Witam. Postanowiłem tu na forum napisać swój problem, bo nie za bardzo mam się kogo poradzić.. Jestem 19-letnim chłopakiem, dość wysokim 182cm, czarnowłosy. O urodzie araba czy cygana z tego co mówią ludzie. Koleżanki ze szkoły mówiły, że fajny ze mnie chłopak, przystojny, ale ja jakoś tego nie odczuwam by tak było. Nigdy nie miałem dziewczyny. Jestem bardzo spokojnym, dającym o siebie facetem. Mam tylko 2 kolegów. Nie piję i nie palę, nie chodzę na imprezy. Nie znoszę piłki nożnej. Od najmłodszych lat odstawałem od reszty rówieśników to zainteresowaniami, hobby czy wysublimowanym gustem muzycznym, co w sumie jest po dziś dzień. Uwielbiam Michaela Jacksona i Elvis Presleya. W szkole zazwyczaj siedziałem na uboczu, zamknięty w swoim świecie słuchając swojej muzyki. W liceum rozmawiałem zazwyczaj tylko z dwiema koleżankami, z którymi nawiązałem przez 3 lata dobry język. Tylko z nimi dobrze mi się rozmawiało. Jestem bardzo nieśmiały w stosunku do kobiet. Jakoś nigdy nie miałem i nie mam odwagi by podejść do dziewczyny, która mi się podoba i pogadać, choć bardzo bym tego chciał:(. Tak bardzo brak mi obecności i rozmów z płcią przeciwną. Chciałbym mieć kogoś kto by mnie wysłuchał, przytulił i odwzajemnił moje uczucie. Od dłuższego czasu staram się poznać jakąś dziewczynę, ale bez skutku. Na imprezy żadne nie chodzę, do klubów też nie, mimo że kocham tańczyć to jakoś nie ciągnie mnie do próbowania swoich sił w poznawaniu kogoś w takich miejscach. Przez pewien okres czasu pisałem z pewną dziewczyna. Była to taka sms'owa-internetowa znajomość. Ona pierwsza nawiązała ze mną kontakt. Jakoś przez ok 1,5 roku pisaliśmy ze sobą, czasem dzwoniliśmy. Lecz teraz kontakt się praktycznie urwał:(. Ta znajomość w znacznym stopniu zapewniała mi miłe rozmowy z płcią przeciwną, których mi w realnym świecie brakowało. Tak bardzo bym chciał kogoś poznać, ale ta nieśmiałość u mnie wszystko hamuje.. Męczy mnie to już trochę.. Nie wiem jak się tego pozbyć, jak podejść do dziewczyny i zagadać, po prostu nie potrafię..
1 2013-06-27 02:29:33 Ostatnio edytowany przez Elvis (2013-06-27 02:41:57)
Temat: Samotnik z natury?
Zobacz podobne tematy :
Odp: Samotnik z natury?
Drogi autorze nie musisz być mega śmiały, by znaleźć dziewczynę. Jeśli lubisz bardzo tańczyć, to chodź do klubów na tańce i dobrą zabawę. Myślę, że przyjdzie wtedy taki moment, że zapomnisz o nieśmiałości. Nie zamartwiaj się samotnością, bo jesteś jeszcze bardzo młody. Otwieraj się na ludzi i walcz z nieśmiałością.