targą mną ostatnio tyle emocji ,ze nie wiem.Kocham swojego faceta,ale jednoczesnie męczy mnie to ,ze jestem za młoda chyba współżycie.On nie naciska oczywiscie. Ale nie wiem jak się zabezpieczyć nawet . Boje się samej prezerwatywy. Czy lepiej isc do lekarza np po pierwszym razie i brac tabletki? Albo za pierwszym razem prezerwatywa i globułka?
w zyciu bym nie mogła wpasć,został mi jeszcze cały rok liceum. nie ma takiej opcji nawet. Kocham go,znamy swoje ciała . Nie zrobię tego jutro,w tym tygodniu ale przygotowuje się na to i chciałabym wiedzieć wszystko co powinnam wiedziec.o Zabezpieczeniu,rekacjach organzmu faceta przede wszystkim, o kolejnych razach po.. prosze napiszcie to co uwazacie ,ze powinnam wiedziec. Jestem rozsądna i chce to zrobić z moim ukochanym i robić to bezpiecznie tylko z nim.
dobrze założona prezerwatywa wystarczy, uchroni Cię przed ciążą. No i oczywiście że musicie użyć je podczas pierwszego razu.
Jeżeli wiesz że napewno z nim, i dojrzałaś do tej decyzji, no i oczywiście zabezpieczycię się, to 18 lat to nie jest tragedia.
A jeżeli chodzi o reakcje organizmu, to one są różne. Nawet współżyć trzeba się nauczyć. ![]()
dobrze założona prezerwatywa wystarczy, uchroni Cię przed ciążą. No i oczywiście że musicie użyć je podczas pierwszego razu.
Jeżeli wiesz że napewno z nim, i dojrzałaś do tej decyzji, no i oczywiście zabezpieczycię się, to 18 lat to nie jest tragedia.
A jeżeli chodzi o reakcje organizmu, to one są różne. Nawet współżyć trzeba się nauczyć.
na pewno prezerwatywa wystarczy? przeraza mnie ten cały proces;d już nie długo to zrobię;d
nie masz czego się bać "procesu" jeśli znacie swoje ciała, a jeśli chodzi o tabletki to są one głównie dla par które uprawiają seks regularnie, a po co się nie potrzebnie tym faszerować. Moje zdanie jest takie że prezerwatywa w zupełności wystarczy.
No jeżeli jesteś gotowa i pewną to nic nie szkodzi na przeszkodzie.
ale jeżeli będzie boleć to nie zniechęcaj się, po kilku próbach będzie tak przyjemnie że już nie będziesz chciala przestać tego robić ;D
Pamiętaj, dużo zależy od nastroju, od tego czy się rozluźnisz, no i od twojego chłopaka, ktory mam nadzieję że będzie delikatny i o Ciebie zadba ![]()
nie masz czego się bać "procesu" jeśli znacie swoje ciała, a jeśli chodzi o tabletki to są one głównie dla par które uprawiają seks regularnie, a po co się nie potrzebnie tym faszerować. Moje zdanie jest takie że prezerwatywa w zupełności wystarczy.
![]()
No jeżeli jesteś gotowa i pewną to nic nie szkodzi na przeszkodzie.
ale jeżeli będzie boleć to nie zniechęcaj się, po kilku próbach będzie tak przyjemnie że już nie będziesz chciala przestać tego robić ;D
Pamiętaj, dużo zależy od nastroju, od tego czy się rozluźnisz, no i od twojego chłopaka, ktory mam nadzieję że będzie delikatny i o Ciebie zadba
dziękuję za rady,naprawdę. Oczywiscie on dba, chce wszystko zaplanowac i tylko czeka na moj znak. jestem uspokojnoa juz w kwesti zabezpieczenia;) a bólu zawsze będe się bac,więc nie ma co;)już nie długo to zrobię ![]()
a używał ktoś kiedyś żeli?jak tak to jakich?bo moj chłopak chce,twierdzi że będzie lepiej dla mnie.
Żel bez tłuszczu bo zniszczy gumkę. Po co ci żel? Młoda jesteś, będzie dobrze. Przez kilknaście lat używania gumek pękła nam może jedna lub dwie i to jak było na sucho, mocno i bez depilacji.
Żel bez tłuszczu bo zniszczy gumkę. Po co ci żel? Młoda jesteś, będzie dobrze. Przez kilknaście lat używania gumek pękła nam może jedna lub dwie i to jak było na sucho, mocno i bez depilacji.
na pewno? bo w sumie chcielismy żeby tak się o mnie ocierała mocno ,no i żebym ja lepiej się czula
Bez żelu się obejdzie, bo i tak będzie mokro.
A jak po depilacji wyjdą Ci ostre włoski, a on potrze tam gdzi ejest sucho, to guma może pęknąć. Ale nigdy się nie zdarzyło, żeby pękła jak byłem w środku.
Toeris,
przed rozpoczęciem współżycie wybierz się do ginekologa. Tabletki antykoncepcyjne możesz zacząć stosować w każdej chwili i jest to rozwiązanie podobnie skuteczne i zdrowe, jak prezerwatywa (zakładając, że obie metody stosowałoby się zgodnie z instrukcją obsługi). Wizyta u lekarza będzie dobrą okazją do rozmowy o najwłaściwszej dla Ciebie antykoncepcji.
Oswajając się z tematem seksu i szukając informacji na ten temat warto poczytać artykuły pisane przez psychologów, seksuologów i edukatorów seksualnych w Internecie lub w prasie. Warto jednak wybierać portale i gazety na poziomie, kulturalne, dla osób dojrzałych, tworzone przez specjalistów. Powstałe również wiele ciekawych książek, wprowadzających młode osoby w świat seksu.
Bez żelu się obejdzie, bo i tak będzie mokro.
A jak po depilacji wyjdą Ci ostre włoski, a on potrze tam gdzi ejest sucho, to guma może pęknąć. Ale nigdy się nie zdarzyło, żeby pękła jak byłem w środku.
yhh i tak mnie to przeraza;o no jeste wydepilowana ,raczej wtedy nie bede miec tam wloskow;)
osobiście nie ufam gumie...
ale... polecam DUREX, choć i w przypadku tej marki "zaliczyłam" pęknięcia...
poza tym, seks jest, a właściwie powinien być, piękny, fascynujący, niesamowity, cudowny
nie z każdym jednak i nie zawsze... jesteś młodziutka, jeśli nie czujesz pewności - poczekaj ![]()
p.s. mnie nic nie bolało, za 1szym razem
osobiście nie ufam gumie...
ale... polecam DUREX, choć i w przypadku tej marki "zaliczyłam" pęknięcia...
poza tym, seks jest, a właściwie powinien być, piękny, fascynujący, niesamowity, cudowny
nie z każdym jednak i nie zawsze... jesteś młodziutka, jeśli nie czujesz pewności - poczekaj
p.s. mnie nic nie bolało, za 1szym razem
dobrze ,dziękuję za te informacje. Choc po dłuzszych przemysleniach rezygnuje z tego
rozmawiałam juz z nim i powiedziałam,że nie chce ,a on poczeka;)
Dobrze, ze zrezygnowalas.
Jesli sie ma watpliwosci, to oznacza, ze nie jest sie gotowym.
Zanim zdecydujesz sie na seks, odwiedz ginekologa. On Cie zbada i podpowie, jaka metoda antykoncepcji bedzie dla Ciebie najlepsza.
Odpowie tez na wszelkie pytania i rozwieje watpliwosci.