś to jeszcze dotkiliwiej.

Moja rada,dobrze się zastanów nad swoją przyszłością .Rozwód to nie koniecznie wymiana męża na konkubenta.

18

Mam 20 lat małźeństwa za sobą 2 prawie dorosłych dzieci,mam gdzie mieszkać-własny i tylko mój własny dom,rozwodu chciałam od 10 lat dlaczego?-pisałam wyżej.Wiem że nie mam na co liczyć od tego drugiego,ale boję się teraz tego skończyć,bo cóż miłe słówka,ważniejsze są czyny,a może lepiej teraz?obydwóch za jednym zamachem?jak myślicie? Na co niby ja mam czekać?-zadaje sama sobie czasem,piszcie co myślicie to jeszcze dziś to załatwie

19

On nie chce mieć wyrzutów że to przez niego rozwód.
Czy będziecie razem? Zobaczymy, jak mówi, że chce być z tobą to może tak będzie.
Życie się zmienia i sytuacja się zmienia. Uważaj żeby on nie uciekł, bo potem powie że to sobie przemyślał i nie chce być z tobą. Ale bądź też dobrej myśli może rzeczywiście koleś cię kocha. To samo wyjdzie w praniu.

20

Bora,chyba nie czytałaś postów Soni dokładnie.Wyrażnie napisała że poznała tego drugiego jak już była w separacji bo mąż ją lał i wyzywał i co ona ma teraz wrócić do takiego drania.Soniu oby udało ci się stworzyć ten drugi związek,mam nadzieje że facet mówił szczerze.Franz sorki jeśli poczułeś się urażony.Uważam że jesteś wartościowym i stanowczym człowiekiem.POzdrawiam.

21

Nie czuje urazy
Pozdrawiam

22

Od tego spotkania nie odzywa się do mnie,nagadał i cisza,gdy do niego zadzwoniłam dziś powiedział że przeprasza ale nie może rozmawiać.jestem na 200% pewna że nie ma nikogo,mam tego po dziurki w nosie! POMÓŻCIE MI TO SKOŃCZYĆ i zachować resztki godności!!!

23

Jeżeli chodzi o uczucia, miłość i związane z tym emocje to ja osobiście uważam że tu nie ma godności ani honoru, tu są uczucia wyższe.
Ale który się nie odzywa? Ex mąż czy ten nowy?

24

Jak już pisałam do męża nie wrócę i nie zależy mi czy sie odzywa czy też nie,nie odzywa się ten "nowy"a tak pięknie gadał i zapewniał mi na tym spotkaniu,obłęd

25

Może rzeczywiście jest czymś zajęty i nie może rozmawiać
To twój facet ty go znasz lepiej niż ja
Dla mnie nic z tego nie będzie bo on i może rzeczywiście cię kocha ale wówczas zachowywałby się inaczej, sądzę że wspierałby cię w rozwodzie i byłby przy tobie, no ja bym tak robił jak bym kochał. Byłbym przy ukochanej, byłem przez 6 lat. Byłem przy niej.
Chyba ze się nie znam

26

Pomyślałam,że więcej nie odezwie się do niego,nie zadzwonie choćby nalega,nie chce mi się już z nim gadać i niepotrzebnie tracić energii,czy zrozumie że to koniec?jak to jest u facetów?

27

Po co te głupie gierki jak w liceum, sądzę że twoje dzieci się tak właśnie umawiają.
?Więcej nie odezwę się do niego? ---- to się nie odzywaj
Jak nie chcesz mieć z nim nic wspólnego to tak zrób
U facetów jest bardzo prosto, jak jest ochota na sex to się dzwoni, jak nie ma to się nie dzwoni.

Napisz mu @ lub smsa że to koniec i koniec

28

Dokładnie, franz ma rację. My często facetom przypisujemy tak skomplikowaną psyche jaką mają kobiety, a w rzeczywistości oni są typu tak/nie. Trzymaj się, jesteś silna skoro wytrzymałaś z mężem tyle lat. A kochasia olej, bo on z tych wygodnych.

29

Dzisiaj się rozwiodłem, wyrok zapadł, jestem wolny

30

franz gratuluje:)
jakbys dzis mial zrobic z powodu rozwodu impreze to bylaby na wesolo czy na smutno??

31

Ja też nie mogę doczekać się tej chwili kiedy będę wolna,Franz jakie to uczucie?

32

Franz, Twoja żoneczka, BYŁA oczywiście to niezła cwaniara...
Sonia, skup się na sobie i na tym, abyś wyszła z tego wszystkiego obronną ręką, a nie zajmuj się kochasiem. Jakby mu na Tobie zależało to by z Tobą był i Ci w jakikolwiek sposób pomógł. Pisząc ordynarnie: KOPNIJ GO W DUPĘ. I do przodu. smile

33

Co do imprezy to raczej smutna stypa
Uczucie takie że nie wiem co teraz będzie, taki reset i szukanie miłości na nowo od 0
Co do byłej żony to się dogadaliśmy, zrobiliśmy szopkę przed sądem, na 2 rozprawie rozwód.
Całość trawiła 2 tygodnie, więc takie rozwiązanie sprawy polecam każdemu

34

franz napisał/a:

Moja ex ma podobnie
...I teraz moja ex ma do mnie pretensje że nie walczyłem o nasz związek, wulgaryzm pół roku z nią walczyłem.

smile
widzisz ona ma pretensję że nie walczyłeś O związek -pewnie ma racje, bo TY, jak sam napisałeś walczyłeś Z nią smile

oczywiście pewnie to przejęzyczenie, ale nie mogłem się powstrzymać. W każdym razie tak 3maj, nie daj sobie wcisnąć kitu, że powinieneś mocniej walczyć - walczyłeś na ile Cię stać było, a ona teraz dla swej psychicznej czystości zwala na Ciebie winę.

35

W zyciu można czasami sie niezle zapetlic ale nie ma nigdy tak żeby nie bylo wyjscia, facet z którym jestes to .... wiec nie ma co sobie nim glowy zawracac, skup sie narazie na znalezieniu nowej pracy reszta sama sie ulozy

36

No widzę że sytuacja jak ich wiele. Ja również byłam zaniedbywana, sama przechodziłam chorobę i po tym jak stanęłam na nogi, rzeczywiście pojawił się ktoś inny. Nie prowadziłam podwójnego związku, rozstałam się i od razu spróbowałam nowego życia. Niestety nie byłam na to gotowa. Jest trochę racji w tym by nie szukać klina, trzeba się rozstać emocjonalnie z były, a później dopiero próbować.

Do tej pory nie mogę zrozumieć czemu nie mogliśmy się dogadywać i męczy mnie to. Bardzo.

37

Jestem zdziwiona zachowaniem mężusia i jego rodzinki,nagle stał się bardzo opiekuńczy wobec dzieci,totalna odmiana......ale chyba tak jest w każdym kończącym się związku i jak się czuje nóż na gardle.........?

38

sonia1975 napisał/a:

Jestem zdziwiona zachowaniem mężusia i jego rodzinki,nagle stał się bardzo opiekuńczy wobec dzieci,totalna odmiana......ale chyba tak jest w każdym kończącym się związku i jak się czuje nóż na gardle.........?

Nie w każdym... czasem wtedy dopiero jest nienawiść i wychodzi skurczysyństwo. Ja tego doznałam.
Czy Wasz rozwód prowadzony jest z orzekaniem winy i jednocześnie o alimenty?
Jeśli tak to czysta manipulacja z jego strony, bo chce coś ugrać.

A co z Twoim nowym partnerem?

Posty [ 39 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MOJA NIESAMOWITA HISTORIA » Romans,rozwód,brak pracy,jak z tym sobie poradzić?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024