czy możliwa jest pomyłka na takim etapie ciąży i w tych czasach? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » czy możliwa jest pomyłka na takim etapie ciąży i w tych czasach?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 21 ]

Temat: czy możliwa jest pomyłka na takim etapie ciąży i w tych czasach?

Witam.,
Za dwa tyg mam termin porodu, od okolo trzeciego miesiąca jest mi znana płeć dziecka kazdy dziwil się ze tak szybko ale lekarz stwierdził ze dziecko sie kreci jest aktywne i dlatego widac pozniej w 4miesiacu przez innego lekarza na usg 3d zostalo to potwierdzone niby na 100%..Od tego czasu podczas wizyt u lekarza nie dopytywala m sie o plec bo uwierzyłam poprzednikom
Tydzień temu czyli na końcówce ciazy lekarz twierdzi ze to wcale nie jest chlopczyk bo nic nue widzi i zazartowal żebym przygotowala sie ze to dziewczynka.Mi jest to obojętne ale czy to mozliwe zeby w dzisiejszych czasach przy dzisiejszym sprzęcie takie cos jest dopuszczalne? Oczywiście cala wyprawke mam pod chlopca...moim zdaniem dziecko jest trraz duże i zaslanial sie kolankami i dlatego ostatni lekarz sie pomylił. ...
Czy znacie takie sytuacje ze mial byc chlopak urodzila sie dziewczynka bądź odwrotnie?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: czy możliwa jest pomyłka na takim etapie ciąży i w tych czasach?

Wydaje mi się, że pomyłka jest możliwa. A na USG połówkowym lekarz nie informował o płci? Wtedy chyba najlepiej widać....

No ale tak jak piszesz - najwazniejsze, że zdrowe. Chociaż rozumiem, że możesz być zaskoczona i rozczarowana.

3

Pomyłka jest jak najbardziej możliwa.  Nie wiem czy dobrze zrozumiałam że wiedziałaś od 3 miesiąca? To jest niemożliwe moim skromnym zdaniem. Z tego co wiem można czasem stwierdzić płeć już w 12 tc ale to rzadko i jeśli w placówce mają najnowszy sprzęt.Później trzeba potwierdzić. Przeważnie trzeba poczekać jeszcze troszkę, do około 20 a czasem i 28 tc. Moja Bratowa dowiedziała się dopiero w 8 miesiącu bo się dziecię odwróciło smile Myślę, że kolor ubranek nie jest w ogóle istotny byle maleństwo było zdrowiutkie. Rozumiem jednak że zwyczajnie się nastawiłaś...
Tak czy inaczej życzę wszystkiego najlepszego dla mamy i dzidziusia big_smile

4

W 4miesiacu na usg 3d lekarz potwierdzil ze to chlopak gdzie nawet dal.mi plytki z nagraniem ze widac pindola...natomiast ten lekarz teraz stwierdził ze na tamtym etapie mogla byc to owinieta pepowina i ze lekarz pomylil to z pindolem...bo raptem to nic nie widac

5

Niestety pomyłka jest całkiem możliwa. W moim otoczeniu były aż 3 smile

6

Kochana, ja przez 8 miesięcy na kazdym USG miałam mieć dziewczynkę, a w ostatnim miesiącu wyrósł nagle ptasior big_smile Pępowina się tak owinęła, że wyglądało jak pipka no i masz babo placek..drugi facet tongue

7

No to ladne jaja...myslalam ze teraz to juz niemożliwe. ..na dniach rodze i od poczatku nastawiona bylam na chlopaka dla dziewczynki nie mam.nawet imienia

8

hej!
mój syn jest przykładem trefnego określenia płci tongue do ostatniej chwili lekarze mówili,że to dziewczynka..mimo,że imię mieliśmy wybrane coś mi nie dawało spokoju i w wyprawce miałam zaledwie kilka różowych ciuszków smile i dobrze, bo urodził się Dominik tongue

9

u mnie w pierwszej ciązy w połówkowym wyszło ze bedzie chłopiec, koło 7 miesiąca ze dziewczynka.a urodził się chłopiec.ale tak czułam:-):-)teraz jestem w drugiej ciązy i w 26tyg. Lekarz powiedzial ze dziewczynka, na ostatnim USG w 31tyg.powiedzial ze chłopak ale zaraz się poprawił i powiedzial ze to pępowina;-) ja sama czuje ze to dziewucha ale jeśli bedzie syn to będę kochać.ważne aby urodziło się zdrowe i o czasie.;-)
ps.ubranka mam same na dziewuszke;-)

10

Pewnie, że pomyłki są możliwe. Niektórzy lekarze spieszą się z określaniem płci, kiedy wcale nie widać jednoznacznie, a jedynie prawdopodobnie... Sama znam najmniej trzy takie przypadki ze swojego otoczenia smile

11

ciesz się że wiesz to jeszcze przed porodem, u mnie w rodzinie byla sytuacja ze dziewczyna myslala ze całą ciążę mówili jej że będzie chlopak, na usg przed porodem tez ze chlopak z wagą ok 3500, a urodzila sie dziewczynka z wagą 2700...
wiec widać że lekarze też się mylą:)

12

No wlasnie nie wiem do konca dowiem sie przy porodzie sama....bo w końcu jasno to nie zostalo okreslone lekarz po 10minutach poszukiwan na usg zapytal czy to ma az takie znaczenie odpowiedzialam ze oczywiscie ze nie najważniejsze zeby bylo zdrowe i silne....ale wkurza mnie bo od 7miesiecy przyzwyczailam sie ze to chlopczyk ...i jakos intuicyjnie cxuje ze tak bedzie dlatego nie lece  i nie kupuje różowych ciuchow

13

Sandra, zlituj się. Co to za różnica w jakim kolorze dziecko będzie miało ciuszki? Dla noworodka wszystkie są takie same, nie ma innego kroju dla chłopców i dziewczynek, różnią się tylko kolorami. Moja córka nie miała zadnych różowych szmatek, miała za to sporo niebieskich. A po kilku tygodniach i tak wszystko będzie za małe i będziesz mogła kupic w dowolnym kolorze smile

14

Przeciez to nie chodzi o kolor ciuchow...dziwi mmie fakt tak glupich pomylek tum bardziej ze na wizyty chodzilam po dwa razy w miesiacu

15

To nie są głupie pomyłki. Widziałaś obraz usg? Moje wrażenia z takich obserwacji są zwykle takie, że tam nic nie widać i podziw dla lekarzy, że oni coś tam jednak widzą.
Oczywiście, sprzęt jest coraz lepszej jakości, ale to nadal nie jest kamera, która przekazuje obraz bezpośrednio. Coś tam się zaplącze między nóżkami (np.pepowina) i już się robi chłopak z dziewczynki smile

16

Vinga ja się wcale nie dziwię autorce wątku, że czuje się... hmm.... zaskoczona (?), rozczarowana (?).... Przecież przez kilka miesięcy oswajała się z myślą, że urodzi syna, do brzucha zwracała się po imieniu...

Fakt, jej "błąd", że na każdej wizycie nie upewniała się co do płci, tylko zaufała lekarzowi.

Trzymam kciuki za szybki i łatwy poród smile Daj znać jak już urodzisz co tam się wykluło smile

17

dlatego ja uważam ze w czasach kiedy nasze mamy byly w ciązy byly najlepsze.chodzi mi tu o brak USG.kobiety nie martwily sie tak i nie znaly plci.

18

Mam koleżankę, której do 7 miesiąca na każdym USG wmawiano, że bedzie chłopak. Cała wyprawka była pod syna i potem się okazało, że to jednak była krótka pępowina no i takim sposobem ma dziś dziołszkę smile
Ja jestem w 23tc i póki co na połówkowym USG dowiedziałam się, że prawdopodobnie będzie chłopak. Mimo wszystko dla takiego noworodka ciuszki mam uniwersalne, bo różnie może być, Jestem jednak pewna, że będzie to płeć męska, bo od samego początku miałam takie przeczucie smile

19

Ja się dowiedziałam w 13 tc, że najprawdopodobniej będzie chłopiec także myślę, że i w 12 jest możliwe wstępne określenie płci smile

Co do pomyłek - oj zdarzają się i to często! Położna na szkole rodzenia opowiadała mi nawet o sytuacji, że kobieta przyszła rodzić dziecko a urodziła... dzieci wink Na żadnym USG żaden z lekarzy nie zauważył drugiego dziecka! To musi być dopiero niespodzianka wink

20

pennylane napisał/a:

Położna na szkole rodzenia opowiadała mi nawet o sytuacji, że kobieta przyszła rodzić dziecko a urodziła... dzieci wink Na żadnym USG żaden z lekarzy nie zauważył drugiego dziecka! To musi być dopiero niespodzianka wink

Niespodzianka? big_smile Ja bym na zawał chyba zeszła podczas porodu lol O partnerze nie wspomnę lol Lekarze by nie wiedzieli, kogo ratować, dzieci, mnie, czy faceta big_smile Nie no.. ale szok musieli przeżyć niezły yikes

Posty [ 21 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » czy możliwa jest pomyłka na takim etapie ciąży i w tych czasach?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024