Jak okazać mężczyźnie zainteresowanie? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Jak okazać mężczyźnie zainteresowanie?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 39 ]

1

Temat: Jak okazać mężczyźnie zainteresowanie?

Temat ten pewnie będzie trochę nawiązywał do już stworzonego wątku "Dlaczego mężczyźni mnie nie dostrzegają" gdyż te problemy się jakby przeplatają ze sobą, nakładają na siebie.

W zasadzie to pytanie jest bardziej do Panów. Szkoda, że na tym forum nie ma ich tu zbyt wielu....

Panowie, w jaki sposób chcielibyście aby kobieta okazywała Wam zaintereswanie aby jej przekaz był dla Was zrozumiały, był dla Was zachęcający, wzbudzał pozytywne wrażenie?

Kiedy i jakie zachowanie kobiety jest już dla Was np. zbyt nachalne i odpychające?

Jakie zaś zachowania są dla Was istotne, na co szczególnie zwracacie uwagę?

Wydaje mi się, że niektóre kobiety obawiają się okazywać zainteresowanie gdyż obawiają się odrzucenia, nie chcą narażać się na śmieszność szczególnie, że to podobno mezczyzna ma być zdobywcą. Z drugiej strony facet podobno nie docenia kiedy coś ma "podane na tacy" - taka "nagroda" już jakby mniej cieszy.

I czy facet, który nie był zainteresowny jakąś dziewczyną może nagle się nią zainteresować tylko dlatego, że ona jako pierwsza okazla mu, że jej zalezy na nim, że on się jej podoba? Czy wówczas takie zainteresowanie faceta dziewczyną bedzie prawdziwe, szczere?

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez kenobi (2013-06-26 14:46:28)

Odp: Jak okazać mężczyźnie zainteresowanie?

Wydaje mi się, że niektóre kobiety obawiają się okazywać zainteresowanie gdyż obawiają się odrzucenia, nie chcą narażać się na śmieszność szczególnie, że to podobno mezczyzna ma być zdobywcą. Z drugiej strony facet podobno nie docenia kiedy coś ma "podane na tacy" - taka "nagroda" już jakby mniej cieszy.

Wg mnie zupełnie nieprawda. Nieprawda, że to facet ma być zdobywcą, nieprawda, że jak mu się podasz na tacy to nie będzie doceniał.

Zainteresowanie można okazać tak, aby on poczuł, że jesteś dla niego nagrodą. Na przykład "Jak będziesz chciał, to może zgodzę się na kawę z Tobą.".

Okazywanie zainteresowania lepiej zacząć od drobnych spraw... spojrzenia, zapytania o imię, o jakieś szczególne informacje o nim samym (np. jakie hobby, co lubi, gdzie mieszka, itd). Jak facet nie objawia zainteresowania w drugą stronę, to lepiej tego nie ciągnąć -- no chyba, że jest nieśmiały i wtedy kobieta musi to wszsytko ciągnąć.

Możesz też faceta brutalnie zdobyć, umówić się, randka, a potem eskalować swoje poczucie wartości i niezależności.

I czy facet, który nie był zainteresowny jakąś dziewczyną może nagle się nią zainteresować tylko dlatego, że ona jako pierwsza okazla mu, że jej zalezy na nim, że on się jej podoba? Czy wówczas takie zainteresowanie faceta dziewczyną bedzie prawdziwe, szczere?

Może tak być, bo laska na początku mogła nie reagować na jego zainteresowanie nią, udawać, że go ignoruje, więc facet pomyślał, że za wysokie progi dla niego, więc się odsunął. Może nie interesował się nią, bo myśli, że ona jest dla niego za ładna, a ma wokół siebie wianek adoratorów, więc on nawet nie startuje.

3 Ostatnio edytowany przez N4VV (2013-06-26 22:39:17)

enya napisał/a:

Temat ten pewnie będzie trochę nawiązywał do już stworzonego wątku "Dlaczego mężczyźni mnie nie dostrzegają" gdyż te problemy się jakby przeplatają ze sobą, nakładają na siebie.

W zasadzie to pytanie jest bardziej do Panów. Szkoda, że na tym forum nie ma ich tu zbyt wielu....

Panowie, w jaki sposób chcielibyście aby kobieta okazywała Wam zaintereswanie aby jej przekaz był dla Was zrozumiały, był dla Was zachęcający, wzbudzał pozytywne wrażenie?

W sposób komunikatywny.

enya napisał/a:

Kiedy i jakie zachowanie kobiety jest już dla Was np. zbyt nachalne i odpychające?

Powtarzanie prośby z identyczną argumentacją (jeśli istnieje).

enya napisał/a:

Jakie zaś zachowania są dla Was istotne, na co szczególnie zwracacie uwagę?

Racjonalność, spokój, prawidłowe wnioskowanie, spójność stanowisk i wypowiedzi, niezależność, czułość i wrażliwość - jako plusy dodatnie.

enya napisał/a:

Bzdura.

enya napisał/a:

Tak, może i jak najbardziej będzie szczere.
Robiąc to dziewczyna na wstępie pokazuje, że jest wyjątkowa: nie ulega stereotypom, nie ma postawy roszczeniowej, wie czego chce i potrafi do tegoż dążyć. Pokazuje, że myśli. Powyższe automatycznie wzbudza zainteresowanie i szacunek.

4

Kobieta, która pokazuje z własnej inicjatywy zainteresowanie udowadnia, że jest pewna siebie i jest materiałem na równorzędną partnerkę w związku.

I nie mylić inicjatywy z desperacją, bo to drugie można wyczuć na kilometr. Czyli okazać zainteresowanie, ale nie przesadzać i wiedzieć kiedy skończyć gdy nie ma rezultatów.

5

Hahhh, N4VV, Enyii raczej chodziło o zainteresowanie w tych pierwszych momentach kontaktu i to nie na płaszczyźnie intelektualnej wink

6

ZaubererDE uważam, że Panowie, którzy się wypowiedzieli dobrze mnie zrozumieli.

A co sądzicie o okazywaniu zainteresowania poprzez "zaczepianie", które niestety nie jest komunikatem wprost. Chodzi mi o sytuację, że kobieta zabiega o kontakt z męzczyzną ale jej zachowanie jakby nie jest jednoznaczne czyli np. raz zagda aby coś wię dowiedzieć o nim poprzez zadawanie mu pytań, innym razem się uśmiechnie, a jeszcze innym razem przejdzie obojętnie, później wtrąci niby to kąśliwą uwagę, później coś znowu zagada, będzie się mu przyglądać, za jakiś czas coś tam skomentuje - da mu lekką reprymendę, innym razem pojawi się przy nim aby nawiązać rozmowę, za jakiś czas się miło do niego usmiechnie itp.

Jak odbieracie takie zachowanie kobiet? Czy takie zachowanie odebralibyście jako oznakę zainteresowania ze strony kobiety?

kenobi napisał: "Jak facet nie objawia zainteresowania w drugą stronę, to lepiej tego nie ciągnąć". Czyli co właściwie facet będzie robił jeśłi odwzajemnia zainteresowanie?
Czy samo to, że taki facet odpowiada na pytania, ciągnie rozmowę świadczy o zainteresowaniu, czy niekoniecznie? Czy gdyby był faktycznie zainteresowany to jednak  sam również szukałby okazji do romowy, kontaktu, czyli wychodziłby z jakąś inicjatywą do kobiety, czy pomimo zainteresowania jest możliwe aby pozostawał  bierny?

7 Ostatnio edytowany przez ZaubererDE (2013-06-27 01:11:08)

enya napisał/a:

A co sądzicie o okazywaniu zainteresowania poprzez "zaczepianie", które niestety nie jest komunikatem wprost. Chodzi mi o sytuację, że kobieta zabiega o kontakt z męzczyzną ale jej zachowanie jakby nie jest jednoznaczne czyli np. raz zagda aby coś wię dowiedzieć o nim poprzez zadawanie mu pytań, innym razem się uśmiechnie, a jeszcze innym razem przejdzie obojętnie, później wtrąci niby to kąśliwą uwagę, później coś znowu zagada, będzie się mu przyglądać, za jakiś czas coś tam skomentuje - da mu lekką reprymendę, innym razem pojawi się przy nim aby nawiązać rozmowę, za jakiś czas się miło do niego usmiechnie itp.

Tak się zachowywała w stosunku do mnie dosyć atrakcyjna zdaniem moich kolegów dziewczyna, która była świadoma, że ja jej za taką nie uważam, ponieważ nie przepadam za jej charakterem i sposobem zachowania.
Takie dokuczanie przeplatane momentami normalności lub wręcz przymilania się.

Była zła, że zbywałem jej zaczepki całkowitą ignorancją.

enya napisał/a:

kenobi napisał: "Jak facet nie objawia zainteresowania w drugą stronę, to lepiej tego nie ciągnąć". Czyli co właściwie facet będzie robił jeśłi odwzajemnia zainteresowanie?
Czy samo to, że taki facet odpowiada na pytania, ciągnie rozmowę świadczy o zainteresowaniu, czy niekoniecznie? Czy gdyby był faktycznie zainteresowany to jednak  sam również szukałby okazji do romowy, kontaktu, czyli wychodziłby z jakąś inicjatywą do kobiety, czy pomimo zainteresowania jest możliwe aby pozostawał  bierny?

Każdy facet ma trochę stracha przed kobietami które go powalają na kolana.
Bardzo zamknięty w sobie chłopak będzie tracił język i unikał konfrontacji, w rozmowie będzie zdawkowy. To nic nowego?

Nie rozumiem trochę waszej obawy, przed otartym powiedzeniem facetowi, że uważa się go za atrakcyjnego, lubi się go itp i wyjściem na "zdesperowaną".
To ma zupełnie inne wady i zalety.
Nieśmiały facet może dostać nagle przypływu pewności siebie, mając ocenę swojej osoby za sobą. Po tym jak mu zdradzisz otwarcie swoje zainteresowanie niczego już nie ryzykuje podejmując jakąś inicjatywę.
Z drugiej strony, co to za facet który nie potrafi się przełamać.
Wy na otwartym podejściu (werbalnym) tracicie, pozbawiając się możliwości testowania mężczyzny. Jego skłonności do podejmowana ryzyka, nawet jeżeli możliwa jest całkowita porażka.
To czy jesteście zdesperowane czy nie, jest raczej nieistotne, kto niby się tym przejmuje? :>

enya napisał/a:

Czy samo to, że taki facet odpowiada na pytania, ciągnie rozmowę świadczy o zainteresowaniu, czy niekoniecznie?

Jeżeli gada jak potłuczony, to jest bardzo zainteresowany, zestresowany i jednocześnie bardzo egocentryczny, bo myśli, że od tej jego gadaniny wszystko zależy.
Zestresowany, bo boi się jak ognia "niezręcznej ciszy". Gadanie rozprasza narastające napięcie, para idzie w gwizdek.
Mi kiedyś dziewczyna na której mi bardzo zależało otwarcie powiedziała, że "ciągle mówię". W jej oczach już byłem kaput, ale przynajmniej dała mi do myślenia.

Dobrym sposobem na przyciągnięcie do siebie nowego mężczyzny, który właśnie do ciebie zagadał, jest przejmowanie od niego inicjatywy w rozmowie. Mówienie przynajmniej tyle samo co on.
Wtedy poczuje się przy tobie bardziej wyluzowany. Nie będzie czuł tak bardzo presji, ta sytuacja będzie dla niego znacznie łatwiejsza.
To też jest metoda na test, ile tej "niezręcznej ciszy" facet jest w stanie wziąć na klatę. Niektóre dziewczyny tego nie czają zupełnie i trzeba nieźle pocierpieć wink
Mówiąc więcej sama z siebie, nie tylko w reakcji na jego pytanie, stajesz się dla niego łatwiejsza.

8

enya napisał/a:

ZaubererDE uważam, że Panowie, którzy się wypowiedzieli dobrze mnie zrozumieli.

Jak odbieracie takie zachowanie kobiet? Czy takie zachowanie odebralibyście jako oznakę zainteresowania ze strony kobiety?
....

Nie.

9 Ostatnio edytowany przez kenobi (2013-06-27 09:05:00)

enya napisał/a:

Jeśli kobieta wykonuje czynności, których by nie wykonywała, gdyby facetem nie była zainteresowana, to znaczy, że jest zainteresowana i jeśli druga strona też, to wtedy druga strona (facet) powinien zareagować tym samym.

Kobieta robi mini krok, facet mini krok, kobieta mini krok, facet mini krok -- tak się można zbliżyć. Oczywiście krok nie musi być mini, ale np. po pierwszym "da mu lekką reprymendę" może powiedzieć facet "no to się ze mną umów"... nawet żartem.

Czy gdyby był faktycznie zainteresowany to jednak  sam również szukałby okazji do romowy, kontaktu, czyli wychodziłby z jakąś inicjatywą do kobiety, czy pomimo zainteresowania jest możliwe aby pozostawał  bierny?

Jak pozostaje bierny, to znaczy, że albo jest ciapa, albo nie chce jej poderwać. Jak kobieta będzie dalej uparta, to może w końcu facet się przełamie... on może mieć jakieś opory, nieśmiałość, bać się odrzucenia, albo zarzutu, że chce ją do łóżka wciągnąć, albo chce się zbliżyć powoli, aby nie wpaść jak "śliwka w kompot" do jakiejś ograniczającej go relacji.

10

enya napisał/a:

ja tak mam często, że dopiero jak mi ktoś okaże zainteresowanie to zaczyna mi się podobać, tak to traktuję tą osobę neutralnie. także myślę, że działa to też na panów.

a ja jestem jakaś dziwna i jak ktoś mi okaże zainteresowanie i mi wpadnie w oko to się jakoś wycofuję... i po jaką cholerę. nawet niedawno miałam taką sytuację, że zaczęłam go olewać no to on też się wycofał.

także trzeba kuć żelazo póki gorące, tylko ja nie umiem tongue

p.s. tutaj ktoś wspomniał o desperacji, że wyczuwa się ją na odległość. a po jakim zachowaniu to widać?

11

ona87 napisał/a:

ja tak mam często, że dopiero jak mi ktoś okaże zainteresowanie to zaczyna mi się podobać, tak to traktuję tą osobę neutralnie. także myślę, że działa to też na panów.

a ja jestem jakaś dziwna i jak ktoś mi okaże zainteresowanie i mi wpadnie w oko to się jakoś wycofuję... i po jaką cholerę. nawet niedawno miałam taką sytuację, że zaczęłam go olewać no to on też się wycofał.

p.s. tutaj ktoś wspomniał o desperacji, że wyczuwa się ją na odległość. a po jakim zachowaniu to widać?

A czy to nie jest naturalne u kobiet? U takich hm, typowo kobiecych?
On wykazuje nią zainteresowanie i dopiero ona go zauważa.
Ona sie wycofuje, bo chce by ją zdobył. On sie wycofuje, więc relacja sie konczy - tak jest dobrze.
Oczywiscie gorzej jak go bardzo odpycha, a pozniej sama sie zastanawia co ona narobiła;p

12

thepass napisał/a:
ona87 napisał/a:

Ona sie wycofuje, bo chce by ją zdobył. On sie wycofuje, więc relacja sie konczy - tak jest dobrze.
Oczywiscie gorzej jak go bardzo odpycha, a pozniej sama sie zastanawia co ona narobiła;p

W większości przypadków tak jet że się zastanawiają co źle zrobiły ale korona na głowie musi być smile

13

Ja sie tylko pytam gdzie jest napisane, że to kobieta jest nagrodą, by móc taką korone dzierżyć.
Ale do wypominania ego pierwsze.

14

hans9123 napisał/a:
thepass napisał/a:
ona87 napisał/a:

W większości przypadków tak jet że się zastanawiają co źle zrobiły ale korona na głowie musi być smile

no ja wiem co robię źle, nie okazuję zainteresowania.  a z tą korona to nie wiem za bardzo o co chodzi smile

15

Keri1000 nie lubisz, gdy kobieta okazuje ci zainteresowanie???

16

w sumie ciekawy temat smile dla mnie akurat w odpowiednim czasie smile

przeczytałam wątek i wnioskuję, że jak znajomemu, który mi się podoba okażę zainteresowanie to nie wyjdę na desperatkę?
Myślę, że mu się podobam i nie wiem czemu on nic nie robi. Tak sobie pomyślałam, że byłam dość chłodna co do jego osoby, więc pomyślałam, że w takim razie ja mu okażę zainteresowanie. No i zaczęłam się zastanawiać czy w ogóle mi wypada. Z tego co tutaj przeczytałam to wypada... tylko nie wiem co mogłabym zrobić. Mam go w znajomych na fb i innego kontaktu nie mamy. Kiedyś na fb do niego zagadałam ale po kilku dniach przestaliśmy pisać, więc tu już nie będę próbować. Widujemy się raczej przypadkiem, bo jak napisałam, to jest tylko znajomy, więc nie wiem jak to pociągnąć dalej żeby nie wyjść na nachalną a nie żałować, że nie spróbowałam...

17 Ostatnio edytowany przez znikam (2015-01-31 22:42:00)

filezila napisał/a:

w sumie ciekawy temat smile dla mnie akurat w odpowiednim czasie smile

przeczytałam wątek i wnioskuję, że jak znajomemu, który mi się podoba okażę zainteresowanie to nie wyjdę na desperatkę?
Myślę, że mu się podobam i nie wiem czemu on nic nie robi. Tak sobie pomyślałam, że byłam dość chłodna co do jego osoby, więc pomyślałam, że w takim razie ja mu okażę zainteresowanie. No i zaczęłam się zastanawiać czy w ogóle mi wypada. Z tego co tutaj przeczytałam to wypada... tylko nie wiem co mogłabym zrobić. Mam go w znajomych na fb i innego kontaktu nie mamy. Kiedyś na fb do niego zagadałam ale po kilku dniach przestaliśmy pisać, więc tu już nie będę próbować. Widujemy się raczej przypadkiem, bo jak napisałam, to jest tylko znajomy, więc nie wiem jak to pociągnąć dalej żeby nie wyjść na nachalną a nie żałować, że nie spróbowałam...

a ja bym jednak na twoim miejscu spróbowała jeszcze raz napisać na fb, skoro rozmawialiście już to tym bardziej. Podobacie się sobie więc spróbuj. Będzie zainteresowany to odpisze, nie będzie- nie odpisze.
Walentynki za niedługo smile
powodzenia!

18

no ja już z tym całym fb nie będę kombinować, bo w sumie nie jesteśmy nastolatkami a ludźmi przed 30stką. A po 2gie raz napisałam i raczej efektu nie było to chyba nie tędy droga.
Zastanawiam się raczej co zrobić gdy go spotkam na żywo. On jest dość zachowawczy a jak ja to widzę to ja również i koło się zamyka... Wpadłam na taki pomysł, żeby go zaprosić na wesele jako osobę towarzyszącą, z tym że te imprezy mam dopiero pod koniec wakacji i we wrześniu także jeszcze dużo czasu. Co o tym myślicie?

19

filezila napisał/a:

no ja już z tym całym fb nie będę kombinować, bo w sumie nie jesteśmy nastolatkami a ludźmi przed 30stką. A po 2gie raz napisałam i raczej efektu nie było to chyba nie tędy droga.
Zastanawiam się raczej co zrobić gdy go spotkam na żywo. On jest dość zachowawczy a jak ja to widzę to ja również i koło się zamyka... Wpadłam na taki pomysł, żeby go zaprosić na wesele jako osobę towarzyszącą, z tym że te imprezy mam dopiero pod koniec wakacji i we wrześniu także jeszcze dużo czasu. Co o tym myślicie?

Dobra sprawa. Nie ma to jak impreza alkohol, dekold, makijarz.
Przy dobrej zabawie się wyluzuje i może będzie coś nie coś;p

20

prawdziwyfacet napisał/a:
filezila napisał/a:

hahaha, nie chodziło mi o "coś nie coś" tylko o jego reakcje. Np. czy się zgodzi, a jeśli tak to zobaczę jak się zachowuje i czy okaże sam zainteresowanie później.
Z resztą u mnie na wesela nie chodzi się samemu tylko zaprasza jakąś osobę towarzyszącą i jest to normalne.

21

filezila napisał/a:
filezila napisał/a:

hahaha, nie chodziło mi o "coś nie coś" tylko o jego reakcje. Np. czy się zgodzi, a jeśli tak to zobaczę jak się zachowuje i czy okaże sam zainteresowanie później.
Z resztą u mnie na wesela nie chodzi się samemu tylko zaprasza jakąś osobę towarzyszącą i jest to normalne.

Tak tylko u kobiety to jest relacja a faceta kontakt fizyczny.
Nie mówię żebyś od razu poszła z nim na całość. Ale jak się po całujecie, poprzytulacie albo dojdzie to jakiegoś obciskiwania to facet się do Ciebie przekona.
Pisankami prze fb go nie przekonasz.
Wrzuć na YT Seksapil to podobno to Wasza broń kobieta big_smile

22

prawdziwyfacet, dokładnie o to mi chodziło żeby stworzyć jakąś okazję. Z resztą do tych imprez jest jeszcze bardzo dużo czasu.
I wtedy okaże się co i jak i będę miała sytuację jasną, jak nic dalej nie zrobi to sobie daruję. Ale jeszcze ciekawe czy wystarczy mi odwagi żeby go zaprosić tongue
I może podzielcie się jak mogę okazać mu zainteresowanie, co zrobić żeby on się zadziałał, jak go spotkam albo na takim weselu na przykład...?

23 Ostatnio edytowany przez prawdziwyfacet (2015-02-01 13:29:36)

filezila napisał/a:

prawdziwyfacet, dokładnie o to mi chodziło żeby stworzyć jakąś okazję. Z resztą do tych imprez jest jeszcze bardzo dużo czasu.
I wtedy okaże się co i jak i będę miała sytuację jasną, jak nic dalej nie zrobi to sobie daruję. Ale jeszcze ciekawe czy wystarczy mi odwagi żeby go zaprosić tongue
I może podzielcie się jak mogę okazać mu zainteresowanie, co zrobić żeby on się zadziałał, jak go spotkam albo na takim weselu na przykład...?

Rany dziewczyno zapraszasz gościa.
Ładna kiecka, podwiązka;) Jeżeli masz dużo seksapilu w sobie to mu coś nie coś drgnie;p
Wtedy krew mu zacznie docierać do innego miejsca niż mózg:)
Mam dosadniej pisać?!

Graj seksapilem!!!

24

No zapraszam i jest 50% szans , że się zgodzi to po 1sze.
Po drugie zobaczę jak on się będzie zachowywał, jeśli z dużym dystansem to nie będę się narzucać tylko podejdę do jego osoby na podobnym poziomie.
Po 3cie zobaczę czy wykaże zainteresowanie po imprezie czy potraktuje to jako dobrą zabawę i tyle

25

filezila napisał/a:

Wpadłam na taki pomysł, żeby go zaprosić na wesele jako osobę towarzyszącą,

pomysł beznadziejny.Zbyt inwazyjne.
Jak już to podczas tego przypadkowego spotkania spróbuj pójść w instanta, jakieś 'może gdzieś usiądziemy', albo westchnij, że nie masz co robić w weekend.Nawet facet wychwyci o co kaman, jeśli jest minimalnie zainteresowany.

26

filezila napisał/a:

Po drugie zobaczę jak on się będzie zachowywał, jeśli z dużym dystansem to nie będę się narzucać tylko podejdę do jego osoby na podobnym poziomie.
Po 3cie zobaczę czy wykaże zainteresowanie po imprezie czy potraktuje to jako dobrą zabawę i tyle

Ale się czaisz. Jeszcze go nie zaprosiłaś na co czekasz;)?

Albo jak jesteś miła i atrakcyjna to mnie zaproś:D i daj sobie z nim spokój;p

27

filezila napisał/a:

no bez przesady, jest luty a ja mu powiem o weselu, które jest w sierpniu czy we wrześniu hehe bez sensu, przyjdzie pora będę się zastanawiać.

no raczej, że jestem i miła i atrakcyjna smile

28

filezila napisał/a:
filezila napisał/a:

no bez przesady, jest luty a ja mu powiem o weselu, które jest w sierpniu czy we wrześniu hehe bez sensu, przyjdzie pora będę się zastanawiać.

I co planujesz czekać do sierpnia?

Ja na Twoim miejscu bym znalazł pretekst do spotkania teraz. Może za parę dni facet nie będzie już wolny albo wyjedzie.

29

filezila napisał/a:

Ja na Twoim miejscu bym znalazł pretekst do spotkania teraz. Może za parę dni facet nie będzie już wolny albo wyjedzie.

no chyba będę musiała poczekać do tego wesela tzn aż dostanę zaproszenie. Innego pomysłu nie mam. I właśnie tu jest problem, że ta znajomość stoi w miejscu i nie ma żadnego impulsu żeby coś drgnęło do przodu, dlatego pomyślałam o tym weselu...

30

filezila napisał/a:
filezila napisał/a:

no chyba będę musiała poczekać do tego wesela tzn aż dostanę zaproszenie. Innego pomysłu nie mam. I właśnie tu jest problem, że ta znajomość stoi w miejscu i nie ma żadnego impulsu żeby coś drgnęło do przodu, dlatego pomyślałam o tym weselu...

Dla mnie to bez sensu. Do tego czasu koleś może wyjechać zagranica. A Ty co będziesz sobie w głowie układała scenariusze które być może się nie spełnią. Skup się na dniu dzisiejszym i jutrzejszym. Nie ma sensu w przyszłość tak daleko wybiegać.

31

ale też nie mam możliwości, żeby coś zrobić.

32

filezila napisał/a:

ale też nie mam możliwości, żeby coś zrobić.

Zawsze jest możliwość zainscenizowania spotkania jak to Twój znajomy.

33

tylko, że nie mam z nim kontaktu. widuję go zawsze przypadkiem gdy jesteśmy w tym samym klubie wtedy podchodzi się przywitać... ot tyle...

34

A jakbyś napisała do Niego na fb o jakichś zwykłych rzeczach. Później mogłabyś coś nawiązać, że lubisz grać, np. w kręgle, bilard, cymbergaja. I masz ochotę zagrać, ale znajomi nie mają ostatnio czasu na wyjścia i szukasz kogoś do gry.
Oczywiście to taki duży skrót i trzeba by to było bardziej rozpisać.

35

jolero napisał/a:

A jakbyś napisała do Niego na fb o jakichś zwykłych rzeczach. Później mogłabyś coś nawiązać, że lubisz grać, np. w kręgle, bilard, cymbergaja. I masz ochotę zagrać, ale znajomi nie mają ostatnio czasu na wyjścia i szukasz kogoś do gry.

wiesz już próbowałam tego. na początku czułam, że się ucieszył jak napisałam ale później już dało się wyczuć dystans i w końcu zakończył temat nie odpisując... więc chyba już nie chce się powtarzać. chociaż gdym wcześniej do niego nie pisała to bym pewnie skorzystała z Twojego pomysłu.

36

filezila napisał/a:
jolero napisał/a:

wiesz już próbowałam tego. na początku czułam, że się ucieszył jak napisałam ale później już dało się wyczuć dystans i w końcu zakończył temat nie odpisując... więc chyba już nie chce się powtarzać. chociaż gdym wcześniej do niego nie pisała to bym pewnie skorzystała z Twojego pomysłu.

Jak pewnie pamiętasz opis mojej prywatki to była tam również dziewczyna, która chce otworzyć firmę i na ten cel uzyskać dotację z EFS. Tak się składa, że ja akurat się na tym znam. I Ta dziewczyna pytała mnie na prywatce o różne rzeczy z tym związane i później zagadywała też do mnie na fb o te dotacje. Mieliśmy się nawet spotkać, ale nie chciało mi się jechać specjalnie 60 km do Niej, aby powiedzieć Jej co wiem na ten temat. Może i by była nawet mną zainteresowana, ale co z tego jeśli ja nie jestem. Gdyby mi się podobała to bym bez zastanowienia do Niej pojechał.
Ale do rzeczy. Pomysł jest podobny do poprzedniego. Może On akurat zna się na jakiejś dziedzinie życia, nauki lub na czymś o co mogłabyś go podpytać i spotkać się w tym celu.

Ten chłopak coś mi nie wygląda na zainteresowanego albo jest jakiś dziwny. Bo sama widzisz na moim przykładzie jak się zachowuje zainteresowany chłopak smile

37 Ostatnio edytowany przez filezila (2015-02-01 21:14:25)

.

38

zobaczymy jak to będzie wyglądać dalej, nie widziałam go już dość dawno. z tym zaproszeniem to pewnie tak zrobię. już kilka takich szans straciłam, więc zaryzykuję. wszystko się okaże... ale chyba będę musiała trochę poczekać.

a czy jest zainteresowany to się okaże właśnie jak się zachowa. według mnie jest, tylko zakładam, że on myśli, że ja nie jestem bo na początku byłam zainteresowana kimś innym, gdyż poznałam go troszkę później od tamtego delikwenta ale stwierdziłam, że to nie to i coraz bardziej się przekonywałam do tegoż.

Kiedyś podszedł się przywitać, coś tam pogadaliśmy i poszedł, a jego kolega mówi do mnie:'czemu go tak puściłaś?'. Także myślę, że on aż taki śmiały nie jest...

39 Ostatnio edytowany przez filezila (2015-04-19 20:08:18)

mam pytanie odnośnie tej znajmości, o której pisalam kilka postów wczesniej.

dobiegly mnie slychy, ze ten chlopak zaczal sie z kims spotykac, oficjalnie tego nie wiem, bo go nie widzialam. I teraz pytanie: czy wyslanie mu wiadmosci z zaproszeniem na wesele byloby bez sensu? czy moge wyslac, najwyzej odmowi?

Posty [ 39 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Jak okazać mężczyźnie zainteresowanie?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024