Poroniłam- jak się pozbierać? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Poroniłam- jak się pozbierać?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 10 ]

1

Temat: Poroniłam- jak się pozbierać?

Mam problemy z okresem od zawsze. Przez ostatnie 3 miesiące w ogóle nie miałam okresu. Zrobiłam test i wyszło że jestem w ciąży, potem kolejne dwa- oba pozytywne. Nie chciałam tego dziecka, bo mój były facet nie chce mieć ze mną bliższego kontaktu od czasu gdy nie bedąc parą (lecz łączyło nas coś silnego) spotkałam się z kimś innym i spaliśmy razem ale nie uprawialiśmy seksu. Poszłam do kolezanki na impreze wypiłam trochę, obudziłam się cała we krwi. Nie mogę sie pozbierać, a on cały czas mnie wyzywa że jestem tanią kur**, lecz oddałabym rece nogi i nie wiadomo co jeszcze że z żadnym innym nie byłam w takich kontaktach jak z moim byłym. po kilku dniach od krwawienia bolał mnie bardzo brzuch- wyleciało mi nawet nie wiem jak to wytłumaczyć, biała plamka z dwoma czarnymi kropkami i naczynkami krwionośnymi(tak mi się wydaje), gdy moje ciało oczyściło się całe zrobiłam test- był negatywny. Teraz jestem cały czas osłabiona choć biore różne witaminy, cały czas mnie boli brzuch i dół pleców jakby nerki. Lecz ja cały czas mam to "coś " przed oczyma i komppletnie nie mogę się pozbierać, tym bardziej że mój były po tym wszystkim(że raz jeden jedyny byłam z kimś innych choć nie było seksu) cały cza mówi, że on nie ma pewności że to było jego. Choć z tamtym chłopakiem miałam kontakt jakieś 5 miesięcy temu,gdzie nie doszło do niczego, a z moim byłym jakieś 4-5 tygodnie temu, gdzie bardzo byliśmy blisko, nie uprawiamy seksu od temtego momentu ale "bawimy" się swoimi ciałami. Jak się pozbierać po tym by nie myśleć o tym czymś i czy te bóle są objawami poronienia ?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Poroniłam- jak się pozbierać?

Mam rozumieć, że pozostałaś bez opieki/konsultacji lekarskiej? Idź do lekarza...

3

Byłam i powiedział ze pierwszy raz często się zdarza... jestem załamana...

4

być może przyczyna był alkochol?

5

Alkohol, zbyt duża aktywność fizyczna...
W ciąży przez pierwszy trymestr trzeba na siebie uważać.. .

6

Stało się, czasu nie cofne..

Ale jak o tym nie myśleć ?

7

Nie da się o tym nie myśleć. Możesz się oszukiwać zajmować głowę czym innym ale to będzie wracać czy tego chcesz czy nie. Nie zmienisz już tego co się stało. Zasięgnij porady specjalisty. I myśl teraz o sobie nie o partnerze bo to świadczy o nim i jego uczuciu albo jego braku. Musisz dbać o siebie by organizm wrócił do zdrowia

8

Nie umiem zapomnieć, a mój organizm przez psychikę chyba nie przyjmuje zadnych pokarmów. Nie umiem już żyć. Nie wiem jak się pozbierać. A boję się iść do specjalisty. Nie mogę patrzeć na swoje ciało a co dopiero ktoś inny ;(

9

nie patrz w ten sposób że nie możesz patrzeć na siebie to tym bardziej ktoś inny nie będzie mógł, wiem że to ciężkie ale musisz czynić kroki do przodu i iść do specjalisty który Ci trochę pomoże się pozbierać, no i musisz też sama chcieć i się starać ja wpadłam w taka depresję że nie dużo brakowało aby mnie zamknęli na leczenie ale powiedziałam sobie że się nie poddan bo może mojego malenstwa już nie ma to w sercu będzie zawsze i tego nikt mi nie odbierze, zdałan sobie sprawę że widocznie tak musiało być nie potrafię się z tym pogodzić ale nauczyłam się z tym żyć. Starań cieszyć się każdym dniem jakby miał był ostatnim, ciężko patrzeć na małe dzieci i ciężarne ale trzeba dać radę dla następnego Naszego potomstwa, wiem że pewnego dnia usłysze te magiczne słowa od gin " Gratuluję zostanie Pani Mamą" i wiem że moje malenstwo nigdy nie chciałoby abym jako matka myślała ciągle przez pryzmat że je straciłam. Wiadomo patrząc na dzieci przychodzi ta myśl często dlaczego Ty a nie inne ale zaraz karce się za to bo widocznie tak musiało być, jest to dla mnie niesprawiedliwe ale nic nie poradzę. Musisz się wziąć ostro za siebie i im wcześniej tym lepiej wiem to po sobie, bo ja to w ostatniej chwili zrobiłam. A teraz nie poddaje się i nadal się staram bo wiem że w końcu się uda.

Posty [ 10 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Poroniłam- jak się pozbierać?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024