wyprowadzka z domu od matki tyrana - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PRAWO , ODSZKODOWANIA , FINANSE , UBEZPIECZENIA » wyprowadzka z domu od matki tyrana

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

Temat: wyprowadzka z domu od matki tyrana

witam.
mam 18 lat i skończyłam drugą klasę liceum, od września idę do klasy maturalnej. czy jeżeli wyprowadzę się z domu bez zgody matki to ona może mnie tam jakoś przywrócić? jest okropna, od lat mnie poniża, wyzywa, bije i od zawsze mówi, że mnie nie chce. mam dość, a skoro mam 18 lat i w świetle prawa jestem dorosła i mogę podejmować decyzje to mogę się wyprowadzić? i czy jeżeli jestem teraz na wyjeździe wakacyjnym to mogę tu już zostać i nie muszę wracać? proszę o odpowiedź, naprawdę mi na tym zależy...

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez LeeBee (2013-07-15 12:39:05)

Odp: wyprowadzka z domu od matki tyrana

Masz 18 lat, więc w świetle prawa jesteś dorosła i możesz zacząć żyć na własny rachunek. Możesz się w każdej chwili wyprowadzić i nie musisz mówić gdzie przebywasz. Niemniej jednak poinformuj mamę o swoich planach, żeby się nagle nie okazało, że Cię policja poszukuje jako zaginioną.

3

Zgodnie z polskim prawem, jezeli masz ukonczone 18 lat, to matka nie moze ci niczego nakazac.
Nie moze nic zrobic abys wrocila wczesniej-zadna policja czy inne urzedy tu nie ingeruja, chyba, ze bylabys osoba ubezwlasnowolniona.

Mozesz sie wyprowadzic, zostac tam, gdzie jestes i robic co chcesz-w swietla prawa, po ukonczeniu 18 lat masz wszelkie prawa decyzyjne dotyczace swojej osoby.

4

dziękuje za info . smile

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PRAWO , ODSZKODOWANIA , FINANSE , UBEZPIECZENIA » wyprowadzka z domu od matki tyrana

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024