seks jak to rozumieć z byłym?proszę o radę - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » seks jak to rozumieć z byłym?proszę o radę

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 12 ]

1

Temat: seks jak to rozumieć z byłym?proszę o radę

Mam pytanie, mam nadzieje,że ktoś mi pomoże zrozumieć ten dziwny mechanizm. Od sierpnia jestem po rozwodzi, każdy mieszka osobno, ale były czasami do mnie wpada po przesyłki. Jak przychodzi to siada na sofie, ja obok niego i wówczas dotyka mnie po plecach no i dochodzi do seksu. nie jest to taki seks jak zawsze z calowaniem się itd. tylko stosunek taki trochę raz dwa, tak jakby zaspokoic swoją potrzebę. I to tylko stosunek analny, wcześniej ja go nie lubiłam (to nie istotne w tej chwili). Jak to rozumiec, nie wiem czy kogoś ma,ale chyba gdyby miał to by nie bzykał się ze mną.
Niech ktoś pomoże mi zrozumieć ten dziwny mechanizm. Dodam, że go kocham i dalej chciałabym być, ale jest jak jest.Co robić, co mysleć. Proszę o pomoc.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: seks jak to rozumieć z byłym?proszę o radę

Przede wszytkim powinnaś dojść do ładu ze swoimi uczuciami, emocjami. Jak już będziesz wiedziała, na czym stoisz (uporządkujesz się wewnętrznie), będziesz gotowa do rozmowy z byłym mężem. Usiądziecie i pogadacie. Warto, żebyś wiedziała, co on myśli o takich spotkaniach (i po co to robi). Bo inaczej po co się zadręczać?

3

Musisz pamietac, iz mezczyzni calkiem inaczej odbieraja seks od kobiet. Dla Ciebie to jest rowniez zblizenie emocjonalne, bliskosc, ktora daja sobie dwie osoby "kochajace sie". Sprawia nawet, iz seks analny jest atrakcyjny (bo do innego nie dochodzi?), jak w twoim przypadku.
Uwazam, ze powinnas dla swojego dobra nie dopuszczac do tych zblizen. Twoj byly maz odbiera od Ciebie poczte i przy okazji... Wiem, ze to brzmi brutalnie, ale ten mezczyzna nie okazuje Ci szacunku.
Jestes jeszcze bardzo slaba i roztrzesiona po rozwodzie. Ale do niego doszlo. Teraz jest to Twoj byly maz. Pamietaj o tym za kazdym razem, gdy sie z nim kontaktujesz.
Rozwod jest ogromnym krokiem. Nic potem nie jest juz takie samo. Nie znaczy to jednak, ze nie mozna jeszcze probowac...Jednak trzeba miec z obu stron dobry ku temu powod.

4

---- Wiadomość została usunięta na prośbę innych forumowiczek ze względu na niską wartość merytoryczną wypowiedzi i obrażanie innych  ------
Admin

5

+i- jak możesz??Jeśli masz obrażać tu kogoś to lepiej nic nie pisz!!
Myślę że smutnej chodzi o to by ktoś jej pomógł zrozumieć jej zachowanie,a nie o chamskie wypowiedzi.
Zresztą widziałam już w innym wątku usunięty twój post więc może ty tylko takie potrafisz pisać??

6

ja po rozstaniu z ukochanym też z nim sypiałam bo czułam do niego bardzo wiele , jednak on odbierał to jako zaspokojenie potrzeb i wyzwanie. Może lepiej zapytaj byłego jak masz to odbierac i po co to robi?

7 Ostatnio edytowany przez Ktosia'75 (2010-07-26 13:03:19)

.

8

najlepiej to porozmawiajcie o tym wprost zapytaj o co mu chodzi czy chce do ciebie wrócic czy o co wogóle chodzi to trudne bo to chodzi o twoje uczucia ale inaczej chyba sie nie dowiesz prawdy jak tylko od niego, ja też chętnie przespałabym sie z byłym bo ciągle go kocham i mnie pociąga ale sie nie widujemy i boje sie go spotkać tego że mnie odrzuci

9 Ostatnio edytowany przez november (2010-09-05 23:12:01)

jasmina1985 napisał/a:

najlepiej to porozmawiajcie o tym wprost zapytaj o co mu chodzi czy chce do ciebie wrócic czy o co wogóle chodzi to trudne bo to chodzi o twoje uczucia ale inaczej chyba sie nie dowiesz prawdy jak tylko od niego, ja też chętnie przespałabym sie z byłym bo ciągle go kocham i mnie pociąga ale sie nie widujemy i boje sie go spotkać tego że mnie odrzuci

Nie sądzę by facet chciał wrócić. Przecież dopiero się rozwiedli. Na moje oko to facet po prostu przychodzi bo ma chęć na seks i tyle.
Tu chyba nie ma mechanizmu. Ty tego chcesz, godzisz się na to, bo ciągle czujesz emocjonalne przywiązanie do niego i niestety wybierasz seks, bo daje Ci namiastkę pewnej bliskości z nim. Tymczasem to nie ma z tym nic wspólnego, dla niego raczej jest to normalna, automatyczna sprawa. Najłatwiej jest przyjść do byłej, o której się wie, że kocha, więc jest podatna na taką manipulację.
Smutna, tu nie ma co wyjaśniać. Jeśli to Ci sprawia ból, albo czujesz, że nie chcesz tego i "tak samo wychodzi", to nie doprowadzaj do sytuacji, kiedy on przychodzi a Ty jesteś sama. Poza tym pocztę możesz mu dać pod drzwiami. Nie musisz go zapraszać i sadzać na kanapie i jeszcze siadać obok niego... Sama musisz wiedzieć czy tego chcesz i w jakim celu na to pozwalasz. Jeśli podchodzisz do tego na luzie to ok (choć skoro coś czujesz, to wątpliwe). Co innego jeśli masz świadomość, że to nie doprowadzi do powrotu. W takiej sytuacji faktycznie jedynie dajesz się wykorzystywać...

10

november, temat jest z 2007 roku...

11

wiem, zauważyłam to po publikacji posta. z resztą napisałam bo widziałam, że ktoś napisał coś przede mną. Poza tym, przecież do wątków na forach się wraca...

Posty [ 12 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » seks jak to rozumieć z byłym?proszę o radę

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024