źle wykonany test ciążowy - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » źle wykonany test ciążowy

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 15 ]

Temat: źle wykonany test ciążowy

Witam, 7 dni spóźnia mi sie okres dziś zrobiłam test ciążowy który jest moim pierwszym testem w życiu. Robiąc go strasznie się zestresowałam i przez pomyłkę wlałam mocz w te okienko gdzie powinny pojawić sie kreski zaraz po tym ponownie wlałam mocz już w odpowiednie okienko. Test wyszedł negatywnie. Ale nadal mam obawy że przez moją pomyłkę wynik nie jest wiarygodny. Czy któraś z Was drogie kobietki były w podobnej sytuacji?? Czy moja pomyłka może mieć jakiś wpływ na wiarygodność testu??

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: źle wykonany test ciążowy

Kup drugi test i zrób jeszcze raz . Jaki problem?

3

Zasadniczo testy "sikane" potrafia być niewiarygodne (fałszywie negatywne) aż do 4 tygodnia ciąży (ja tak miałam), a nawet dłużej. Dlatego skoro tak się stresujesz, to ja polecałabym przejść sie do przychodni i zrobić beteHCG - badanie z krwi, które daje 100% pewności już w około tydzień po zapłodnieniu. No i nie ma mowy tam o złym użyciu, bo krew pobiera i bada laboratorium wink

4

Nocnalampko ja nawet miałam raz fałszywie dodatni wynik, dlatego później robiłam od razu po 2 testy różnych firm. Ale tak jak napisałaś - najlepsza będzie beta HCG smile

5

Polsza, no ja mialam negatywny w 4t.c., moja koleżanka w 6 - tego samego dnia widząc na USG maleńkie serduszko, które dziś ma 6 lat i swoje zdanie na każdy temat wink Wiec sama rozumiesz, że ja jestem sceptyczna.  A o wadach samych testów, które dają bez powodu pozytyw też słyszałam, więc choć niby wygodne, to jednak nie tak godne zaufania jak beta. A cena bety jakoś chyba podobna jak takiego testu, więc ja bym się nie zastanawiała który robić kolejnym razem.

6

Też jestem tego samego zdania smile W ciążę zaczęłam wierzyć dopiero po otrzymaniu wyniku Beta Hcg. Testy-sikańce traktuję tylko jako pamiątkę smile

7

A co do tego badania krwi, to czy winik otrzymam tego samego dnia? O fałszywych wynikach testów wiem jedynie z internetu bo wśród moich znajomych koleżanek nigdy nie zdarzyło sie tak żeby test je oszukał. Prawdę mówiąc bardzo sie ucieszyłam jak zobaczyłam 1 kreskę na moim teście ale gdy czytam wasze posty to moja radość znów opada.

8

czarna169 napisał/a:

A co do tego badania krwi, to czy winik otrzymam tego samego dnia?

To zależy od laboratorium. Ja miałam po paru godzinach. A słyszałam i o takich w których czeka się do 3 dni. Zapytaj w przychodni.

czarna169 napisał/a:

O fałszywych wynikach testów wiem jedynie z internetu bo wśród moich znajomych koleżanek nigdy nie zdarzyło sie tak żeby test je oszukał.

No cóż. Ja tylko mówię o tym czego sama doświadczyłam i o czym sama słyszałam. Może nasze rozbieżne doświadczenia wynikają z tego, że Twoje koleżanki to raczej robiły testy, kiedy bały się "wpadki", której prawdopodobieństwo i tak było niewielkie, stąd masa informacji o testach poprawnie negatywnych, a ja i sporo moich znajomych, które test "oszukał" negatywem, o dziecko się starałyśmy, więc prawdopodobieństwo ciąży było nieporównywalnie wyższe niż poprzedniej grupie. Taka dygresyjka socjologiczna wink A co do meritum - test sikany na prawdę często się myli - w przeciwieństwie do bety.

9

Za tydzień wybieram sie do ginekologa na cytologie stąd jeszcze jedno pytanie czy podczas cytologii lekarz może wykryć ciążę?? Przewiduje że ewentalna ciąża miałaby ok 3 tygodnie.

10

podczas cytologii ci nie wykryje ciązy to raz
dwa na tak wczesnym etapie ciązy nawet na USG nie wykryje,może zobaczy czy jest pecherzyk ale ciązy ci nie potwierdzi

11 Ostatnio edytowany przez polsza (2013-06-26 12:07:30)

Najlepiej idź na betę, a jeśli ciąża się potwierdzi to do lekarza.

edit: nie wiem czemu ubzdurałam sobie, że miałaś okres 17 maja (chyba po prostu z innego forum pomyliłam informacje) za co przepraszam smile więc moja wiadomość jest bez sensu i już ją kasuję smile

12

No cóż...w takim razie pozostaje mi wykonać badanie krwi. Bardzo dziękuję za wszystkie odpowiedzi.

13

Polsza ja miałam ostatni okres 19 maja (takze niewiele się pomyliłaś). myślę że moja ewentalna ciąża ma 3 tyg ponieważ jajeczkowanie przypada na ok 14 dni przed okresem więc z moich wniosków wynika że do zapłodnienia doszło ok 7 czerwca i to by mi się zgadzało aczkolwiek Nie wiem czy moje wnioski są trafne.

14

Hm co do testów, to mi się nigdy nie pomylił (2razy pozytywnie i rzeczywiście okazało się że jestem w ciąży). Poza tym okres może się spoźniać do 2tygodni bez powodu, więc jak koleżanki wyżej uważam, że albo za wcześnie albo beta hcg smile

Posty [ 15 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » źle wykonany test ciążowy

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024