ocet jabłkowy skuteczny? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 20 ]

1

Temat: ocet jabłkowy skuteczny?

Czy ktoś z Was używał octu jabłkowego? Dzisiaj zakupiłam buteleczkę i chce zobaczyc efekty smile

A są może jakieś kobietki w trakcie odchudzania?:) Może założymy watek wsparcia!

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: ocet jabłkowy skuteczny?

Ano są są smile Ocet jabłkowy jest dobry jako dodatek ale nie zastąpi diety hmm Czy działa? Trudno powiedzieć, jak dieta jest odpowiednia to się chudnie tak czy inaczej a polewanie octem frytek raczej nie pomoże wink a szkoda haha

3

ja piłam łyżkę octu z połową szklanki wody na noc smile nie wiem czy działa, ale na psychikę bardzo smile z rana czułam się lżejsza smile

4

Napiszcie proszę czy ocet jabłkowy przyniósł jakieś efekty.

5

Odchudzalam sie przy wsparciu octu jablkowego.
Nie jest cudownym srodkiem na odchudzanie, a raczej wspomaga nasze wysilki.
Lykalam ocet w kapsulkach. Dodatkowo odstawilam slodycze, alkohol....do tego mniejsze porcje, ale 5 razy dziennie i ruch:-)
Udalo sie zrzucic okolo 6-7 kg w ciagu okolo 3 miesiecy.

6

A powiedzcie mi do czego go dolewacie (chodzi o potrawy)? Piszecie o piciu z wodą, tylko w ten sposób pomaga w chudnięciu? Bo nie uśmiecha mi sie picie octu big_smile

7

Ja piłam z wodą, dodawałam do sałatek, zup. Właściwie nadaję się do większości dań, może z wyjątkiem tych słodkich. Jeśli preferujesz jego smak to nie masz problemu, ja niestety nie przepadam więc poszedł do kosza

8

Sałatki ok, i tak zazwyczaj robię sosy to mogę do tego wykorzystywać ocet jabłkowy, ale do zup jakoś nie bardzo mi pasuje smile

9

Ocet jabłkowy ma dużo pektyny i wspomaga proces trawienia, wartoo.

10

KtarzynaB napisał/a:

Chyba zacznę próbować bo tyle pozytywnych opinii big_smile

11

MiliN napisał/a:
KtarzynaB napisał/a:

Chyba zacznę próbować bo tyle pozytywnych opinii big_smile

Mozna kupic ocet w kapsulkach. Nie trzeba sie katować piciem smile

12

Żeby nie czuć smaku octu (faktycznie jest dość nieprzyjemny) to wyczytałam że można dodawał łyżeczkę miodu naturalnego... trochę zmienia smak wody z dodatkiem octu...
a od tego za bardzo nie przytyjecie... spokojnie tongue

13

Oberżyna napisał/a:

Żeby nie czuć smaku octu (faktycznie jest dość nieprzyjemny) to wyczytałam że można dodawał łyżeczkę miodu naturalnego... trochę zmienia smak wody z dodatkiem octu...
a od tego za bardzo nie przytyjecie... spokojnie tongue

Ocet i miód? Dla mnie to chyba zabójcza mieszanka big_smile Czegoś takiego bym nie wypiła, nie ma mowy smile

14

Ojej, nie wiem czy przełknęłabym choćby łyżeczkę octu. A fu!

15

tartinka napisał/a:

Ojej, nie wiem czy przełknęłabym choćby łyżeczkę octu. A fu!

heheh nie dziwię się, nie jest to najsmaczniejsze smile

16

Proszę mi powiedzieć czy takie ocet nie jest szkodliwy?
O jakim occie mowicie chyba bez spirytusu prawda?
Gdzie mozna kupić taki ocet naturalny jabłkowy bez spirytusu? I jeśli wiecie to jak się nazywa? Ten z rosmana jest dobry?Zawiera spirystus czy nie?

17

Ocet jabłkowy to ocet jabłkowy, a ocet spirytusowy to ocet spirytusowy tongue choć zasaadniczo to to samo : roztwór wodny kwasu octowego.
Ocet jabłkowy wytwarza się z jabłek (można go zrobić w domu samemu - taki jest najbardziej wartościowy), ocet spirytusowy wytwarza się najczęściej z ziemniaków, zboża itp. A potem oczyszcza do czystego octu po czym rozciencza do stężenia 10%.

Ja używam octu jablkowego normalnie w kuchni, jak octu - do salatek, dresingow itp.  Nie zauważyłam jakiegoś szczegolnego  działania big_smile

Zresztą jeżeli ktoś uważa, że lyzeczka octu wypita z woda uczyni jakieś cuda w kwestii odchudzania to moim zdaniem jest baaaardzo naiwny tongue

Jakie w tym pektyny? Jakie witaminy? big_smile big_smile big_smile

18 Ostatnio edytowany przez truskaweczka19 (2014-03-02 00:46:05)

to bzdura,ze ocet jablkowy szkodzi smile wrecz przeciwnie ma wlasciwosc lecznicze !
Poczytajcie tu :
nie wstawiaj linków
ja pije ocet jablkowy i schudlam 3,5 kg oczywiscie dodajac odpowiednia diete i cwiczenia smile
ocet spirytusowy szkodzi ale nie jablkowy
polecam !

19

ocet jabłkowy psuje nerki, miałam przez to problemy, naprawdę nie polecam.

Posty [ 20 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024