czy on sie wycofuje? :( - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » czy on sie wycofuje? :(

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 10 ]

Temat: czy on sie wycofuje? :(

Hej Kobietki męczy mnie od kilku mięsięcy jedna myśl a mianowicie, czy on się nie wycofuje?
Jestesmy ze soba kilka lat, jestesmy mega zgrana i udana para, rzadko sie klocimy, spotykamy sie codziennie z naszej wspolnej woli, czesto mowi mi o dzieciach, slubie itp, lecz czasem jego traktowanie mnie zupelnie wszystkiemu zaprzecza. Ostatni miesiac spotkamy sie tylko by pracowac wspolnie, gdy konczymy jest przykladowo godzina 20 a czasem nawet 17, praca ktora robimy jest raczej przyjemnoscia i mozna ja odlozyc na pozniej- moze to dziwnie brzmi ale tak jest. Od razu po zrobionej pracy mowi ze nie jest zmeczony ale jedzie do domu, gdy zadaje mu pytanie dlaczego odpowiada ze powinnam nie miec pretensji do jego cyt." Woli partnera", gdy mówie ze ciagle nasze spotkania polegaja na pracy to burzy sie ze wymyslam, wyzywam sie na nim bo mialam zly dzien (gdzie tak nie jest). Czuje ze z czasem wszystki w nim mija.... Jakby sie wycofywał lecz druga strona wspolna przyszlosc itp eliminuje to? gubie sie w tym.
Coraz mniej seksu bo albo zmeczony, albo to nie jest "ten dzień", gdy mowie ze mam ochote to nigdy tego seksu nie ma, dopiero gdy sam zacznie w wybrany przez niego dzien. Nie naciskam go na nic, powoli przestaje mu nawet spokojnie mowic co zauwazylam bo tylko ciagle slysze o tej woli partnera i ze wymyslam bo mi sie nudzi.
Doradzcie prosze bo ja juz sama nie wiem co mam o tym wszystkim myslec

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: czy on sie wycofuje? :(

Jedynym skutecznym sposobem na sprawdzenie jego uczuć i tego, czy naprawdę mu zależy jest wycofanie się. Twoje.
Spróbuj się zdystansować. Nie nalegać na spędzanie czasu po pracy. Gdy on zapyta, czy coś porobicie, wymów się innym zajęciem (siłownia, spacer z koleżanką, zakupy, odpoczynek) lub zmęczeniem.

Facet jest trochę znudzony rutyną w Waszym związku. Widujecie się codziennie, codziennie pracujecie razem. Nie macie kiedy za sobą zatęsknić. Daj mu więc na to szansę.

Bądź miła, ale niech wyczuje, że nie będziesz na każde jego skinienie. Niech wie, że nie ma Cię w garści. Wtedy znów zacznie o Ciebie zabiegać.

3

Nie baw się w żadne gierki.
Skoro gdzieś tam na horyzoncie majaczy wspólna przyszłość to widzenie się codziennie nie powinno mu przeszkadzać.Po 5 latach małżeństwa też zrobilibyście sobie przerwę, żeby za sobą zatęsknić? A to już nie byłoby widzenie się codziennie a przez większość doby.
Porozmawiaj szczerze o tym co Cię męczy, powiedz żeby nie zbywał Cie "wolą partnera" cokolwiek to oznacza.

4

agnik napisał/a:

Nie baw się w żadne gierki.
Skoro gdzieś tam na horyzoncie majaczy wspólna przyszłość to widzenie się codziennie nie powinno mu przeszkadzać.Po 5 latach małżeństwa też zrobilibyście sobie przerwę, żeby za sobą zatęsknić? A to już nie byłoby widzenie się codziennie a przez większość doby.
Porozmawiaj szczerze o tym co Cię męczy, powiedz żeby nie zbywał Cie "wolą partnera" cokolwiek to oznacza.

Właśnie.
Możesz wspomnieć, że Twoja "wola partnera" jest równoważna jego "woli partnera", więc w warunkach sprzeczności brak jest przesłanek wystarczających decyzji.

5 Ostatnio edytowany przez adamajkis (2013-08-01 08:32:14)

Jak dla mnie to rutyna. Wyglądacie jak małżeństwo z 20 letnim stażem. smile

6

Dziękuje Wam za odpowiedzi. smile
Własnie przed chwilą ze sobą rozmawialiśmy i powiedziałam, źe oprócz pracy nie widzi ze mną innych spraw ostatnio  i usłyszałam- "Żyjemy w takich czasach że praca jest bardzo ważna, a jeżeli mi sie nie podoba to, co jest to mam sobie znaleźć innego mężczyzne". sad
Mówił też, że ciągle jestem smutna na co zapytałam się mu czy nie domyśla sie dlaczego i dlaczego nie próbuje mnie pocieszyć, porozmawiać itp i oczywiście Jego odpowiedź to- "Bo jestem koziorożcem i nie jestem za bardzo uczuciowy i nie pokazuje uczuć"
(oczywiście wyśmiałam go po tym zdaniu bo nigdy tak nie było dopiero jakieś pół roku temu taki się zrobił.)
Eh ta miłość i związki, ciągle same smutki...

7

I po co te macanki, trzeba było powiedzieć co Cię smuci a nie kazać się facetowi domyślać. Wygarnij mu wszystko od początku do końca. Czarno na białym. Mów o faktach - zmianach w związku, i tego jak Ty się z tym czujesz. Jeśli w dalszym ciągu usłyszysz, że jest koziorożcem to nie wróży wam dobrze.

8

No wlasnie te gierki w stylu "Ty sie wycofaj to zobaczysz czy Cie kocha " sa moim zdaniem durne. przeciez tak wyglada malzenstwo ze jest sie razem codziennie to jak komus juz na poczatku wieje to rutyna to nie ma co stosowac gierek tylko wyciagnac z tego wnioski. Jak sie ludzie kochaja to im nawet 24h dzien w dzien nie przeszkadzaja spedzone razem.

9

Mój też ciagle mowil kiedy prosilam o czulosc i rozmowe ze "on taki nie jest" Koronny argument. Nie garnal sie do spotkań, ciągle mi zarzucał że jestem smutna i niezadowolona. Spotykalismy sie coraz rzadziej bo był wiecznie zmęczony, przestal sie w ogole interesowac moimi sprawami i generalnie mial wszystko gdzieś. Nawet jak moj ojciec do szpitala trafil to byl na tyle zmeczony hrabia ze nie zechcial do mnie przyjechać. Potem mu się moj wyglad nie podobal... Wymyslal i wymyslal. Jak facet wymyśla to jest niedobrze i coś się pod tym kryje. Mój docenił jak stracił ale było już za późno ;D Jupi! Niech sie ogarnie lepiej. Najlepszym krokiem zeby isc do przodu jest zrobienie kroku w tyl takze zgadzam sie z przedmówcą. zajmij sie soba i badz przez jakis czas niedostepna, troche bardziej tajemnicza. Rozbudz w nim ciekawość.

Posty [ 10 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » czy on sie wycofuje? :(

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024