Jaką wybrać sukienkę na wesele? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » WIZAŻ - STUDIO MODY I WIZAŻU » Jaką wybrać sukienkę na wesele?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 62 ]

Temat: Jaką wybrać sukienkę na wesele?

wybieram się na wesele za 3 tygodnie i kompletnie nie mam pomysłu na stylizację. W szafie co prawda mam jakieś sukienki ale chciałabym kupić nową wink No właśnie i tu zaczyna się problem- przeważnie zawsze szłam do sklepu i coś udało mi się wybrać wiedziałam czego dokładnie szukam, a teraz w nie mam pojęcia. Może Wy coś doradzicie? Opiszę swój wygląd w skrócie: 173 wzrostu, szczupła, włosy ciemny blond (trochę pojaśniały od słońca), szare oczy cera brzoskwiniowa. Sylwetkę mam raczej chłopięcą, tzn mały biust, za to widocznia talia, niezbyt szerokie ramiona. Aha! Nie lubię świecących, błyszczących sukienek smile Proszę pomóżcie!

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jaką wybrać sukienkę na wesele?

Witaj:)

W tym miesiącu było wesele mojej córki i podpowiem Ci w jakie sukienki były ubrane młode dziewczyny.
Nie było żadnych czerni, złota , srebra ani brokatów.
Sukienki były kolorowe, nie które w kwiatki. Jest lato i warto też zwrócić uwagę w czym dobrze się czujesz i jaki kolor preferujesz.
Żadna z młodych dziewczyn nie miała na sobie obcisłej sukienki.
Preferowały długość przed kolano i zwiewne doły sukienek z odcinaną talią.
Zapewne też wiesz,że zawsze szkopuł tkwi w dodatkach i odpowiednio dobrane nawet do skromnej sukienki uczynią z niej cudo:)

3

Ja ze swojej strony mogę doradzić kupno baskinki.
Elegancja, klasa i szyk w jednym.
Doskonała zarówno na uroczyste wyjścia, jak i na luźne imprezy.
Dominacja i multum kolorów na obecnym rynku, skoro jesteś blondynką o brzoskwiniowej cerze, wybierz może egzemplarz, który to podkreśli.
Osobiście polecam piękne neonowe kolory seledynu, pomarańczy, żółci, bądź różu w wydaniu sukienki tego kroju, podkreślające opaleniznę, jakże modną na tę porę roku.
Daj znać co wybrałaś big_smile

4

Faktycznie sukienka z baskinką to dobry pomysł smile. Zaokrągli twoje biodra i nada sylwetce kobiecych krągłości. Przy Twoim typie kolorystycznym polecam raczej ciepłe i jasne kolory: koralowy, łososiowy, kremowy, miętowy, plus wszelkie pastele.

5

Baskinka jak najbardziej. Sama ostatnio kupiłam dwie, ale z racji, że jestem brunetką to czerwone.
Pasują zarówno na wesele jak i mniejsze imprezy. : )

6

dziękuję za podpowiedzi smile jutro wybieram się ponownie na zakupy, bo ostatnio byłam, ale w żadnym sklepie nie było mojego rozmiaru sad mam nadzieję że tym razem znajdę coś odpowiedniego smile nigdy nie mierzyłam sukienki z baskinką, a faktycznie może okazać się dobrym rozwiązaniem smile

7

cherry_dance napisał/a:

dziękuję za podpowiedzi smile jutro wybieram się ponownie na zakupy, bo ostatnio byłam, ale w żadnym sklepie nie było mojego rozmiaru sad mam nadzieję że tym razem znajdę coś odpowiedniego smile nigdy nie mierzyłam sukienki z baskinką, a faktycznie może okazać się dobrym rozwiązaniem smile

Ja upatrzyłam sobie sukienkę i tez nie było mego rozmiaru więc poszukałam sklepu w internecie i mam sukienkę na wesele smile...jeszcze zerknij na allegro

8

Róża 27 napisał/a:
cherry_dance napisał/a:

Ja upatrzyłam sobie sukienkę i tez nie było mego rozmiaru więc poszukałam sklepu w internecie i mam sukienkę na wesele smile...jeszcze zerknij na allegro

patrzyłam na allegro, ale to jeszcze było wtedy, gdy nie wiedziałam czego szukam tongue jakoś nie jestem przekonana do kupowania ubrań przez internet, zawsze wolę przymierzyć i zobaczyć jak leży wink ale dziękuję za podpowiedź smile

9

Ja widzę autorkę- blondynkę, w wydaniu sukienki z baskinką, taką, jaka miała na sobie Doda na weselu swojego kolegi z zespołu, trudno mi określić ten kolor łosoś, brzoskwinia, w każdym razie sukienka w ślicznym kolorze, bez ramion, podkreślająca zarówno blond kolor włosów, jak i opaleniznę. Autorko porównaj zdjęcia. Co prawda tamta sukienka (nie wiem, czy mogę napisać, jeżeli nie, proszę o poprawkę) pochodziła z Zary i była śmiesznie tania w porównaniu z tym, co zarabia w/w, jednak jej wygląd w tym wydaniu był naprawdę zdumiewający. Warto spojrzeć przed kupnem. Pozdrawiam.

10

Carpathia napisał/a:

Ja widzę autorkę- blondynkę, w wydaniu sukienki z baskinką, taką, jaka miała na sobie Doda na weselu swojego kolegi z zespołu, trudno mi określić ten kolor łosoś, brzoskwinia, w każdym razie sukienka w ślicznym kolorze, bez ramion, podkreślająca zarówno blond kolor włosów, jak i opaleniznę. Autorko porównaj zdjęcia. Co prawda tamta sukienka (nie wiem, czy mogę napisać, jeżeli nie, proszę o poprawkę) pochodziła z Zary i była śmiesznie tania w porównaniu z tym, co zarabia w/w, jednak jej wygląd w tym wydaniu był naprawdę zdumiewający. Warto spojrzeć przed kupnem. Pozdrawiam.

sukienka faktycznie świetna, ale ze względu na to że mam mały biust, nie miałaby się na czym trzymać i będę chyba szukać czegoś na ramiączkach smile

11

Hey hey, mogę się podpiąć czy lepiej osobny temat? Mam podobny problem, wesele na szczęście pod koniec września ale ja.. Będę próbowała schudnąć, nawet mi się to trochę udało przez upały przypadkowo schudnąć (prawie nic nie jem, a z piciem ciężko mi idzie:P). Niemniej na chwilę obecną jestem ogromną dziewczyną:D mam 155cm wzrostu, otyłość brzuszną i biodrową, dośc spory biust (d/e 80), talia niestety 88, najwiekszy obwod w brzuchu 100, biodra ok 112. Nie cierpię spódnic zakolano, acz moje kolana bez szpilek i rajstop wyglądają niebardzo;/ Jestem blada, mam bladoniebieskie oczy, zlotoblondrude długie gęęęęste włosy... Zależałoby mi na eleganckim stroju, który pokazałby, że mam 20lat, bo niestety wyglądam na 16...
Pomóżcie:)

12

nadal nie kupiłam sukienki sad obeszłam dosłownie dwie galerie i w żadnym sklepie nie znalazłam nic dla siebie sad albo nie było rozmiaru, a jak już był, to nie było koloru sad mam nadzieję że jeszcze coś znajdę...

13

A skąd jesteś?

14

Cherry Dance- nie smutaj, na pewno coś wynajdziesz. My, radząc Tobie tutaj, w kwestii koloru, podawałyśmy jedynie orientacyjne, ewentualne barwy, nie musisz się sztywno trzymać tych "wytycznych", skoro rozmiar, jak sama pisałaś jest, zaś koloru nie było. Poszukaj raz jeszcze, na spokojnie, bez spiny, nie ma koloru, który chcę-trudno, wezmę inny, alternatywa jest. Ważne, że krój jest ten, co chciałaś.
W skrajnym przypadku zostaje Ci jeszcze internet- jednakże, jak pisałaś nie lubisz tego typu zakupów- ja z resztą też. Całkiem inaczej, gdy masz ciuch na sobie i automatycznie widzisz i czujesz "co Ci nie leży"- to już takie awaryjne wyjście, gdybyś naprawdę niczego nie znalazła, centymetr w dłoń i mierzysz się od stóp do głów.

PłomiennaLena- skoro masz większy brzuszek i bioderka ( co wg. mnie nie jest niczym wstydliwym, tzw "rubensowskie" kształty są ok big_smile) osobiście- bo nie wiem, jak inne forumowiczki Tobie polecą, doradziłabym Ci sukieneczkę odcinaną pod biustem, zabudowaną w okolicach dekoltu. Czemu taką? A po pierwsze dlatego, że zakryjesz newralgiczne punkty swojej figury, a po drugie, nie będziesz przyciągała wzroku tzw. "ciekawskich", którzy na weselach oceniają i to jak! Co do koloru pozostawiam Tobie wolny wybór, niemniej jednak, skoro to uroczystość tego typu, dużym nietaktem byłoby ubranie się w kolory bardzo ciemne- w końcu ani to pogrzeb, ani żałoba. Pastele jak najbardziej- nie są ani krzykliwe, ani nie przyciągają uwagi, za to kobietka, która jest w nie "przyodziana" big_smile, czuje się elegancko i na czasie (trendy).
Pozdrawiam dziewuszki, udanych zakupów i trafnych wyborów!

15

Na pewno nie czernie etc i na pewno nie biały smile z ciemnych barw dopuszczamw głowie ciemny niebieski(nie granat nawet) i czerwien zgaszona. Wolalabym pastele ale.. czy nie bede parowka?:D http://allegro.pl/ds-okrs-wieczorowa-sukienka-odkryte-plecy-hit-s-36-i3447001133.html - to spelnienie moich marzen, chciałabym taka (jedynie na plecach wszylabym dodatkowa koronkę, żeby nie świecić zapięciem stanika:P) ale nie ma rozmiaru, nie wiem gdzie i za ile coś takiego można kupić lub uszyć... Koszmar! Beżowa i niebieska chodzi mi po głowie... do beżowej miałabym nawet szpilki ze studniówki, kwestia dobrac dodatki(tylko nie lubie zlota, wiec bym jakies lososiowe chyba dobrala) a do granatowej bym kupila zolte szpilki,delikatne dodatki ew torebka pod buty(czarno - żółta kopertówkę). Jeśli nie żółte to czerwone buty i biżu z czerwonymi elementami albo jasne/cieliste szpilki i perły. Co sądzicie?

16

PłomiennaLena napisał/a:

A skąd jesteś?

jestem z okolic Krakowa smile

Carpathia napisał/a:

Cherry Dance- nie smutaj, na pewno coś wynajdziesz. My, radząc Tobie tutaj, w kwestii koloru, podawałyśmy jedynie orientacyjne, ewentualne barwy, nie musisz się sztywno trzymać tych "wytycznych", skoro rozmiar, jak sama pisałaś jest, zaś koloru nie było. Poszukaj raz jeszcze, na spokojnie, bez spiny, nie ma koloru, który chcę-trudno, wezmę inny, alternatywa jest. Ważne, że krój jest ten, co chciałaś.
W skrajnym przypadku zostaje Ci jeszcze internet- jednakże, jak pisałaś nie lubisz tego typu zakupów- ja z resztą też. Całkiem inaczej, gdy masz ciuch na sobie i automatycznie widzisz i czujesz "co Ci nie leży"- to już takie awaryjne wyjście, gdybyś naprawdę niczego nie znalazła, centymetr w dłoń i mierzysz się od stóp do głów.

we wtorek u mnie jest tzw "jarmark" i przyjeżdżają ludzie z różnymi rzeczami, w tym z sukienkami. Może tam coś wyszukam wink tyle że wiadomo, w sklepie lepiej kupić bo dostaje się paragon i w razie czego można zwrócić smile

17

I w Krakowie - jak dla mnie modowym imperium jeśli chodzi o te rejony Polski - nic nie znalazlas? Czy nie szukalas?:P
Zapraszam do Aglomeracji Śląskiej jeśli nie masz daleko big_smile Silesia, dziesiątki center handlowych, sporo mniejszych sklepów z taką odzieżą, ogromny targ tzw. Szaberplac, targ w Rudzie Śląskiej, targ w Mysłowicach, cała ulica Wolności w Chorzowie, i Fashion House Outlet w Dąbrowie Górniczej big_smile Dwa dni urlopu, nocleg u kolezanki i let's make a shopping big_smile

18 Ostatnio edytowany przez cherry_dance (2013-08-10 13:09:56)

Szukałam, szukałam, ale jak mówię: teraz są wyprzedaże i po prostu większości rozmiarów już nie ma albo zostały same duże tongue i byłam w dwóch galeriach, weszłam do każdego sklepu (gdzie sukienki były na moją kieszeń) tongue na więcej galerii nie starczyło mi czasu i sił tongue pójdę we wtorek u mnie na targ, dam znać czy coś kupiłam big_smile

19 Ostatnio edytowany przez PłomiennaLena (2013-08-10 14:14:54)

Galerie gdzie zostaja duze rozmiary?! dlaczego na śląsku zostają zawsze s i xs?!
przenoszę się do małopolski :d

20

PłomiennaLena napisał/a:

Galerie gdzie zostaja duze rozmiary?! dlaczego na śląsku zostają zawsze s i xs?!
przenoszę się do małopolski :d

a ja na Śląsk!!! big_smile big_smile

21

Haha big_smile Zapraszam:D gdybys byla na slasku i chciala wpaść w wir szopingu - pisz do mnie:)

ejj a ktos spojrzy na ta kiecke co wrzucilam, proszee? smile

22

PlomiennaLena a może coś takiego dla Ciebie? Niekoniecznie takie kolory, chodzi mi bardziej o fason smile

http://img90.imageshack.us/img90/9627/5le1.jpg

http://img7.imageshack.us/img7/3401/sggm.jpg

http://img23.imageshack.us/img23/2595/ia5a.jpg

23

Ja bym poszukała na asos.com, tam jest morze pięknych sukienek, np. smile
http://images.asos-media.com/inv/media/6/1/7/5/3255716/multi/image1xl.jpg
http://images.asos-media.com/inv/media/9/8/3/3/3193389/jadeblack/image1xl.jpg

24 Ostatnio edytowany przez PłomiennaLena (2013-08-12 11:52:54)

z tych wszystkich jak dla mnie to jedynie 2;p 1 - kropnie wygladam w takich dekoldach i szerokich ramiaczkach etc, a gumki w pasie uhhh. w kroju pdobnym do 3 mam chyba z 4 kiecki, nie wygladam jakos dobrze, no znosnie. a srodkowa moja kolezanka miala na studniowce i wygladala szalowo ale ona ma rozmiar 36...

emiko - ta pierwsza ladna acz moglaby pstrokata nie byc:p poszukam:)

25

PłomiennaLena napisał/a:

z tych wszystkich jak dla mnie to jedynie 2;p 1 - kropnie wygladam w takich dekoldach i szerokich ramiaczkach

to może w miarę zabudowany przód, ale za to dekolt na plecach albo jakieś rozcięcie? big_smile

26

zerknęłaś na to co dałam linka?:) Co o tym myślisz? Znalazłaś już coś dla siebie?:P

27

Lena, ta sukienka z allegro jest bardzo fajna, seksowna ale zarazem dziewczęca smile Tylko na wesele nie brałabym granatowej, granatowy to taki "służbowy" kolor i średnio mi pasuje i do okazji i do fasonu sukienki.

28

Hmmm boje sie ze bezowa mnie pogrubi:(

29

Jak dla mnie piękna jest sukienusia numer 2, z propozycji cherry dance. Śliczna! Myślę,że by Ci pasowała.

30 Ostatnio edytowany przez cherry_dance (2013-08-13 16:05:43)

PłomiennaLena napisał/a:

zerknęłaś na to co dałam linka?:) Co o tym myślisz? Znalazłaś już coś dla siebie?:P

tak, patrzyłam i Twoja propozycja też jest ok big_smile a ja bym tam wzięła nawet tą granatową big_smile sama mam jedną, z tym, że mam do niej cienki cytrynowy paseczek i wygląda zupełnie inaczej big_smile można pomyśleć też np o różowych/koralowych dodatkach smile a jakby co, to tą drugą sukienkę którą zaproponowałam znalazłam na zalando wink

ja niestety nie byłam dziś na zakupach, bo zadzwonili z pracy i zaprosili na rozmowę kwalifikacyjną, więc musiałam jechać tongue boję się że jak pójdę za tydzień to będę chciała kupić coś "na szybko" i potem nie będę zadowolona sad

31

mam, mam, mam!!! big_smile dzisiaj w końcu poszłam na targ i udało mi się kupić smile teraz tylko jeszcze potrzebuję dobrać jakieś dodatki i w sobotę mogę szaleć na weselu ^^

http://img266.imageshack.us/img266/7605/9kua.jpg

http://img833.imageshack.us/img833/6858/bqqu.jpg

zdjęcie znalezione w necie ale sukienka jest identyczna smile co o niej myślicie?

32

Cherry sukienka jest bardzo fajna smile Jeśli chodzi o dodatki, to miałam wątek o miętowej sukience, w którym dziewczyny podały mi kilka fajnych stylizacji, więc możesz tam zajrzeć.

33

Cherry dance, sukienka boska!!! smile ja też chcę taką smile

34 Ostatnio edytowany przez cherry_dance (2013-08-20 12:51:53)

bosa napisał/a:

Cherry sukienka jest bardzo fajna smile Jeśli chodzi o dodatki, to miałam wątek o miętowej sukience, w którym dziewczyny podały mi kilka fajnych stylizacji, więc możesz tam zajrzeć.

właśnie przeglądałam od razu po tym jak kupiłam sukienkę wink buty już mam, brakuje torebki i biżuterii tongue i właśnie nie wiem na jakie się zdecydować tongue

35

Ja do swojej w końcu zdecydowałam się na buty nude i torebkę w podobnym odcieniu, bo stwierdziłam, że sukienka ma na tyle żywy kolor, że dodatki mogą być neutralne. Do tego złota biżuteria i wyszło całkiem ładnie wink

36

buty mam w kolorze cielistym smile rozglądałam się za torebką, ale zwykła kopertówka kosztowała 60 zł.... Chyba od kogoś pożyczę bo inaczej wydam majątek tongue bosa miałaś jakiś naszyjnik? Ja myślę ze do tej mojej sukienki naszyknik to by już było za dużo, więc zdecyduję się na jakąś bransoletkę i kolczyki. Tylko wiszące czy nie?

klaudiaz poszukaj na allegro, może znajdziesz taką smile albo gdzieś w małych sklepikach u Ciebie?

37

Naszyjnik miałam, bo moja ma spory dekolt, a poza tym prosty fason. Z tym, że kolczyki takie małe, wkręcane.
Do Twojej rzeczywiście naszyjnik średnio by pasował, ale pomysł z bransoletką i wiszącymi kolczykami jest dobry smile Podobny zestaw mam do sukienki na następne wesele a ona tak jak Twoja jest u góry bardziej zabudowana.

38

Będę szukać aż znajdę bo jest śliczna a w październiku idę na wesele więc byłaby idealna:)

Co do biżuterii to naszyjnik bym sobie darowała. Jakaś delikatna bransoletka, a kolczyki wybrałabym takie przy uchu. Jeżeli chodzi o torebkę to szukałabym takiej w kolorze butów.

39

klaudiaz napisał/a:

Będę szukać aż znajdę bo jest śliczna a w październiku idę na wesele więc byłaby idealna:)

na pewno coś uda Ci się znaleźć smile a jak nie to pożyczę Ci swoją big_smile

klaudiaz napisał/a:

Co do biżuterii to naszyjnik bym sobie darowała. Jakaś delikatna bransoletka, a kolczyki wybrałabym takie przy uchu. Jeżeli chodzi o torebkę to szukałabym takiej w kolorze butów.

poszłam w tonację nude. Torebkę zamówiłam dziś na allegro, ale mam obawy że nie zdąży przyjść do soboty sad i właśnie teraz pytanie: w jakim kolorze kolczyki i bransoletka? Złoto czy może coś innego?

40

Śliczna sukienka i jesteś piękną dziewczyną, pozdrawiam smile

41

truskaweczka19 napisał/a:

co do sukienki to się zgodzę ale ta dziewczyna na zdjęciu to nie ja ^^

42

cherry_dance napisał/a:
truskaweczka19 napisał/a:

co do sukienki to się zgodzę ale ta dziewczyna na zdjęciu to nie ja ^^

A, przepraszam, myślałam, że to Ty i wstawiasz, byśmy oceniły smile

43

cherry_dance napisał/a:

na pewno coś uda Ci się znaleźć smile a jak nie to pożyczę Ci swoją big_smile

Dzięki:) będę pamiętać i w razie czego się odezwę smile

cherry_dance napisał/a:

poszłam w tonację nude. Torebkę zamówiłam dziś na allegro, ale mam obawy że nie zdąży przyjść do soboty sad i właśnie teraz pytanie: w jakim kolorze kolczyki i bransoletka? Złoto czy może coś innego?

Ja z tego względu, że nie lubię złota poszłabym w srebro smile chociaż kolczyki wybrałabym w kolorze np. koralowym albo w takim kolorze jak paznokcie dziewczyny ze zdjęcia które tu wrzuciłaś smile tak dla ożywienia całości smile

albo bransoletka i kolczyki w jakimś takim mocnym kolorze, zależy kto co lubi smile

44

klaudiaz napisał/a:

Ja z tego względu, że nie lubię złota poszłabym w srebro smile chociaż kolczyki wybrałabym w kolorze np. koralowym albo w takim kolorze jak paznokcie dziewczyny ze zdjęcia które tu wrzuciłaś smile tak dla ożywienia całości smile

albo bransoletka i kolczyki w jakimś takim mocnym kolorze, zależy kto co lubi smile

ja też za złotem nie przepadam ale jak nic pasuje do tej sukienki tongue mam bransoletkę podobną do tej ze zdjęcia ale nie identyczną smile i nie wiem czy szukać innej czy ta będzie ok smile

http://img12.imageshack.us/img12/9109/tngs.jpg

45

Bransoletka jak najbardziej ok. Może do tego długie kolczyki z podobnym łańcuszkiem?
Cherry zajrzyj na mój wątek o butach, może i mi coś doradzisz smile

46

Myślę, że ta bransoletka będzie ok.

A tak poza tym znalazłam taką samą sukienkę! big_smile

47

klaudiaz napisał/a:

Myślę, że ta bransoletka będzie ok.

A tak poza tym znalazłam taką samą sukienkę! big_smile

łaaaaa no to super big_smile cieszę się big_smile a ile dałaś za nią jeśli mogę spytać?

48

cherry_dance napisał/a:

łaaaaa no to super big_smile cieszę się big_smile a ile dałaś za nią jeśli mogę spytać?

Jeszcze nie kupiłam ale znalazłam w internecie za 125 zł + przesyłka. To dużo...? smile

49

klaudiaz napisał/a:
cherry_dance napisał/a:

Jeszcze nie kupiłam ale znalazłam w internecie za 125 zł + przesyłka. To dużo...? smile

to łącznie zapłacisz pewnie tyle co ja wink

50

Ja wybieram się na wesele we wrześniu i bardzo bym chciała założyć jakąś długą sukienkę.... Chociaż przyjaciółka mi mówi, że nie wypada wieczorowej kreacji zakładać na wesele. Jak uważacie? Mam iść w krótkiej? Nie lubię takiej długości. Myślałam o kolorystyce nude. Kilka ładnych długich sukienek w tym kolorze widzę na wklejanie linków na forum jest niezgodne z regulaminem . Najbardziej podoba mi się koronkowa. Myślicie, że byłaby odpowiednia na wesele czy postawić na klasykę?

51

Pamiętaj, że klasyka jest zawsze w modzie! Wydaje mi się, że będzie ona pasowała do wszystkiego smile

52

A co sądzicie o zakładaniu sukienek wieczorowych na wesele? Czytałam w tym poradniku: http://blogstyle.pl/sukienka-wieczorowa … ytuacjach/z że sprawdzają się na weselach, ale sama nie wiem. W sumie teraz moda na długie do ziemi sukienki, więc może warto?

53 Ostatnio edytowany przez cslady (2017-12-29 15:06:37)

Osobiście szukam zawsze sukienek od polskich producentów. Bardzo ciekawe kreacje mają tu: [niedozwolony link]

54

Teraz, jak widzę, bardzo modne są czerwienie i granat - więc może własnie na przekór wybrać inny kolor, żeby nie zdublować się z pięćdziesięcioma innymi kobietami na tym samym weselu, hihi big_smile

55

Ja tam na modę nie patrze. Kupuję takie sukienki w jakich sie dobrze czuje,czyli maxi, najlepiej ze zdobionymi gorsetami albo koronkami.

56 Ostatnio edytowany przez cslady (2017-12-29 15:08:10)

Zgadzam się z tym, że sukienka na wesele najlepsza jest taka, w której się komfortowo czujemy. Dobre rady na temat sukienek weselnych przeczytałam tutaj [niedozwolony link] , w końcu ktoś pisze rzeczowo i nie skupia się wyłącznie na tym, co aktualnie jest najmodniejsze. Generalnie uważam, że najważniejsze to unikać białych i czarnych sukienek, mini też jak dla mnie na wesele nie pasuje, a oprócz tego pełna dowolność.

57

Chłopięca figura charakteryzuje się przede wszystkim brakiem talii. Jeśli Ty masz ją wyraźnie zarysowaną to będziesz super wyglądać w ołówkowej sukience np. z koronki. Może postaw na pudrowy róż i dekolt na plecach? smile

58

Ja wybieram się na wesele w kwietniu i wybrałam tak jak napisała Nataliii89 komfortową sukienkę. I wybrałam na to weselę sukienkę wieczorową ze  sklepu ZOiO. Kolejny raz sięgnęłam po sukienkę z tego sklepu i jestem zadowolona. Każda z nas nawet najbardziej wymagająca kobieta znajdzie coś dla siebie. wink

59

Warto przespać się z decyzją

60

Akurat tutaj uważam, że dłuższa wieczorowa sukienka nie bardzo pasuje, bo chodzi przede wszystkim o naszą wygodę i komfort, prawda? Tak samo jak zgodnie  z tradycją na wesele jako gość nie powinnyśmy zakładać białej sukienki.

61

Moim zdaniem najlepszym wyborem będzie sukienka wieczorowa ale o długości do kolan. Bo jak zostało zauważone, to chodzi tutaj o naszą wygodę.

62

A mas zmoże jakieś przykładowe zdjęcie? Pytam bo w sukience wieczorowej do kolan też nie każdej z nas będzie wygodnie i nie każda będzie się dobrze czuła, pamiętajmy o tym.

Posty [ 62 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » WIZAŻ - STUDIO MODY I WIZAŻU » Jaką wybrać sukienkę na wesele?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024