hej niedawno poznałam pewnego chłopaka przez neta. Ale do końca nie był taki anonimowy ponieważ mamy wspólnych znajomych. Spotkaliśmy się tydzień temu było ok. Teraz bedzie u mnie i zas mam jechac do niego sama czy to wypada
1 2013-08-07 10:08:19 Ostatnio edytowany przez czarnulka25111111 (2013-08-07 14:07:42)
Wypada nie wypada, jak w latach 70-tych..
Myślę że to nic złego te dożynki.to że chce z Tobą być wtedy to dobrze.widocznie myśli o Tobie.Tylko co do tego że moglabys potem nocować u Niego jak wypija to trochę za wcześnie uważam...Ktoś niech ewentualnie przyjedzie po Ciebie bo wiesz jak to jest-zaraz że szybka czy łatwa...
ja tam nie będę nocować. Pojade swoim autem i poprostu po dożynkach wrócę do domu ![]()
5 2013-08-07 11:37:23 Ostatnio edytowany przez nocnalampka (2013-08-07 11:39:50)
Wypada nie wypada, jak w latach 70-tych..
Pierwszy raz zgadzam sie z Kotem. Nie wypada to krasc i chodzic w brudnych gaciach.
Chcesz, to pojedz, nie chcesz, to nie. Co to za filozofie z "wypadaniem"?
Wielki_Kot napisał/a:Wypada nie wypada, jak w latach 70-tych..
Pierwszy raz zgadzam sie z Kotem. Nie wypada to krasc i chodzic w brudnych gaciach.
Chcesz, to pojedz, nie chcesz, to nie. Co to za filozofie z "wypadaniem"?
Nocna lampka, wpiszmy to gdzieś do księgi że się zgadzamy ![]()
Do Autorki:
Pomyśl lepiej czego ty chcesz, a nie to co wypada, bo aż przypomniała mi się moja babcia, że nie wypada iść do sklepy wtedy kiedy ludzie są w kościele, bo co oni sobie pomyślą.
Pewnie ze chce
Tylko wychowano mnie tak że to facet do dziewczyny powinien przyjezdzać zwłaszcza na początku
Bezsensu. Zaprosił Cię i chcesz tam być. Nie wiem w czym problem?
Pewnie ze chce
Tylko wychowano mnie tak że to facet do dziewczyny powinien przyjezdzać zwłaszcza na początku
Ja też jestem wychowana tak samo jak ty ale w końcu jesteś dorosła i sama powinnaś decydować. Ja bym pojechała ![]()
Przecież jedziesz swoim samochodem i nie zostajesz na noc ,więc o co chodzi.Co na grilla nie można jechać.Jedż i baw się dobrze.Ale miej tez oczy szeroko otwarte. Pozdrawiam.
Pewnie ze chce
Typowe wiejskie (nie mówię, ze złe, tylko mało racjonalne) wychowanie. wiem, bo moja mama pochodzi z małej wioseczki i miała identyczne poglądy. Dzięki Bogu z wiekiem jej przeszło.
Jedziesz swoim samochodem, nie zostajesz na noc to co w tym złego? nic.
Rób jak chcesz, ale jak dla mnie to jest jakis odrealniony problem.
Nawet jakbyś została na noc to o co chodzi?
Jakie wypada, albo nie wypada?
Dorosła jesteś, więc się przestań zastanawiać nad bzdurami i pomyśl czego ty byś chciała, a nie co wypada. To przecież Twoja sprawa.
Jeśli sama sobie pojedziesz to śmiało zapindalaj:Di nie patrz co kto powie.tylko o nocleg mi chodziło a tak to nie ma o czym mówić.DOBRZE SIĘ BAW;)
Pewnie ze chce
Wiesz w czym rzecz, a zadajesz pytania? Jesteś chyba na tyle dorosła, że wiesz co masz robić?
A tak na marginesie- znacie się zbyt krótko, mimo wspólnych znajomych, ja osobiście wstrzymałabym się z tym wyjazdem, póki co niech on do Ciebie przyjeżdża,czas pokaże czy coś z tego wyniknie,czy to tylko kolega?.Dzisiaj żyje się szybciej - fakt, ale lepiej być ostrożnym,aby potem nie żałować zbyt pochopnych decyzji, żyjesz więc słyszałaś zapewne nie jeden raz o takich przypadkach? jak takie znajomości i wyjazdy się kończyły?. Ale decyzja i tak należy do Ciebie.
... żyjesz więc słyszałaś zapewne nie jeden raz o takich przypadkach? jak takie znajomości i wyjazdy się kończyły?. ...
Jak się kończyły? Ze szczególnym uwzględnieniem różnicy między wyjazdami a przyjazdami.
Nawet jakbyś została na noc to o co chodzi?
Jakie wypada, albo nie wypada?
Dorosła jesteś, więc się przestań zastanawiać nad bzdurami i pomyśl czego ty byś chciała, a nie co wypada. To przecież Twoja sprawa.
Jak zwykle zgodzę się z Tobą.
Nawet gdybyś została to co kogo to obchodzi, nawet gdybyś z nim poszła do łóżka, to wszystko Twoja sprawa. Wypada, nie wypada, łatwa nie łatwa. Zawsze każdy człowiek będzie miał inne spojrzenie na to, po jakim czasie coś można i po jakim czasie coś wypada. Po to masz głowę, żeby z niej korzystać jeśli chcesz, jeśli Tobie z tym dobrze to jedź nie patrz na to co ktoś pomyśli.
17 2016-01-25 22:07:06 Ostatnio edytowany przez Piegowata'76 (2016-01-25 22:12:39)
Pierniczyć opinię otoczenia! Masz się dobrze czuć i nie mieć rozterek, robić to, do czego jesteś przekonana.
Zrezygnowałabym, gdybym czuła wątpliwości.
O opinię łatwej bym się nie martwiła, ale o swój komfort i bezpieczeństwo. Jeśli wszystko gra, to konwenanse schowaj w kieszeń.
Pierniczyć opinię otoczenia! Masz się dobrze czuć i nie mieć rozterek, robić to, do czego jesteś przekonana.
Zrezygnowałabym, gdybym czuła wątpliwości.
O opinię łatwej bym się nie martwiła, ale o swój komfort i bezpieczeństwo. Jeśli wszystko gra, to konwenanse schowaj w kieszeń.