Czas powiedzieć dość !!! - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Czas powiedzieć dość !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 22 ]

1

Temat: Czas powiedzieć dość !!!

90% forumowiczów zostało zdradzonych, oszukanych albo porzuconych przez swoich partnerów/ partnerki. Doskonale wiem jak bardzo przezywanie rozłąkę i sposób w jaki ktoś was potraktował. Znaję sobie sprawę z tego,że ciężko pójść do przodu kiedy ciężko o jaką kolwiek siłę do działania, to zrozumiałe. Fakty jednak są takie,że ktoś nas zostawił z jakiegoś konkretnego powodu i nie zawsze chodziło o różnicę zdań.

Wykorzystajcie czas jaki dał wam były partner. Zróbcie sobie rachunek sumienia. Spiszcie swoje wady i zalety. Poprawcie to co wam w sobie nie pasuje, a uwierzyćie w siebie. Przyjdzie taki czas,że były partner spojrzy na was zupełnie inaczej a was to dowartościowuje!!! Nie łamcie się, walczcie, realizujcie marzenia i nie płaczcie za kimś kto za te zły nie zasłyżył !!!

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czas powiedzieć dość !!!

oj, to zes wsadzil kij w mrowisko! Po 25 latach malzenstwa nie lubie siebie. A przedtem lubilam!
Maz mi skutecznie wytlumaczyl, ze jestem zla. Niedobra, gruba. Ta lista w moim przypadku powinna sie skladac tylko z dobrych cech, bo o tych zlych slysze na codzien. I jeszcze seksu nie ma. Nie da sie go zaciagnac do lozka - to znaczy ja nie moge.

3

Przede wszystkim przestać się przejmowac opiniami byłego partnera.
Są inne sposoby na dowartościowanie się, niz jego achy i echy.

4

Miriamm napisał/a:

oj, to zes wsadzil kij w mrowisko! Po 25 latach malzenstwa nie lubie siebie. A przedtem lubilam!
Maz mi skutecznie wytlumaczyl, ze jestem zla. Niedobra, gruba. Ta lista w moim przypadku powinna sie skladac tylko z dobrych cech, bo o tych zlych slysze na codzien. I jeszcze seksu nie ma. Nie da sie go zaciagnac do lozka - to znaczy ja nie moge.

Najważniejsze jest to,żeby mieć siwadomość swoich wad i zalet. Jeśli jesteś szcześliwa w swoim ciele to inaczej ludzie Cię postrzegają. Napisałaś,że po 25 małżeństwa nie lubisz siebie... Może czas popracować nad tym co najbardziej Tobie przeszkadza w samej sobie ? mężem się nie przejmuj, zrób coś dla siebie i bądź zadowolona z efektów !!!

5

moniaCo napisał/a:

Monia ale nie oszukujmy się, to jest normalnie trudne wink ... ale tylko na początku babrania się  w tym, co Nasz "autor" w związku miał na myśli w swojej wypowiedzi o Nas...

6

bags napisał/a:
moniaCo napisał/a:

Monia ale nie oszukujmy się, to jest normalnie trudne wink ... ale tylko na początku babrania się  w tym, co Nasz "autor" w związku miał na myśli w swojej wypowiedzi o Nas...

czas, tylko czas pozwoli nabrac dystansu...i odpowiedniego zwisu na to co powiedział nasz były/była

7

uwazam, ze czasem warto wziac sobie do serca zarzuty mezow/zon. Dobrze popatrzec na swiat z innego punktu widzenia. Egoizm jest dobry tylko w malej dawce. Tylko ze niektorzy (np moj maz) w zlosci potrafa powiedziec bardzo niemile i ordynarne slowa. A czasu sie nie da cofnac.
Czy sa ludzie rozstajacy sie z klasa? Ktorzy dali sobie wiele i nie rozstaja sie z powodu zdrad ale dlatego, ze milosc wygasla a drogi sie rozeszly?
Szkoda, ze tak to zle skonstuowane. No i wtedy, kiedy sie podejmuje decyzje o malzenstwie na cale zycie jest sie jeszcze strasznym glupolem (ja bylam) i nic sie nie wie o zyciu.
Ja ze swojej drogi zeszlam dawno temu. Lista pt "do poprawy" jest b. dluga:

1. pracowac charytatywnie w schronisku dla zwierzakow
2. dbac o starsze osoby w rodzinie
3. wiecej czasu spedzac z dzieckiem
4. wydawac pieniadze z duzym umiarem
5. schudnac (5 kilo - waze tylko 60)
6. odejsc?????
7. zaczac chodzic na medytacje
8. nie uprawiac czarnowidztwa
9. byc stanowcza i konsekwentna
to juz na dwa zycia a nie na jedno :-)

8

Miriamm napisał/a:

1. pracowac charytatywnie w schronisku dla zwierzakow
2. dbac o starsze osoby w rodzinie
3. wiecej czasu spedzac z dzieckiem
4. wydawac pieniadze z duzym umiarem
5. schudnac (5 kilo - waze tylko 60)
6. odejsc?????
7. zaczac chodzic na medytacje
8. nie uprawiac czarnowidztwa
9. byc stanowcza i konsekwentna
to juz na dwa zycia a nie na jedno :-)

1. rozumie, że chciałabyś się temu poświęcić kiedyś ale to bardziej zamiłowanie
2. Podobnie jak w ptk. 1. Owszem pomagaj bliskim jak tylko możesz ale pamiętaj również o swoich potrzebach
3 i 5. Wystarczy chcieć a czas znajdziesz na ćwiczenia i na większy kontakt z dzieckiem
4. można zrobić sobie bilans wydatków najlepiej w EXELU. Podzielić tabelę na kilka cześci i wpisywac systematycznie wydatki. Wcześniej czy później będziesz widziała jak na dłoni gdzie popełniasz błąd w gospodarowaniu gotówką i unikniesz problemów ma przyszłość
6. Ciężki temat, bardzo cięzki ( jesli możesz to opisz dokładnie sytuację )
7. Po co Tobie takie coś jest potrzebne w ogole ?
8. Glowa do góry, uśmiech na twarzy , bedzie lepiej !!!
9. Stanowczo i konsekwentnie przeanalizuj wszystkie wczesniejsze punkty, zamiast tylko je wypisywac weź się w garść i je realizuj. Powodzenia.

9

Michmo,  nie chce Ci zasmiecac watku swoimi problemami: w duzym skrocie maz notoryczny zdrajca, choleryk, chory na przewlekla chorobe, malzenstwo bez seksu bo mnie nie chce. I nie mowi - wszystko chowa w srodku.
Do tego uroczy, z poczuciem humoru, bystrzak. ZERO inteligencji emocjonalnej i umiejetnosci postawienia sie w czyjejs (mojej) sytuacji.
Aha! Byl bardzo zdziwiony jak go nazwalam zlym czlowiekiem. Nie wie dlaczego? wiem,  kupa gowna - mam ja na wlasne zyczenie. Chyba bardziej pasuje do watku o kobietach kochajacych za bardzo (czytac: bojacych sie za bardzo).
Sama tez nie jestem krysztalowa, ale nigdy go nie zdradzilam i nie zawiodlam.

10

Miriamm napisał/a:

Michmo,  nie chce Ci zasmiecac watku swoimi problemami: w duzym skrocie maz notoryczny zdrajca, choleryk, chory na przewlekla chorobe, malzenstwo bez seksu bo mnie nie chce. I nie mowi - wszystko chowa w srodku.
Do tego uroczy, z poczuciem humoru, bystrzak. ZERO inteligencji emocjonalnej i umiejetnosci postawienia sie w czyjejs (mojej) sytuacji.
Aha! Byl bardzo zdziwiony jak go nazwalam zlym czlowiekiem. Nie wie dlaczego? wiem,  kupa gowna - mam ja na wlasne zyczenie. Chyba bardziej pasuje do watku o kobietach kochajacych za bardzo (czytac: bojacych sie za bardzo).
Sama tez nie jestem krysztalowa, ale nigdy go nie zdradzilam i nie zawiodlam.

Miriam daj spokój, jakie zaśmiecanie wątku ? masz problem, piszesz o nim i dobrze. Od tego jest to forum przecież. Może gdzie indziej powinnas była zamieścić post ale napisałaś tutaj więc liczę się z Twoim problemem. Napisałaś,że tkwisz w 25 letnim małżeństwie więc masz duuużo większe doświadczenie od mojego i napewno możesz wiele powiedziec na temat zwiazku i jego barw. Mimo iż ja byłem zaledwie kilka lat z jedną kobieta nie biorac z nia ślubu ( co pewnie wyszłoby mi kiedyś bokiem ) to muszę przyznać,że rozumię Twoje odczucia. kochałem ponad wszystko, zapomniałem o swoich potrzebach tylko po to żeby ona była szczęśliwa. Zanim mnie zdradziła wiele razy słyszałem jaki jestem beznadziejny, nic nie warty itd. Bałem się od niej odejść ponieważ mimo iż tak bardzo mnie nie szanowała to ja ją kochałem tą chorą miłością. Dzięki Bogu zostawiła mnie dla innego,a ja miałem czas by zacząć dbać o siebie. Wiele zyskałem po zrobieniu " rachunku sumienia " i dziś nie popełniłbym tego samego błędu podczas wyboru partnerki życiowej. Ty masz trudniejszą sytuację odemnie, 25 lat małżeństwa... jednak uważam,że nie ma sytuacji bez wyjścia i jeśli nie zaczniesz działać to małżenstwo ze złym partnerem Cię kiedyś zniszczy

11

Michmo,

gdzies juz pisalam, ale watek zdechl, bo nie pisalam systematycznie, no i ile mozna smecic? Ciagle mi zle, o czym tu pisac?

Z Twojego postu wynika, ze kobieta to taki sam czlowiek jak facet i tez moze nie miec ZADNYCH wartosci moralnych ani skrupulow. Mowiac skrupuly mam na mysli watpliwosci dot. krzywdzenia innych.
Tutaj jest duzo osob, ktore swiadomie zadaly sobie bol i odciely sie od toksyka, zeby sobie dac szanse na lepsza przyszlosc. Moze samotna, ale spokojna.
Tobie tez gratuluje.
Ja widocznie jestem osoba slaba psychicznie - albo wrecz przeciwnie - bardzo mocna, ktora wszystko zniesie!
Choc moj maz pewnie tez mialby wiele do powiedzenia zlego na moj temat, bo kiedy sie zorientowalam, ze robi mnie w konia, nie zawsze radzilam sobie we wlasciwy sposob.

12

Nie ma czego gratulować. Gdyby ona mnie nie zdradziła i nie zostawiła dla innego to podobnie jak ty tkwiłbym w toksycznym związku który wypalałby mnie od środka. Dziś mija 11 miesięcy od rozstania. Możesz wierzyć lub nie ale czasem tesknię za nią mimo iż wiem,że to nie odpowiednia kobieta była. W sobotę się zaręczyła z tym facetem z którym mnie zdradziła o czym dowiedziałem się z fb. Po niekąd się ciesze bo teraz jego niszczyć będzie ale z drugiej strony jest taki żal w sercu poniewaz gdyby ona była normalna to dziś ze mna byłaby zaręczona.
Stało sie jak się stało... jednak czasu nie zmarnowałem i nauczyłem sie korzystac z zaistniałej sytuacji. Tobie też życzę zmian na lepsze

13

dzieki. Nie trace nadziei, ze siekiedys opamietam.
A Twoja byla moze teraz trafila na lepszego od siebie. Nie wiadomo kto kogo bedzie meczyl!

14

Miriamm napisał/a:

dzieki. Nie trace nadziei, ze siekiedys opamietam.
A Twoja byla moze teraz trafila na lepszego od siebie. Nie wiadomo kto kogo bedzie meczyl!

To taki temat zagadka jesli o nią chodzi. Ona nie pracowała będąc ze mna, do pracy nie garnęła się specjalnie a oczekiwała żebym ja pracował na jej zachcianki. Dawałem ile mogłem ale cisnąłem ją żeby ruszyła tyłek i poszła do pracy. Nie miała studiów,a nie oszukujmy się one wiele drzwi w życiu otwierają więc chciałem też żeby poszła na studia. Po prostu chciałem żeby żyła a nie wegetowała przy mnie bez sensu...
W końcu znalazła sobie faceta który zgodził się ją utrzymywać. Wyjechała do niego 11miesięcy temu i z tego co mi wiadomo on ją utrzymuje tam i nie chce żeby ona pracowała. W zasadzie cel życiowy osiągnęła więc nie sądzę żeby miała na co narzekać. Mnie to tylko bolało ponieważ nie uwazałem jej za głupia dziewczynę, a wręcz przeciwnie... Trudno. Chcę coś w zyciu osiągnąć, nie mogłem z nia starać się o lepsze jutro w takim razie sam sobie z tym poradzę jak nalezy

15

no ale to moze lepiej, ze nie bedzie Cie zdradzac, wykorzystywac i traktowac jak dojna krowe (za przeproszeniem).
Widze, ze pewien zestaw cech wystepuje razem, bo moj maz tez je ma!

16

Miriamm napisał/a:

no ale to moze lepiej, ze nie bedzie Cie zdradzac, wykorzystywac i traktowac jak dojna krowe (za przeproszeniem).
Widze, ze pewien zestaw cech wystepuje razem, bo moj maz tez je ma!

Pewnie,że lepiej. Lepiej żyć w pojedynkę niż z byle kim kto wysysa wszystkie soki z Ciebie. Piszesz że masz podobnie więc temat znasz od podszewki nie jako. Róznica polega na tym,że ja chcąc nie chcąc się uwolniłem na szczęście a ty nadal trwasz w toksycznym małżenstwie. Ciężko jest zostawić kogoś po tylu latach ale pomyśl jak dobre może być zycie bez Twojego męża który Cię nie szanuje ... Zapewne wiele razy o tym myślałaś, prawda?

17

Co to za życie, kiedy się tkwi w toksycznym związku bez przyszłości. To smutne utknąć w czymś co nie daje szczęścia, bo to sprawia tylko że skazuje się swoje życie na porażkę...

18

bardzo wiele razy o tym myslalam. Nie wszyscy potrafia to zrozumiec, ale to bardzo ciezko wtlumaczyc, dlaczego sie tkwi w czyms takim. To jes jak uzaleznienie od narkotykow choc nie probowalam, albo od hazardu.
Tez bym chcialabyc silna i madra i zdecydowana jak inni. Albo byc z inym czlowiekiem. Ale do tego zeby byc z innym trzeba najpierw zostawic tego starego :-)

19

NA zycie nigdy nie jest za pozno .
Jedyne co ludzi trzyma to strach , kiedy sie wyzbeda strachu wszystko staje sie latwe.

20

pati31 napisał/a:

NA zycie nigdy nie jest za pozno .
Jedyne co ludzi trzyma to strach , kiedy sie wyzbeda strachu wszystko staje sie latwe.

jestem tego samego zdania i nie powiem ,ze się nie boję ,ale ten strach nie jest już determinujący, to strach , który daje siłę

21

Był moment, że nie chciało mi żyć w ogóle, a moje życie przez pierwsze 2-3 miesiące wyglądało mniej więcej tak. Ja i butelka wódki sam na sam. Miałem dużo myśli, tych złych również. Zawaliłem studia sad Zawaliłem swoje życie towarzyskie, kumpli itp. Swoje hobby odstawiłem na bok i teraz powoli staram się wracać do tego wszystkiego, staram się być szczęśłiwy z tego co mam i jedyne co mnie pociesza to fakt, że mam dopiero 20 lat hmm Miejmy nadzieje, że życie stoi przede mną otworem sad i pokocham jeszcze raz tak mocno albo anwet i mocniej sad

Posty [ 22 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Czas powiedzieć dość !!!

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024