Ogromny problem z brakiem okresu ;( - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Ogromny problem z brakiem okresu ;(

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

Temat: Ogromny problem z brakiem okresu ;(

Witam smile Z góry przepraszam za takie pytanie zadane na forum, ponieważ wiem, że nie otrzymam konkretnej diagnozy, ale strasznie się tym denerwuję i szukam jakiejś porady.

Ostatnią miesiączkę dostałam 23 czerwca (tj. aż 41 dzień cyklu) i nadal nie otrzymałam okresu... W tamtym miesiącu cykl wynosił 37 dni, a w poprzednich wahały się pomiedzy 33 a 35 dni. Początkowo myślałam, że opóźnienie może być spowodowane ogromnym stresem, który mi w ostatnim czasie mi towarzyszy, ale zauważyłam niepokojące mnie "oznaki ciąży", którą niestety muszę wziąć pod uwagę...

Kilka dni temu zauważyłam sporą ilość białego, trochę jakby z grudkami śluzu, jakiego jeszcze nigdy dotąd nie miałam, lecz od wczoraj już go nie ma.
   Na początku odczuwałam ból jajników jak zwykle przed okresem, potem już całego podbrzusza, zauważyłam cienką linię od pępka w dół (pojawiła się też przed ostatnim okresem, lecz nie zwróciłam uwagi na to, czy po jego zakończeniu znikła), przedwczoraj powiększyły mi się bardzo piersi, ale dziś ją jakby mniejsze...
   W środku jestem strasznie opuchnięta i szyjka jest miękka oraz bardzo nisko. Dodam jeszcze, że często chodzę siku.

Wczoraj robiłam test, ale podejrzewam, że nie wyszedł poprawnie, ponieważ oprócz 1 kreski i prawie niedostrzeganej 2 pojawiła się również jakaś pozioma linia wzdłuż całego okienka.

Już sama nie wiem co mam o tym myśleć, na wizytę u lekarza muszę jeszcze poczekać, a okropnie panikuje... sad

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Ogromny problem z brakiem okresu ;(

Zrób jeszcze jeden test, jeśli była druga kreska, prawie niedostrzegalna ale była to sądze że kolejny również ja pokaże. Wtedy będzie wszystko jasne. Szybciej dowiesz sie prawdy z kolejnego testu niż z forum. Nikt Ci tak naprawdę odpowiedzi nie udzieli.

3

Leć po test...
i go ginekologa smile

bądz spokojna

4

Polecam wizytę u ginekologa. Nawet jeśli wykluczy ciążę, będziesz miała niepowtarzalną okazję porozmawiać o tak długich cyklach i ich ewentualnym unormowaniu.

5

Wczoraj dostałam obfity, choć dość bolesny okres, a więc ciążę wykluczam smile Opóźnienie było pewnie spowodowane ogromnym stresem w ostatnim czasie... Dziękuję Wam za rady - na pewno skorzystam z tej udzielonej przez Lwicę_ o unormowaniu cykli.

Pozdrawiam smile

6

A mam takie pytanie, często Cię te jajniki bolały?

7

Autorko nieregularne cykle moga miec np podloze czysto hormonalne. Mozesz miec podwyzszona prolaktyne lub po prostu rozlegulowane hormony.
Popieram-wizyta u ginekologa nie jest zlym pomyslem. Zrob wymaz , cytologie i hormony.
Powodzenia.

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Ogromny problem z brakiem okresu ;(

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024