co zrobić, gdy wiem o oszustwie? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » co zrobić, gdy wiem o oszustwie?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 43 ]

Temat: co zrobić, gdy wiem o oszustwie?

jakiś czas temu rozstałam się z chłopakiem. on znalazł sobie nową dziewczynę, ale teraz zaczął pisać do mnie, ze to mnie kocha, ze z nikim innym nie będzie tak jak ze mną, nie chce dać mi spokoju. powiedziałam mu, ze to chyba nie w porządku wobec tamtej dziewczyny, że ze mną chcę się spotykać i mi mówić, ze mnie kocha za jej plecami, ale on nie widzi w tym nic zlego! mówi też, że siedząc z nią myśli cały czas o mnie i za mną tęskni. jak się widzimy nie możemy się nagadać, tyle mamy wspolnych tematów, uwielbiamy siebie, ale przecież nie mogę się z nim spotykać, bo uważam, że tak nie powinno się robić. wiem tez, ze wszyscy uważają, że jego nowy związek jest idealny, dziewczyna bardzo fajna, ładna i mądra, a on stara się cały czas i gra perfekcyjnego chłopaka. żal mi tej dziewczyny, bo wiem, że cieszy się, że trafiła na takiego chłopaka, jest z tego dumna i taka szczęśliwa... męczy mnie to, że wiem jak on kłamie, że tylko wobec mnie jest szczery a wszystkich na około oszukuje. dodam, że nie mogę zerwać z nim kontaktu, widzę się z nim częściej niż jego nowa dziewczyna. od tej rozmowy nie widziałam go, ale za niedługo bedę widziala się z nim codziennie. co mogę zrobić? powiedzieć tej dziewczynie o tym? jak go przekonać, że robi źle?

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez babieniedogodzisz (2013-07-18 22:05:21)

Odp: co zrobić, gdy wiem o oszustwie?

Wiesz, że robi źle, a mimo to to ciągniesz, dlaczego nie możesz zerwać z nim kontaktu ? Bo nie chcesz..
Krótka piłka piszesz mu, że dopóki nie ureguluje swoich spraw Ciebie ma mijać szerokim łukiem.
Skąd wiesz, że z Tobą jest szczery? Bo Tobie coś mówi? Jej też mówi.. Jest w związku a Tobie wyznaje miłość.. żenujące i dobrze Ci radze uciekaj od niego bo nic dobrego Cię przy nim nie czeka.. Za chwilę zdradzi ją z Tobą albo już to zrobił, a Ty będziesz za to odpowiedzialna tak samo jak on bo zamiast kopnąć go w tyłek pozwalasz mu na to.
Nie bądź hipokrytką. Załatw to póki czas.

3

nie mogę uciec, pracujemy razem, tylko ja jak na razie mam wolne.. boję się, że jak wrócę to zacznie mnie męczyć. on mówi, że nic złego nie robi, bo przecież nic ode mnie nie chce (seks czy powrót do siebie) tylko wyznaje mi miłość i przede mną przyznaje się, że nie jest szczęśliwy tylko to jedno wielkie udawanie, nie mam pojęcia po co to robi... wiem, że powinnam od niego uciekać, ale ja go też jeszcze kocham, przez to jego gadanie tym bardziej nie mogę zapomnieć sad

4

skąd wiesz, że Tobie mowi prawdę, może z Ciebie się nabija pisząc to wszystko w zamian za coś.. nie wiem za co, ale niektórzy lubią się mścić.
ja bym powiedziała dziewczynie, ale to zależy juz od Ciebie.
wiele osób powie Ci abys sie nie mieszała i odcięła. to też jest dobre. ale jesli bronisz szczerości i to jest zgodne z Twoim ja, powiedz. tyle, że licz się z potepieniem ze strony tej dziewczyny, wysmianiem... może sądzić że chcesz do niego wrócić stąd te 'plotki'. Twoja główka co zrobisz i czym sie przejmiesz.

5

Jeśli to ty jego zostawiłaś - zostaw go w spokoju.
Jeśli to on zostawił ciebie - zacznij go unikać.

6

Szczerze: ja bym faceta rzuciła w cholerę i powiedziała tamtej dziewczynie jakie z niego ziółko. Ale wcześniej się upewniła, że mam materialny dowód (e-mail, smsa, nagranie rozmowy, cokolwiek) na to, że koleś jest świnią. Ktoś, kto się tak zachowuje nie zasługuje nawet na to, żeby go kopnąć w rzyć. Albo wóz albo przewóz, co ta dziewczyna dla niego jest, substytut jakiś, chińska podróbka? Facet jest świnią a Ty mu pomagasz w utrzymaniu tego i jesteś współwinna.
Nie mówię tego, żeby Cię obrażać, sama nie tak dawno temu zachowałam się równie nie fair z głupiej miłości, ale takie zachowania należy piętnować inaczej kończą się nieszczęściem dla wszystkich zainteresowanych, czasem z wyjątkiem osoby, która jest najbardziej winna - ten facet brzmi jak manipulant i łgarz.

7

właśnie to ja go zostawiłam, a byliśmy ze sobą 3 lata, ja już miałam pierścionek na palcu i mi przysięgał miłość po grób, mówił, że jestem tą jedyną kobietą i tylko ze mną chce być... nie wiem co konkretnie było powodem rozstania, za duzo rzeczy się uzbierało. płakałam po tym roztsaniu długo, jak się dowiedziałam, że ma nową dziewczynę to płakałam jeszcze bardziej a teraz nie wiem co mam myśleć. uważam, ze ta dziewczyna powinna wiedzieć o tym i mam bardzo dużo naszych rozmów zachowanych na wszelki wypadek, tylko właśnie my pracujemy razem i on ma ważniejsze stanowisko niż ja i narobiłabym sobie kłopotów... w dodatku on mówi, ze ta dziewczyna wie o tym, ze on jeszcze mnie kocha, bo nie mógłby nikogo okłamywać ale nie wierzę, że jakaś dziewczyna byłaby z facetem, który kocha inną kobietę

8

Urabia sobie Was obie. Jak nie da się zerwać kontaktu da. Stanowczo i po sprawie. Tylko trzeba chcieć.

9

bardzo chciałabym powiedzieć tej dziewczynie o tym, im wcześniej się dowie tym lepiej, bo on nie będzie mógł żyć wiecznie w takim kłamstwie, chociaż twierdzi, że nigdy by nikogo nie skrzywdził ani nie zranił. mam dowody na to, że to prawda ale jak to ujawnie to on mnie przecież zniszczy... poza tym jak twierdzi, jest z nią bo ona się stara, dba o niego i chce się pokazać, że ma taką kobietę, żeby nie wyszło, że nie umie sobie nikogo znaleźć po mnie, to nie są chyba podstawy do zbudowania związku. a jak dowiedział się, że spotkałam się raz z jakimś facetem to wpadł w szał, zaczął mnie wyzywać i zachowywać się jakbym go zdradziła. boję się, że jak wrócę będzie mnie prześladował, bo codziennie tyle godzin będziemy spędzać razem i tego nie da się uniknąć, a ja nie wiem co mu powiedzieć, bo żadne argumenty nie docierają hmm

10

Powiedz tej dziewczynie. Facet jest najprawdopodobniej świnia i manipuluje Wami oboma. I przestań się bać, trochę odwagi w życiu.

11 Ostatnio edytowany przez KajkaKa (2013-07-19 16:27:11)

A ja nie bardzo rozumiem, na czym polega Twój problem.

Ty z nim zerwałaś, ale w zasadzie to nie wiesz dlaczego? Jak to możliwe, byś tego nie wiedziała? Jeśli nie było jakiegoś jednego powodu, to pewnie były jakieś różne, powtarzające się? Zdrada? Zazdrość? Nie szanował Cię?... No na pewno coś było.

To chcesz do niego wrócić, czy nie?
Bo może nie chcesz, ale też nie bardzo Ci się uśmiecha, że on mógłby być szczęśliwy z inną? A może chcesz i po cichu liczysz, że jak wyznasz tamtej, że on jej nie kocha, to go zostawi i będziesz go miała dla siebie?

Bo w to, że jak sobie nie życzę, by się do mnie dowalał ktoś  (kto w dodatku jest w związku i raczej - jak widać - nie rzucił tej dziewczyny, byś Ty znów mu dała szansę) to nie jestem mu w stanie tego jasno powiedzieć, po prostu nie wierzę.

Więc coś mi się zdaje, że Cię po prostu jara to jego zachowanie.

Jeśli razem pracujecie i on w dodatku mógłby mieć wpływ na pozbawienie Cię pracy, to ja bym się 3 x zastanowiła, czy warto rozmawiać z jego dziewczyną.
Gdyby zamierzał powiedzieć jej, że jej nie kocha i że kocha Ciebie, to by to zrobił. Jeśli tego nie zrobił, znaczy  że nie chce. I prawdopodobnie się wścieknie, gdy go w tym wyręczysz. Może się wtedy okazać, że to właśnie ją kocha, a Ty taka jędza go omotałaś i sam nie wiedział, co robi.

Moim zdaniem, najpierw sama określ (uczciwie sama ze sobą) czego oczekujesz.

12

bo ja go jeszcze kocham... ale wiem, że nie mogę do niego wrócić, bo znowu będą kłótnie o nic i ciągłe nerwy, głównie z tego powodu, ze cały czas spędzamy razem. to, że cały czas byliśmy pod ręką bardzo zbliżyło nas do siebie ale też sprawiało, że mieliśmy już siebie dość. on tak pięknie potrafi mówić o miłości i umie zawrócić w głowie. kiedy już układałam sobie życie i powoli zapominałam o nim, to znowu się odezwał i znowu nie mogę przestać o nim myśleć... powiedział, że my już nigdy do siebie nie wrócimy, bo to nie ma sensu, to nie wiem w takim razie po co wgl się odzywał do mnie i czemu pisze mi takie rzeczy

13

Skoro cie kocha to niech zostawi tą drugą i wraca do ciebie smile a nie ciągnie ten związek. Według mnie to on sam nie wie czego chce. Nie powinnaś z nim utrzymywać kontaktu. Jak cię kocha to niech się wykaże i tobie to udowodni ale nie słowami lecz czynami smile

14

udowadniał mi, ze mnie kocha przez całe trzy lata na każdym kroku, gwiazdkę z nieba by dla mnie ściągnął... on już nie chce wracać do mnie mimo, że mówi, że mnie kocha a nawet jakby to oboje wiemy, że zacznie się to samo co kiedyś. pozwoliłam mu ułożyć sobie życie z inną kobietą i pogodziłam się z tym, ale teraz jak widzę, że jednak nie jest szczęśliwy to nie wiem czy tak powinno być. wolałabym nie wiedzieć o tym, że jeszcze mnie kocha

15

Jak na moje: jakie nie są jego motywacje najlepszym wyjściem dla Ciebie jest zerwanie z nim kontaktu i nie ma, że boli. Co do powiedzenia drugiej osobie to już jest bardziej tricky, bo dziewczyna może Ci nie uwierzyć (co już jest nie Twoim problemem) a on może Ci narobić świństw w pracy. Chociaż na moje, jeśli on jest taką świnią to może Ci narobić w pracy nawet jeśli nic jej nie powiesz a tylko się od niego odetniesz. Ja bym chyba jednak powiedziała, ale jestem cięta na takie numery. Chociaż najlepiej jakbyś miała na to jakiś dowód, np. maila, smsa itp.

16

właśnie mam bardzo dużo smsów od niego, gdzie pisze, że jak siedzi z nią to myśli o mnie i że tylko mnie kochał i ze mną był szczęśliwy... już mi zapowiedział, że nie zerwie ze mną kontaktu, bo to za trudne dla niego przechodzić obok mnie codziennie i udawać, że nic do mnie nie czuje

17

Piszesz, że go kochasz? On chce być z tamtą dziewczyną, żyje wspomnieniami o was.
Skoro kochasz go, to zerwij z nim kontakt, dla jego dobra, zero o was, zero smsów, zmień numer, zero rozmów o was. Tak mu pomożesz.
Informowanie obecnej to zemsta twa, nic więcej. I ją skrzywdzisz.

18 Ostatnio edytowany przez krokodyl666 (2013-07-19 18:39:22)

Facet ma niezdrowo pod czaszką. Albo jest ciężkim psycholem i lubi kręcić z kilkoma i wmawiać im wszystkim jak bardzo je kocha albo jest mega niedojrzały, nieempatyczny (jak można być taką świnią w stosunku do jego dziewczyny) i w ogóle idiota. Zdecydowanie bym się odcięła (po cholerę masz cierpieć przez niego i jego obecna też - on w ten sposób nie daje Ci szansy na nowy związek, wiem, że Ty go zostawiłaś, ale jak czujesz coś nadal do niego to Ci dobrze nie robi) i poważnie zastanowiła czy nie chcę się rozmówić z jego dziewczyną. Jeśli pierwsza wersja jest prawdziwa to możesz się ciekawych rzeczy o sobie dowiedzieć, jeśli nie to przynajmniej wiesz, że facet raczej nie jest psycholem.
A jesli nie chcesz z nim na noże to zapytaj wprost co on sobie wyobraża z tą dziewczyną i czy zdaje sobie sprawę, że jest wobec niej nieuczciwy i co on sobie myśli i zobacz jaka będzie odpowiedź. Ciekawe czy facet ma w ogóle jakieś wyrzuty sumienia względem niej. Jeśli nie to o nim najlepiej nie świadczy.
Sorry, ale jak się tak bardzo kogoś kocha to się nie włazi w inne związki, żeby w tym samym czasie kręcić z byłą. To jest super nieuczciwe i nie wierzę, żeby normalna etycznie zachowująca się osoba ciągnęła coś takiego przez dłuższy czas. Więc albo mu odpaliło, bo nie może o Tobie zapomnieć i wtedy odcięcie się jest najlepszym wyjściem albo kolo to patologia i wtedy: odcięcie się jest najlepszym wyjściem.

19

A autorka mówi, że go kocha i że on przez 3 lata udowadniał jej jak bardzo on ją kocha. Aż go zostawiła, nawet nie wie dlaczego,  lecz dalej jest w kontakcie mimo, że on ma dziewczynę inną. To jest w porządku?

20

rybeczka512 napisał/a:

bo ja go jeszcze kocham... ale wiem, że nie mogę do niego wrócić, bo znowu będą kłótnie o nic i ciągłe nerwy, głównie z tego powodu, ze cały czas spędzamy razem. to, że cały czas byliśmy pod ręką bardzo zbliżyło nas do siebie ale też sprawiało, że mieliśmy już siebie dość. on tak pięknie potrafi mówić o miłości i umie zawrócić w głowie. kiedy już układałam sobie życie i powoli zapominałam o nim, to znowu się odezwał i znowu nie mogę przestać o nim myśleć... powiedział, że my już nigdy do siebie nie wrócimy, bo to nie ma sensu, to nie wiem w takim razie po co wgl się odzywał do mnie i czemu pisze mi takie rzeczy

A może on dlatego tak do Ciebie pisze, że kocha i myśli wciąż o Tobie, bo nie chce byś Ty sobie kogoś poszukała i była szczęśliwa. Taki wiesz pies ogrodnika hmm On być może z tego względu mówi Tobie takie piękne rzeczy, bo Cie zna, wie jak Cie podejść i chce to po prostu na swoją stronę wykorzystać hmm Wie, że wtedy będziesz tylko o nim myślała i każdego napotkanego potencjalnego partnera odrzucisz sad A to już jemu by nie było wtedy na rękę! A taki układ jak teraz, jak najbardziej mu odpowiada, bo tu kochająca dziewczyna oraz była dziewczyna, która za nim szaleje.. Poza tym jak ktoś kogoś kocha to go mimo wszystko nie będzie niszczył z powodu tego, że coś tam komuś ta osoba powiedziała..

21

Remi napisał/a:

A autorka mówi, że go kocha i że on przez 3 lata udowadniał jej jak bardzo on ją kocha. Aż go zostawiła, nawet nie wie dlaczego, lecz dalej jest w kontakcie mimo, że on ma dziewczynę inną. To jest w porządku?

Nie jest, ale z tego co pisze to on ten kontakt inicjuje i o niego zabiega. Jesli ona będzie trwać w takim układzie to robi świństwo jego dziewczynie, sobie i jemu, zakładając, że jemu tak naprawdę zależy. Swoją drogą zastanawiam się czemu go rzuciła. Naprawdę taki "za dobry" był? Ale 3 lata to rzeczywiście dużo, zwykle jak z kimś jest coś nie tak to troche wcześniej wychodzi. Co nie zmienia faktu, że teraz facet się zachowuje jak całkowita świnia.

22

ja właśnie wiem, że gdybym mu nie odpisała, to on by przyjechał do mnie, sam nawet to powiedział. a wyrzutów sumienia wobec tamtej dziewczyny wgl nie ma, bo jak się tłumaczy, nie robi nic złego, nie chce mnie podrywać ani wrócić do mnie. mówiłam mu, ze to chyba nie w porządku, że mi mówi, że mnie kocha a jest z nią, ale on wtedy, że ja nic nie rozumiem, bo ona wie, ze coś tam czuje do mnie jeszcze. ale o tym, że koniecznie chce się ze mną spotkać nic nie wiedziała i ja w życiu bym nie chciała się z nim widzieć za plecami tej dziewczyny, co mu powiedziałam i wtedy zrezygnował z pomysłu spotkania. rzuciłam go, bo miałam już dość tego, ze cały czas się z nim widzę, ze cały czas jest blisko (pracujemy razem i mieszkamy obok siebie). nie mogłam rozmawiać z innymi facetami a jak już to był przy tym i wtrącał się we wszystko, musiałam się konsultować w co mogę się ubrać, byl zaborczy i zazdrosny, co znosiłam przez długi czas, bo wszystko inne było w porządku. ale właśnie w dzień rozstania dostałam szału o jakąś głupotę, olśniło mnie, że żyje w klatce, może wszystko jest pięknie, ale on decyduje o wszystkim, ja nie mam zdania. może podjęłam tą decyzję pod wpływem chwili, potem już było za późno, żeby odkręcić... nie wiem czy dobrze zrobiłam, że go zostawiłam

23

Może był za miły i mu zależało za bardzo, przez co czułaś się jak w klatce... Jakich facetów lubisz, jacy się podobają Ci?

24

tak, tak było, on był za miły, za bardzo się starał, bo tak bardzo nie chciał mnie stracić, dlatego mnie odizolował od wszystkiego, przecież nie trzeba było, ja bym go w życiu nie zdradziła ani nic. nie mogłam nawet napisać do żadnego kolegi. ale często nawet bez okazji kupował mi prezenty, biżuterię, słodkości czy kwiaty... ale coś było w tym nie tak, chciałam zadecydować sama za siebie, czy nawet, żebym ja miała okazje się postarać o coś dla niego, cały czas byłam pod jego opieką, może się wydawać, że to było idealne życie, ale ja już nie mogłam tak dłużej. jacy faceci mi się podobają? ciężko powiedzieć, każdy był inny ale z tym miałam pierwszy poważny związek, byłam tak blisko jak z żadnym. wszystko byłoby pięknie jakby wiedział, gdzie jest ta granica w przebywaniu razem, opieką nade mną, staraniem się...

25

Ojojoj, może być kilka wytłumaczeń na zachowanie Twojego faceta i żadne nie jest dobre. Najprawdopodobniej on się panicznie boi być sam, stąd zaborczość i granie na dwa fronty (bo jak będę rozgrywał 2 piłki to może jedna mi na koniec zostanie - najgłupsze co można robić, ale niektórzy tak myślą). Albo ma przyzerową empatię i nie kuma/ma gdzieś, że robi komuś krzywdę, bo liczy się tylko on. W każdym razie zachowuje się mega nie fair i ja bym się z nim absolutnie dalej nie kontaktowała. Robi świństwo jej i Tobie. I nie ważne, że jak nie odbierzesz to przyjdzie - w pewnym momencie mu się znudzi albo się przestraszy, że z jego laską pogadasz. Co do tego co ona naprawdę wie to miałabym duże wątpliwości.

26

ja właśnie myślę, że najbardziej prawdopodobne, że on się boi być sam, bo nigdy nie był taki, żeby chciał kręcić z kimś za moimi plecami, przynajmniej ja o tym nic nie wiem. a ja nie bardzo mam jak się z nią skontaktować i on dobrze wie, więc tego by się nie przestraszył. dodam jeszcze, że jak powiedziałam, ze całkowicie zrywam z nim kontakty to się obraził, ze traktuje go jak każdego innego, a powinnam jak wyjątkową osobę przez to co było między nami. moze ktoś powiedzieć 'i bardzo dobrze, niech się obraża!' tylko, ze właśnie ja z nim pracuje i potem miałabym nieprzyjemności na każdym kroku, a nie chce codzinnie się kłócić i stresować przez niego

27

A co, wolisz, żeby z Tobą kręcił i zawracał Ci w głowie i jednocześnie oszukiwał tamtą dziewczynę? Nikt Ci się nie każe z nim kłócić, możesz mu powiedzieć, że jak ma dziewczynę to uważasz, że powinien poświęcić jej więcej czasu, a nie spędzać go z Tobą i bardzo chcesz utrzymać poprawne koleżeńskie stosunki, ale nie będziesz się z nim spotykać prywatnie, dzwonić i smsować przynajmniej dopóki mu miłość z głowy nie wywietrzeje, bo Ty też chcesz ułożyć sobie życie i uważasz, że jego zachowanie jest niemoralne. Jeśli facet Ci będzie robił problemy w pracy to na to akurat są paragrafy.

28

problem jest taki, ze jak on już napisze czy odezwie się do mnie, to nie możemy się już rozdzielić i niby oboje tego chcemy ale żadne nie może zakończyć... jak na razie nie kontaktujemy się, udało nam się skończyć jedną rozmowę, którą on zaczął pytaniem 'co u ciebie?' po paru dniach dopiero, bo to jest silniejsze i rozum mówi co innego, a serce co innego... jak on już zaczyna i mówi takie piękne rzeczy to ja nie umiem od tego uciec i boję się, że to się źle skończy

29

Źle się skończy na pewno.

30

Oboje zachowujecie się jak psy ogrodnika.
Ale...
Gdyby mu naprawdę na Tobie zależało zaczął by od decyzji odnośnie swojego nowego związku. Raczej chciałby Cię wybadać, czy jest szansa do siebie wrócić i rozważałby zakończenie tamtego związku.

A tak. Boli go po prostu, że mogłabyś sobie ułożyć życie z kimś innym. To nie oznaka miłości. To częsty objaw po dłuższym związku.

Zdaje mi się, że albo w te, albo we wte. Jeśli Ci na nim zależy, może szczerze porozmawiaj nad ewentualnością powrotu. Należałoby oczywiście najpierw przeanalizować, dlaczego wcześniej Wam nie wyszło i nad tym pracować (może z psychologiem).

Dostrzegam tu sporą Waszą niedojrzałość.

No a jeśli jesteś pewna, że nie chcesz, bądź po rozmowie z nim okaże się, że on nie chce, to naprawdę to przerwij. On będzie niszczył swój związek i kobietę, która pewnie go kocha i zamiast kopnąć w tyłek będzie w sobie szukała winy sytuacji, a Ty zajęta toksyczną relacją z nim nie dostrzeżesz nikogo wokół siebie, będziesz tkwić w czymś co prócz niezdrowych emocji nic nie daje.

Dla tamtej kobiety lepiej, by ten związek się zakończył.

Tylko tak jak mówię. Ta Wasza niedojrzałość jest b. niepokojąca.

31

Dla własnego dobra nic nie mów tamtej.
Odsuń się od niego, unikaj go.

To nie jest miłość - gdyby kochał Ciebie nie byłby z nią. Proste.
Może chce się zemścić za to, że go zostawiłaś... nie wiem - nie znam go. Z Twoich postów wynika jednak jasno że on z Tobą być już nie chce i wyraźnie Ci mówi o tym, że nie będziecie razem.
Zamiast się zadręczać czymś na co i tak nie masz wpływu - zajmij się swoim życiem zamiast wspomnieniami.

32

jak on nie chce ze mną być, to niech nie pisze do mnie takich rzeczy. ja nie wiem w jakim celu to robi, jeżeli tym może zepsuć swój związek i mi miesza w głowie, czyli podwójnie szkodzi. moze ma chwilowy kryzys w nowym związku? nie rozumiem postępowania tego człowieka i chyba nie ma sensu nawet się nad tym zastanawiać...

33

rybeczka512 napisał/a:

jak on nie chce ze mną być, to niech nie pisze do mnie takich rzeczy. ja nie wiem w jakim celu to robi, jeżeli tym może zepsuć swój związek i mi miesza w głowie, czyli podwójnie szkodzi. moze ma chwilowy kryzys w nowym związku? nie rozumiem postępowania tego człowieka i chyba nie ma sensu nawet się nad tym zastanawiać...

Oszust zawsze będzie oszustem. Czego tu nie rozumieć?
Kłamie Was obie.

34

pewnie to prawda, a ja głupia i naiwna dalej nie chcę wierzyć w jego złe zamiary... tłumaczę sobie, ze może się pogubił w nowej sytuacji czy coś, na pewno nie chciałby źle

35

rybeczka512 napisał/a:

pewnie to prawda, a ja głupia i naiwna dalej nie chcę wierzyć w jego złe zamiary... tłumaczę sobie, ze może się pogubił w nowej sytuacji czy coś, na pewno nie chciałby źle

Pisze do Ciebie bo chce żebyś o nim myślała. Taka drobna manipulacja. Czyli robisz dokładnie to czego on chce.

Dlaczego od niego odeszłaś?

36

pisałam już wcześniej dokładniej, a ogólnie czułam się jak w klatce z nim, życie toczyło się tylko wokół niego, zawsze i wszędzie byliśmy razem. było też kilka drobnych spraw, ale nie istotnych, wybaczyłam je. moze to był tylko chwilowy kryzys, a ja za ostro zareagowałam i podjęłam decyzje o odejściu? on się bardzo starał i chciał utrzymać ten związek za wszelką cenę. życie wyglądało na idealne, piękna para, kochająca się, pieniędzy nie brakowało, nie było żadnego problemu, wszystko zaplanowane... tylko jeszcze taki mały szczegół, że wiele osób uważało, ze oszalał na moim punkcie i miał obsesje, musiałam być tylko jego i zawsze z nim

37

Więc nic się nie zmieniło.
Nadal Tobą manipuluje.

Na Twoim miejscu odcięłabym się od takiej toksycznej znajomości.

38

Obydwoje nie wiecie czego chcecie. facet Ci mówi wprost, że NIE BĘDZIECIE RAZEM, a Ty mimo wszystko w to brniesz (bo niby go kochasz). A może to zwykłe przyzwyczajenie?
Jeśli jest z kimś i wcale nie zamierza tego kończyć to nie wiem na co liczysz.
Jak ktoś napisał wyżej, oszut zawsze będzie oszustem, a on najwidoczniej nim jest i świetnie mu wychodzi manipulacja Wami obiema. Naiwne.
Skończyła bym jak najszybciej taką chorą relację bez przyszlości. Trochę samozaparcia i silnej woli, jak to sie mówi "dla chcącego nic trudnego" - Tobie najwyraźniej to odpowiada, bo na każdy post masz jakąś wymówke.

39

dzisiaj już jestem pewna, ze chcę zakończyć z nim wszelkie kontakty. po takim czasie ciężko przyzwyczaić się do życia samemu, zwłaszcza, że na około wszędzie pary, ale liczę, że jeszcze znajdę kogoś odpowiedniego dla siebie...

40

rybeczka512 napisał/a:

Nie wiem czemu konkretnie on do Ciebie pisze, ale mam życiwe doświadczenia z takim, który potrafił jednocześnie 3 kobiety obskakiwać. I też mówił jednej, że ją kocha a potem tej drugiej mówił, że tej pierwszej nie kochał nigdy i z nią był na próbę itd. Koles po prostu miał zabawę przednią, a wszystkie trzy wypłakiwały oczy i dostawały nerwicy i tłumaczyły go, że niby "sam nie wie czego chce", że "się boi samotności", że "to tamta go podrywa a on wcale z nią nie chce". Ta histoyjka skończyła się bardzo źle dla wszytkich zainteresowanych z wyjątkiem kolesia, który poszedł się bawić gdzie indziej.
Nie wiem czy ten Twój to taki sam przypadek, ale ja bym pogadała z jego dziewczyną, bo nigdy nie wiesz czego się możecie od siebie dowiedzieć.

41

myślę, że dowiedziałabym się od niej wielu ciekawych rzeczy o sobie tak samo jak ona ode mnie... ale nie chcę się mieszać w cudze sprawy, zwłaszcza, ze mogłabym sobie narobić kłopotów. jak są szczęśliwi to niech sobie żyją, chociaż wydaje mi się, że to nie będzie trwało długo.

42

Jesli facet jest taki jak go opisujesz to nie. A może jeszcze zrobic krzywdę dziewczynie. Nie chcesz sie mieszać to nie, ale przynajmniej trzymaj się od tego manipulanta z daleka.

Posty [ 43 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » co zrobić, gdy wiem o oszustwie?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024