Poszukiwanie pracy - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

1

Temat: Poszukiwanie pracy

Jestem wlasnie na etapie poszukiwania pracy i zastanawiam sie , czy kiedykolwiek ja znajde i dostane.

Strony internetowe sa pelne ogloszen, na ktore odpowiadam i skladam swoja oferte.
Wypelniam wymagane rubryki, zalaczam swoje resume i list motywacyjny, klikam na "wyslij"  i ....... natychmiast ( !!!! ) dostaje maila, ze "po wnikliwym i dokladnym ( !!!! )  zapoznaniu sie z moim resume, nie zakwalifikowalam sie do dalszego etapu procesu rekrutacyjnego , w zwiazku z czym zostane zaproszona na interview ".

Wszystko fajnie, tylko kiedy oni mieli czas przeczytac moje resume ?????  I to w dodatku WNIKLIWIE I DOKLADNIE ?? !!!
Wedlug mojego zegarka , od momentu wyslania resume a otrzymaniem tej druzgoczacej wiadomosci uplynelo cale 10 sekund !!!  Doprawdy , zadziwiajaco sprawnie dzialajacy system, az pozazdroscic efektywnosci !

Nie mowie juz o intrygujacych ogloszeniach, gdzie ciagle potem okazuje sie, ze jednak firma zdecydowala sie zatrudnic kogos
wewnetrznie. Skoro nie maja zamiaru bawic sie w proces rekrutacyjny  to po co daja ogloszenia publicznie ?
Chyba ze to wszystko jest lipa i kandydat juz dawno zostal wybrany, ale trzeba to zakamuflowac dajac fikcyjne w tym przypadku
ogloszenie o prace.

Brakuje mi juz sily. Czy w ogole sa jakies "realne" prace ????????

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Poszukiwanie pracy
Emily napisał/a:

....... natychmiast ( !!!! ) dostaje maila, ze "po wnikliwym i dokladnym ( !!!! )  zapoznaniu sie z moim resume, nie zakwalifikowalam sie do dalszego etapu procesu rekrutacyjnego , w zwiazku z czym zostane zaproszona na interview ".

Po nie zakwalifikowaniu Cię do dalszego etapu rekrutacji zaprosili Cie jednak na rozmowę o pracy?

3

Ujmę to tak. Mam w rodzinie wiele osób z podstawowym wykształceniem. I oni zawsze maja prace. No głownie na czarno, czy z umowy zlecenia wiec na emeryturę nie zarobią, ale kasę maja.

Także jakieś "realne" prace są , sama obecnie na taka czekam smile. Ale tym razem idzie mi to jak krew z nosa bo mam wymagania. Kiedyś nie miałam i prace ( zawsze właściwie była to umowa o prace w pełnym wymiarze ) znajdowałam z lekkością motyla. A swa karierę ( poszukiwania pracy ) zaczynałam po maturze w roku wielkiego światowego kryzysu gospodarczego - 2001. Bezrobocie sięgało wtedy w moim województwie 23% z tego co kojarzę. Dopiero rok później udało mi się gdzieś załapać, a dalej już było tylko łatwiej.

Także trzym się , kiedyś znajdziesz. Może szukasz nie w tym miejscu, albo tez masz wymagania , które Cie dyskwalifikują smile.

4

Kto szuka - znajdzie choć może to być później niż prędzej, ale zawsze. Ja szukałam prawie 2 lata i nie to, że wybrzydzałam. W pewnym momencie miałam już dość, ale na szczęście starsza siostra podsunęła mi testy Tomas International, które pomogły mi siebie rozgryźć, posegregować moje wady, odkryć zalety. Otrząsnęłam się i od trzech miesięcy mam pracę!!!

5

bbasia napisał/a:
Emily napisał/a:

....... natychmiast ( !!!! ) dostaje maila, ze "po wnikliwym i dokladnym ( !!!! )  zapoznaniu sie z moim resume, nie zakwalifikowalam sie do dalszego etapu procesu rekrutacyjnego , w zwiazku z czym zostane zaproszona na interview ".

Po nie zakwalifikowaniu Cię do dalszego etapu rekrutacji zaprosili Cie jednak na rozmowę o pracy?

Więc to musi być błąd ze strony pracodawców, znaczy się nie wiem jak to tłumaczyć - no chyba, że autorka postu się pomyliła?

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024