Nachalność a zainteresowanie - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Nachalność a zainteresowanie

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

1

Temat: Nachalność a zainteresowanie

Drogie Panie!

Mam do was pytanie. Mianowicie jestem człowiekiem dość niespokojnym, nie mogę usiedzieć na miejscu, ciągle coś bym robił, nie znoszę bezczynności. Ma to czasem negatywne następstwa jeśli chodzi o relacje z kobietami, bo zdarza mi się, że bywam nachalny czy zbyt niecierpliwy. Mam pytanie, jak wy to widzicie. Tzn. kiedy facet okazuje zainteresowanie, i jest to pozytywnie odbierane, a kiedy to już jest nachalne?

Podam przykład. Czy wysłanie jednego eska dziennie do dziewczyny, która mi się podoba, a która na razie nie wie, czy chce czegoś więcej, z pytaniem, co u ciebie itd? to w normie się mieści? Będzie to odebrane jako okazywanie zainteresowania czy może już być przesadą?

Drugi przykład. Czy chcąc pokazać dziewczynie, ze mi zależy, gdy zrobię coś szalonego, typu przyjdę z kwiatami na jej uczelnie i dam jej przy jej przyjaciółkach, albo przygotuje coś w rodzaju stylizowanego listu gończego, jak w westernach, z jej zdjęciem, i napisem, że poszukiwana jest złodziejka, która skradła mi serce, i rozwieszę na korytarzu. Czy to jest romantyzm czy upierdliwość?

Ja wychodzę z założenia, że wyjątkowych kobiet nie zdobywa się z założonymi rękami, i lubię działać, ale chciał bym poznać granicę, gdzie działanie przeradza się w upierdliwość.

Czekam na opinie smile

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Nachalność a zainteresowanie

Twoje zakładanie nowych wątków wciąż dotyczących tej samej dziewczyny wskazuje na nadpobudliwość ;P.
Jeżeli taki sam charakter mają Twoje smsy to faktycznie może się dziewczyna bać tongue.

Co innego wysyłać co kwadrans sms z kolejnym pytaniem o jej życie i osobę (w końcu zakochujesz się - chcesz wszystko o niej wiedzieć) a czym innym jest wysyłanie smsów o treści "i jak Ci się podobało?" "może się spotkamy" "Jutro" "Gdzie?" ;P

Pierwsza forma wskazuje, że chcesz ją pochłonąć mentalnie - chcesz o niej wiedzieć wszystko.
Druga - chcesz działać, chcesz wiedzieć jaki masz na nią wpływ, jak ona Cię postrzega - zatem bardziej interesuje Cię Twoja w znajomości rola niż jej osoba smile.

3

Nie powiem, nowy wątek wiąże się z tą samą dziewczyną, ale nie jest tak, że wysyłam jej co 15 minut sms-y, ciągle wypytuje itd. To, że faktycznie mnie korci, żeby ciągle z nią rozmawiać to jedno, ale wole sie wygadać kumplowi, że ciekaw jestem co u niej, niż jej zawracać głowę. Ja znam siebie nie od dziś, i wiem, że nad tym muszę zapanować, i raczej udaje mi się.

Mi tutaj chodzi o coś innego troszkę. Mianowicie boje się, że właśnie ograniczając siębie, chcąc uniknąć nachalności, mogę niepotrzebnie powstrzymywać się przed troche szalonymi rzeczami, które mogą właśnie dziewczynie się spdobać. Nie chcę także wydać się zbyt obojętny. Tutaj dotyczy to ogólnie mojej osoby i problemu, a już nie akurat tego pojedynczego przypadku smile

4 Ostatnio edytowany przez martyna2010 (2010-10-12 21:46:38)

Drogi Dexterze, wysłanie jednego smsa dziennie do dziewczyny, która Ci sie podoba, może być pozytywnie odbierane. Jednak nie pisz za każdym razem "co słychać?"   Do mnie kiedyś pewien chłopak codziennie, dzień w dzień pytał co słychać i szczerze powiem,że po pewnym czasie mnie to do niego zniechęciło. Na początku,owszem, było miło, bo wiedziałam,że o mnie myśli, jednak po kilku dniach miałam dosyć takich smsów. Nie muszę chyba wspominać,że przestałam mu na nie odpisywać. Piszę to po to, aby przestrzeć Cię, że ta "Twoja" dziewczyna może zareagować w podobny sposób.
Jednak proponowałabym Ci abyś nie pisał do niej codziennie. Pozwól jej zatęsknić. Jeśli ona nie będzie wiedziała czego ma się po Tobie spodziewać, czy dostanie od Ciebie jakiegoś smsa i kiedy, zacznie o Tobie częściej myśleć. Piszę Ci to na własnym przykładzie. Nie wiem czemu,ale takie "lekkie olewanie" zawsze działa. smile
Ten pomysł z tymi kwiatami, też nie jest zły, ale skoro-jak sam twierdzisz- ona nie wie,czy chce czegoś więcej, może nie być zadowolona z takiego "prezentu". Możesz niechcący ją do siebie zrazić. Postaraj się uszanować jej decyzję, jeśli coś z tego ma być to będzie. I znajdź sobie jakieś zajęcie, żebyś czasem nie bombardował ją smsami. tongue Pozdrawiam. smile

5

wg mnie codziennie smsy sa powiedzmy ok, na poczatek moze jednak co ktorys dzien.. jesli zauwazysz ze jest zainteresowana to wtedy co raz czesciej.. co do kwiatow to uwazam ze za wczesnie.. list to w ogole przegiecie jak dla mnie. takze na poczatek sms chociazby co drugi dzien, jak bedzie ok to mozna i codziennie ale..nie o takiej samej tresci!! niech beda rozne...

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Nachalność a zainteresowanie

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024