dodatkowe zabezpieczenie do tabletek antykoncepcyjnych, jakie ? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ANTYKONCEPCJA HORMONALNA ORAZ NATURALNA » dodatkowe zabezpieczenie do tabletek antykoncepcyjnych, jakie ?

Strony 1 2 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 1 do 65 z 75 ]

Temat: dodatkowe zabezpieczenie do tabletek antykoncepcyjnych, jakie ?

Biore tabletki od półtorej miesiąca ale nadal nie mam do nich pełnego zaufania, chciałabym zabezpieczać się dodatkowo ale niekoniecznie prezerwatywą, myślałam o globulkach dopochwowych ale niebardzo wiem jaka jest ich ziezawodność.
Jakie dodatkowe zabezpieczenie dołączone do tabletek polecacie ?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: dodatkowe zabezpieczenie do tabletek antykoncepcyjnych, jakie ?

Pozostaje ci tylko gumka, lub globulka:) ale SZCZERZE?- to jest kompletnie niepotrzebne i mija sie z celem. Pigułki są BARDZO skuteczne, jesli będziesz przestrzegac zasad z ulotki. Nie ma sensu bawić się z czymś innym- bo wtedy równie dobrze możesz nie brać pigułek, a pozostać przy tej dodatkowej metodzie anty:)

3

Bez sensu. Kiedy zaczniesz ufac tabletkom?

4

rebel napisał/a:

Bez sensu. Kiedy zaczniesz ufac tabletkom?

Wiem że to troche irracjonalny strach ale jednak jakieś ryzyko jest zawsze dlatego mimo wszystko mam jednak stracha neutral

5 Ostatnio edytowany przez Nilos (2012-07-21 02:14:32)

To niech partner seksualny ubiera kapturek - prezerwatywę i nie wpuszcza żołnierzyków do Ciebie - tzw. stosunek przerywany. Możesz po prostu być niegotowa na seks i mogłabyś się zabezpieczyć lepiej niż Fort Knox i tak by Ci było mało. Przerwij stosowanie tabletek, bo tylko sobie zdrowie psujesz skoro z nich nie korzystasz i nie zamierasz narazie. To nic złego, że się boisz. Mówię to jako człowiek, ale w imię męskiej solidarności - dziewczyno korzystaj na maksa, nic więcej Ci nie trzeba, przyjemnego poślizgu.

Zapytam osobiście, bo to ma znaczenie dla tematu - jesteś dziewicą? Jeśli nie to, albo nie kręci Ci partner, albo przeraża Cię wizja założenia rodziny jakby doszło do wpadki. Ewentualnie coś innego wzbudza w Tobie strach.

Moją radę znasz.

6

ja sądzę, że to brak wyobraźni; na początek proponuję poznanie fizjologii człowieka oraz tego, jak dochodzi do zapłodnienia, cykl kobiety- to inteligentniejsze niż chemia:)

7

Nilos napisał/a:

To niech partner seksualny ubiera kapturek - prezerwatywę i nie wpuszcza żołnierzyków do Ciebie - tzw. stosunek przerywany. Możesz po prostu być niegotowa na seks i mogłabyś się zabezpieczyć lepiej niż Fort Knox i tak by Ci było mało. Przerwij stosowanie tabletek, bo tylko sobie zdrowie psujesz skoro z nich nie korzystasz i nie zamierasz narazie. To nic złego, że się boisz. Mówię to jako człowiek, ale w imię męskiej solidarności - dziewczyno korzystaj na maksa, nic więcej Ci nie trzeba, przyjemnego poślizgu.

Zapytam osobiście, bo to ma znaczenie dla tematu - jesteś dziewicą? Jeśli nie to, albo nie kręci Ci partner, albo przeraża Cię wizja założenia rodziny jakby doszło do wpadki. Ewentualnie coś innego wzbudza w Tobie strach.

Moją radę znasz.

Tabletki biore ze względów leczniczych więc na razie i tak musze przy nich pozostać.
Myślę że jestem gotowa na sex to była moja dezycja którą przemyślałam bardzo dokładnie, nie jestem dziewicą , w zasadzie pierwszy raz kochałam się w niedziele tydzień temu.

Nie uśmiecha mi sie stosunek przerywany ponieważ to tez nie daje gwarancji, nei tylko w spermie sa plemniki a po za tym uważam że bez sensu uprawaić sex skoro najlepszy moment ma się odbywać po za mną.

8

Catwoman napisał/a:

ja sądzę, że to brak wyobraźni; na początek proponuję poznanie fizjologii człowieka oraz tego, jak dochodzi do zapłodnienia, cykl kobiety- to inteligentniejsze niż chemia:)

Dobrze znam fizjologie człowieka i jego anatomie, i wiem jak dochodzi do zapłodnienia to że biore tabletki nie daje 100 % dlatego chce zabezpieczyc sie dodatkowo.
Brak wyobraźni byłby wtedy kiedy kochałabym sie bez zabezpieczenai mysląc że się uda.

9 Ostatnio edytowany przez Nilos (2012-07-21 15:41:32)

wanilja napisał/a:

Nie uśmiecha mi sie stosunek przerywany ponieważ to tez nie daje gwarancji, nei tylko w spermie sa plemniki a po za tym uważam że bez sensu uprawaić sex skoro najlepszy moment ma się odbywać po za mną.

A czy ja pisałem o tylko stosunku przerywanym czy połączony z użyciem prezerwatywy. Było tam słówko i, które oznacza koniukcję czyli oba człony muszą być spełnione. Z Twojego tekstu wysuwam oskarżenie, że o tym nie wiem. Czemu zaprzecza moja koniunkcja.

Skoro niedziele temu uprawiałaś seks i się nakręciłaś tak negatywnie, znaczy był fatalny.

wanilja napisał/a:

a po za tym uważam że bez sensu uprawaić sex skoro najlepszy moment ma się odbywać po za mną.

To kobiety to czują? Ogólnie piszą, że nie czują wytrysku w pochwie. Ale może mam trefne informację. Nie jestem kobietą i nie mam jak tego potwierdzić. Nie wiem czy wypływająca sperma z pochwy jest taka wspaniała. Z pewnością jej woń należy do fiołków. Jednak wiem, że od wytrysku mężczyzny kobieta nie doznaję orgazmu, więc o jakim Ty najlepszym momencie piszesz. Proszę nie zasuwaj mi głodnych kawałków. Frazesy są tragikomiczne. Najepszym momentem jest orgazm i co do tego chyba nie ma sporu. Jak to wyczuwasz to jesteś szcześciarą,ale nie mów mi, że to lepsze niż orgazm? Chyba, że chodzi o poczucie duchowe, że ukochany wypełnia Cię swoim nasieniem i cząstka jego jest w Tobie, co zbliża Wasze zaufanie. Wtedy lepiej napisz poczucie duchowe.

10

Nilos napisał/a:
wanilja napisał/a:

A czy ja pisałem o tylko stosunku przerywanym czy połączony z użyciem prezerwatywy. Było tam słówko i, które oznacza koniukcję czyli oba człony muszą być spełnione. Z Twojego tekstu wysuwam oskarżenie, że o tym nie wiem. Czemu zaprzecza moja koniunkcja.

Skoro niedziele temu uprawiałaś seks i się nakręciłaś tak negatywnie, znaczy był fatalny.

Na samym początku wspomniałam że szukam czegoś co moge dołączyć do tabletek ale nie prezerwatywy.

Nie nakręciłam się negatywnie, to jak było to moja prywatna sprawa.
Jestem dorosłą osobą, odpowiedzialną i świadomoą dlatego chce się po prsotu lepiej zabezpieczać aby nie mieć stresów więc wydaje mi się to zupełnie logiczne że pytam o dodatkowe zabezpieczenie i nie ma to nic wspolnego z jakością sexu.

11

Mogłem nie doczytać, późno było przepraszam. Moja gafa.

Możesz założyć spiralkę.

Jednak ja CIę proszę, bo jesteś mi to w jakimś stopniu winna. Co znaczy ten najlepszy moment?

Akurat jak nie mówisz jak było co ma znaczenie dla tematu ogromne to znaczy, że się wstydzisz mówic o seksie, co oznacza, że nie jesteś gotowa na współżycie. Gdybyś się podpisała imieniem i nazwiskiem to bym rozumiał. Po ip Cię nikt szukać nie będzie.

12

Nie wiem czy kobiety to czują , ja chce żeby mojemu mężczyźnie było dobrze a wiem że ten moment jest znacznie przyjemniejszy kiedy nie musi wychodzić po za tym ja lubie kiedy pozostaje we mnie do końca a i potem jak najdłużej.
Nie każdy uprawia sex dla orgazmu inaczej duży procent kobiet wogole by tego nie robiła.
Gdybym miała się kochać z facetem i na koniec kazać mu wychodzić równiedobrze mogłabym mu zrobić tylko dobrze ręką, efekt ten sam.

13

O czym Ty mówisz i ja Ci to napiszę jako mężczyzna. Dla mężczyzn nie ma znaczenia, gdzie wytryśnie. To już efekt końcowy przyjemności. Wybacz teraz pogruchotam Twój romantyzm, ale mężczyźni najbardziej lubią na ogół w usta, na twarz,  na piersi, na uda, zwłaszcza jak nie chcą mieć dzieci. A Twój chyba jeszcze nie chcę.

Twojego porównania to nie skomentuję. Za mało nawet czytałaś o seksie...

14 Ostatnio edytowany przez wanilja (2012-07-21 16:07:45)

Nilos napisał/a:

Mogłem nie doczytać, późno było przepraszam. Moja gafa.

Możesz założyć spiralkę.

Jednak ja CIę proszę, bo jesteś mi to w jakimś stopniu winna. Co znaczy ten najlepszy moment?

Akurat jak nie mówisz jak było co ma znaczenie dla tematu ogromne to znaczy, że się wstydzisz mówic o seksie, co oznacza, że nie jesteś gotowa na współżycie. Gdybyś się podpisała imieniem i nazwiskiem to bym rozumiał. Po ip Cię nikt szukać nie będzie.

To była moja świadoma decyzja, kocham faceta z którym jestem i jak najbardziej skoro zaczęłam wpolzycie znaczy że jestem na to gotowa.
Nie wstydzę się rozmawiać o sexie, nie mam zamiaru jednak upubliczniać tego co przeżyłam bo uważam że jakaś sfera intymności powinna być zachowana.
Oczywiście mogę napisać jak było, cudownie. Szczegółów nie zamierzam ujawniać.

Co oznacza najlepszy moment ? hmmm... jak sam pisałeś chodzi o orgazm o to że to wspaniałe uczucie kiedy mój mężczyzna dochodzi a ja czuje jak jest mu dobrze, i on też czuje mnie inaczej i na pewno jest mu o wiele lepiej niż gdyby miał ze mnie wyjść.

15 Ostatnio edytowany przez wanilja (2012-07-21 16:05:01)

Nilos napisał/a:

O czym Ty mówisz i ja Ci to napiszę jako mężczyzna. Dla mężczyzn nie ma znaczenia, gdzie wytryśnie. To już efekt końcowy przyjemności. Wybacz teraz pogruchotam Twój romantyzm, ale mężczyźni najbardziej lubią na ogół w usta, na twarz,  na piersi, na uda, zwłaszcza jak nie chcą mieć dzieci. A Twój chyba jeszcze nie chcę.

Twojego porównania to nie skomentuję. Za mało nawet czytałaś o seksie...

Nie musiałm tego czytać, sama to czułam.
Z moim mężczyzną  rozmawiamy dużo o sexie, i o tym jak najbardziej lubi dochodzić też rozmawialiśmy  więc dobrze wiem co czuje i jak lubi, i proszę nie przypinaj wszystkim swoich cech i upodobań.

16 Ostatnio edytowany przez Nilos (2012-07-21 16:08:03)

Pokruszyłem romantyzm. Wybacz.

17

Nilos napisał/a:

Pokruszyłem romantyzm. Wybacz.

Nie pokruszyłeś, niektóre kobiety są romantyczne a inne nie, niektórzy faceci są romantyczni a inni nie są , to że Ty nie jesteś to na prawde nie znaczy że wszyscy faceci też nie są.

18 Ostatnio edytowany przez Nilos (2012-07-21 16:18:40)

Jak z nim porozmawiałaś o tym to tym lepiej. A to co Ci powiedziałem to przymij jako plus, bo Cię nie zaskoczy jak powie, że mu się znudziło i chcę inaczej. Co myślisz o seksie oralnym, bo to dużo mówi o otwartości i dojrzałości seksualnej. Nie trzeba być zwolenniczką, ale umieć podać argumentację.

Zmartwię CIę, ale faceci odgraniczają seks i miłość. Buch romantyzmowi. Trzeba stąpać twardo po ziemii. To nie znaczy, że nie jestem romantyczny i go nie lubię, ale dyskutujemy na poziomie faktów.

Akurat o mężczyznach to ja Ci dużo mogę powiedzieć bez zasuwania kawałków, bo nic od Ciebie nie chcę i zawsze jestem szczery. Nie gram romantyzmem. Skończmy ze schematyzmem. Prędzej Cię przekręci taki sztuczny romantyk co tylko mówi jaka miłość wspaniała i seks jest jej przedłużeniem niż ja, który Ci się taki wcale nie wydaje, a wierz mi na słowo, że jestem. Po prostu wielu mężczyzn Was tak ściemnia mówiąc nieoglądnie.

Żeby nie było offtopa - sprawdź kalendarzyk, są maszyny wspomagające ten proces. Dają +20% chyba. Coś na pewno dają.

19 Ostatnio edytowany przez wanilja (2012-07-21 16:17:06)

Nilos napisał/a:

Jak z nim porozmawiałaś o tym to tym lepiej. A to co Ci powiedziałem to przymij jako plus, bo Cię nie zaskoczy jak powie, że mu się znudziło i chcę inaczej. Co myślisz o seksie oralnym, bo to dużo mówi o otwartości i dojrzałości seksualnej. Nie trzeba być zwolenniczką, ale umieć podać argumentację.

Zmartwię CIę, ale faceci odgraniczają seks i miłość. Buch romantyzmowi. Trzeba stąpać twardo po ziemii. To nie znaczy, że nie jestem romantyczny i go nie lubię, ale dyskutujemy na poziomie faktów.
.

Przyjmuje jako plus, ale nie jest to dla mnie żadna nowość, to że nie mam doświadczenia w sexie nie znaczy że mało o tym wiem, po to czekałam tyle lat bo zrobić to bardzo świadomie.
Dużo rozmawiam z facetem nie tylko o tym, i myślę że nudy nie będzie bo oboje jesteśmy raczej otwarci, nie wstydzimy sie mówić co lubimy , czego pragniemy dlatego wiem że mój mężczyzna jest ze mną szczery.
Wiem ze dochodzenie we mnie sprawia mu ogromną przyjemność.

Jeśli chodzi o sex i miłość, to też muszę Cię zmartwić, ale znam wiele kobiet które odgraniczają sex od miłości i systematycznie robią to z facetami na których tylko mają ochote.
A więc znowu się powtórzę, nie przypisuj wszystkim mężczyzną cech które widzisz u siebie.

20 Ostatnio edytowany przez Nilos (2012-07-21 16:25:52)

Te kobiety mają więcej testosteronu, ale to jest wyjątek. Przeważnie są to mocne kobiety, niezależne, te tzw. wyzwolone. Ja je sobie cenie i nie uważam za gorsze niż romantyczki.

Ogólnie kobiety nie odgraniczają miłości i seksu. Inaczej by nie było potrzeby związków. Myślisz, że mężczyznom tak wygodniej?

21

Nilos napisał/a:

Te kobiety mają więcej testosteronu, ale to jest wyjątek. Przeważnie są to mocne kobiety, niezależne, te tzw. wyzwolone. Ja je sobie cenie i nie uważam za gorsze niż romantyczki.

Nie powiedziałam że te kobiety albo ci mężczyźni sa gorsi.
Jednak dla mnie sex to nie tylko pożądanie ale dopełnienie czegoś więcej.
Chyba zabardzo odbieglismy od tematu.

22 Ostatnio edytowany przez Nilos (2012-07-21 16:30:55)

Na pozór tak, a na pozór nie. Przynajmniej wiemy więcej o Twojej dojrzałości seksualnej, że stoi na wysokim poziomie. Inaczej byś się zakopała pod ziemię.

Zrób dla mnie test romantyczności - uprawiaj dziki seks ze swoim chłopakiem 1 mc, a potem powiedz mu to teraz cały rok dla mnie pocelebacimy. (Możesz założyć 6 mc faktycznie). Mało, który wytrzyma i zobaczysz jaką Ci presję będzie robił. Dlatego to są głodne kawałki. Przecież z braku seksu nie powinien Cię nie kochać, a zobaczysz zmianę postępowania i ochłodę. Dodatkowo jak dojdzie do zdrady to powie, że przez Ciebie.

Co innego na to czekać, bo wiadomo, że jak się odbędzie to już będzie, a co innego takie przerwanie i znowu długa przerwa.

23

Ja rozgraniczam seks od miłości smile

Nilos, przeczytaj temat wątku i skończ offtop. W dodatku agresywny offtop. Coś się tak bidusi uczepił? Młoda jest, nie chce dziecka, więc ma lekką paranoję - czy to takie dziwne?

Chciałam Cię uświadomić (Nilosa), że stosowanie kalendarzyka czy urządzeń wskazujących dni płodne w przypadku brania tabletek mija się z celem. Bo kobieta wtedy nie ma naturalnego cyklu, więc jak może liczyć dni płodne?

Natomiast mogę offtopowo odpowiedzieć na pytanie o najlepszym momencie. Po pierwsze - większość kobiet czuje wytrysk. I owszem, jest to przeżycie głównie duchowe. Bynajmniej nie z rodzaju "mam w sobie najlepszą część ciebie", ale taki fajny finisz w wersji połączonej. Lepiej się wtedy czuje oddech, bicie serca, skurcze mięśni partnera. Rozumieć Ty? wink

Wanilja - ściśle w temacie - masz do wyboru właściwie tylko gumki albo globulki. I też podpisuję się pod postem Catwoman, że nie są Ci one potrzebne...

24 Ostatnio edytowany przez Nilos (2012-07-21 16:42:16)

Szanowna Vinnga, Pani Moderator to nie był offtop. Już to potwierdziłem. Musiałem ją trochu przycisnąć by wiedzieć czy gotowa. Co miałem pozwolić by Ją jakiś zbałamucił. Od razu agresja i złe intencję?:D Tak najłatwiej.

Z tym kalendarzykiem i cyklami nie pomyślałem do końca. Ja wyznaję swój sposób i to jest męski. Na ile mogę na tyle radzę.

A spiralę można? Co z nią? Ja wiem, że mało popularna, a jeszcze brać dodatkowo pigułki to ekstremizm, ale można czy nie? To już kobieca częśc antykoncepcji, wykracza poza moje zdolności badawcze i odczuciowe. Jednak ciekaw zdania jestem. Mężczyźni mają łatwiej  - prezerwatywa, stosunek przerywany, wazektomia.

To trzeba wytłumaczyć jak Pani. Dla mnie osobiście to bez znaczenia "taki najlepszy moment". Wolę większę bezpieczeństwo, a na taki moment to chcę sobie  z małżonką tylko pozwolić.  Ona powinna pierwsza czuć w sobie moje nasienie. I mi zarzucają brak romantyzmu? Ja o romantyźmie nie mówię tylko pokazuję czynem

25

Spiralę teoretycznie można, ale taką zwykłą, bez hormonów. Tyle, że teraz przeważnie zakłada się z hormonami. No i nie wydaje mi się, żeby ginekolog zgodził się na te dwie formy antykoncepcji. Nie wiem tego, ale to jakieś takie absurdalne mi się wydaje.

I co szanowny Nilos stwierdził? Gotowa ona na seks czy powinna wrócić do zabawy lalkami?

"Czuć nasienie" - to poleciałeś romantycznie... Ale to wcale nie jest miłe "czuć nasienie". Wypływa toto, brzydko pachnie i generalnie powoduje dyskomfort. A jak jakaś niewiasta wrażliwsza to i szczypać może. Może to i lepiej, że tylko dla tej jedynej zostawiasz te wspaniałe doznania tongue

26 Ostatnio edytowany przez Nilos (2012-07-21 16:51:22)

Gotowa. Romantyczna idealistka, możnaby Ją co prawda zbałamucić jeszcze, ale życzę Jej dobrze i ufam, że się nie zawiedzie na wyborze.

Szanowna Vinnga, Pani Moderator pisałem, że wypływa i ogólnie brzydko pachnie. Dlatego szukałem bardzej naturalnych i nie przemyślałem do końca tego kalendarzyku.

Ja jestem przeciwnkiem tabletek, bo po co Moja Dama ma niszczyć zdrowie? Paranoje rozumiem. Ja nie miałbym nic przeciwko połączeniu - prezerwatywa+stosunek przerywany+kalendarzyk. Ja rozumiem autorkę lepiej niż może to wynikać z uprzedniej treści.

Myśli Pani, że nie doceni takiego gestu? To mi Pani rozbiła romantyzm.

27

wybacz Nilos, ale stosunek przerywany ani nie jest przyjemny ani zdrowy. Nie, nie jest prawdą, że faceci najbardziej kochają na twarz, piersi , uda..... mój facet bynajmniej najbardziej lubi w środku mnie i nie inaczej:)

wanilja to zostają Ci tylko globulki ale szczerze...przemyśl to. Jeśli są w Tobie takie obawy, idź do ginekologa i porozmawiaj z nim o tym. Jednak możesz uwierzyć na słowo, ze jeśli będziesz stosować się do ulotki, to masz te 99,5% pewności smile

28

No bezpieczniejsze od tabletek jest tylko nie uprawianie seksu...

Niklos, rzeczywiście jesteś jedynym facetem, który twierdzi, że woli "gdzieśtam" niż do środka...

29 Ostatnio edytowany przez Nilos (2012-07-21 17:21:09)

Catwoman napisał/a:

wybacz Nilos, ale stosunek przerywany ani nie jest przyjemny ani zdrowy. Nie, nie jest prawdą, że faceci najbardziej kochają na twarz, piersi , uda..... mój facet bynajmniej najbardziej lubi w środku mnie i nie inaczej:)

wanilja to zostają Ci tylko globulki ale szczerze...przemyśl to. Jeśli są w Tobie takie obawy, idź do ginekologa i porozmawiaj z nim o tym. Jednak możesz uwierzyć na słowo, ze jeśli będziesz stosować się do ulotki, to masz te 99,5% pewności smile

Szanowna Catwoman, ale zapewne bierzesz pigułki? Ja pisałem generalnie o mężczyznach, każdy ma inną preferencję, ale w ostatnim dwudziestoleciu chyba Drogie Panie zgodzicie się, że jest trend rosnący by nie tylko do partnerki? Ja śmiem twierdzić, że większy, ale nie mam dowodów. Moje mniemanie. Można się oczywiśćie nie zgadzać.

Co do stosunku przerywanego to nie wiem jakie macie zapatrywania, ale mężczyzna kocha się klasycznie z kobietą i gdy już czuję, że wnet eksploduję to wyjmuje członka. Mężczyźni są wzrokowcami. Nie widzę tu jakiś stresów. Nigdy nie czułem się znerwicowany. Ja go tam uwielbiam. Może to kwestia przyzwyczajenia i wprawy. Wręcz daje mi komfort zwiększonej pewności zabezpieczenia. A mówią, że mężczyźni nie myślą o zabezpieczaniu się.

To się dowiedziałem Drogie Panie, że jestem rodzynkiem. Swoistym ewenementem. Żadna kobieta nigdy mi nie zgłaszała sprzeciwu.

30

Wanilja jak masz tel z androidem sciagnij sobie aplikacje WOMANLOG tam Ci wyliczy Twoje dni plodne i bezplodne. ja na podstawie tego kochalam sie bez gumki i bez tabletek i jakos w ciazy nie jestem:)

a co do wytrysku mezczyzny w kobiecie. mnie osobiscie to podnieca jak facet dochodzi we mnie. nim dojdziecie, czlonek sie ciut pogrubia, i sam wytrysk ja osobiscie czulam i  to wbrew pozora lubie:)

31 Ostatnio edytowany przez Catwoman (2012-07-21 18:58:10)

Nilos, nie, nie używam pigułek smile a jednocześnie nie wyobrażam sobie stosunku przerywanego- to ani nie dla mnie, ani dla mojego faceta:)

Koleżanko powyżej..... nie polecaj wanilii metod naturalnych bo to niepsychologiczne; dziewczyna potrzebuje mieć kontrolę, ścisłą. Metody naturalne doprowadziłyby ją do schizy.

32

Catwoman napisał/a:

Nilos, nie, nie używam pigułek smile a jednocześnie nie wyobrażam sobie stosunku przerywanego- to ani nie dla mnie, ani dla mojego faceta:)

Koleżanko powyżej..... nie polecaj wanilii metod naturalnych bo to niepsychologiczne; dziewczyna potrzebuje mieć kontrolę, ścisłą. Metody naturalne doprowadziłyby ją do schizy.

Nie zaryzykowałabym metodą naturalną, myślę że z tego jest najwięcej dzieci ;p szczególnie kalendarzyk, wypróbuje jednak ta metode kiedyś gdy już będe chciała miec dzieci, zobacze jak szybko wpadne ;p

33 Ostatnio edytowany przez wanilja (2012-07-21 20:04:40)

Nilos napisał/a:

Gotowa. Romantyczna idealistka, możnaby Ją co prawda zbałamucić jeszcze, ale życzę Jej dobrze i ufam, że się nie zawiedzie na wyborze.

Ah dziękuje za przyzwolenie tongue

34

Nie kochasz się dla orgazmu? To po co?
Dziewczyo, w tym wypadku to nie dziwię się, że boisz się ciąży.
Bo miec męża który nie umie zrobic dobrze...współczuje.

35

rebel napisał/a:

Nie kochasz się dla orgazmu? To po co?
Dziewczyo, w tym wypadku to nie dziwię się, że boisz się ciąży.
Bo miec męża który nie umie zrobic dobrze...współczuje.

Nie powiedziałam tego po prostu sex nie jest dla mnie najwazniejszy na świecie, po za tym wątek był chyba o czym innym a wy nie rozumiecie problemu.
dzieki za pomoc pozdrawiam

36

wanilja poszperaj po necie. przecież na  wujku google wyszukasz wszystko co jest Ci potrzebne smile

37

Naskoczyliście na dziewczynę. Każda normalna dziewczyna na początku jest romantyczką, potem zazwyczaj dzięki partnerowi przestaje być. Wyrośnie z tego, chociaż ja bym chciała, żeby niewyrosła, żeby cały czas była romantyczką i żeby jej partner tez był romantykiem. bo to bardzo piękne i miłe smile
Ja co do zabezpieczenia się chyba nie powinnam wypowiadać, bo nie mam za dużego doświadczenia w tek kwestii. wydaje mi się, że tabletki wystarczą, skoro nie chcesz stosunku przerywanego i prezerwatyw, to może rzeczywiście globulki, ale to niekomfortowe, bo wszystko z Ciebie wypłynie. Może rzeczywiście zdecydujesz się na spiralę, zamiast tabletek. Ja osobiście boje się i tego i tego smile

38

Catwoman napisał/a:

wanilja poszperaj po necie. przecież na  wujku google wyszukasz wszystko co jest Ci potrzebne smile

Szperam szperam, czytam wszystko co się da i to nie o dwczoraj ale wiadomo ze porady na forum i własne doświadczenai to nie to samo dlatego pisałam tutaj.

Jeśli chodzi o tabletki , nie jestem raczej zestresowana tym ze moga mnie zawieźć ale wiem że są bardzo dobre kiedy bierze się je wprawidłowy sposob a ja ostanio nie wzielam jednej no i juz zaczelam myśleć, więc to dodatkowe zabezpieczenie to raczej na takei awaryjne sytuacje.

39

wanilja to może plaster lub krążek antykoncepcyjny zamiast tabletek! Raz na tydzień wymieniasz. Lub bardziej radykalny krok: zastrzyk hormonalny lub implant hormonalny, podskórny- w tym momencie najbardziej skuteczna na świecie antykoncepcja, czytałam o tym już lata temu, ale nie jestem pewna czy dostępna w Polsce. W innych krjach na pewno.

40

Catwoman napisał/a:

wanilja to może plaster lub krążek antykoncepcyjny zamiast tabletek! Raz na tydzień wymieniasz. Lub bardziej radykalny krok: zastrzyk hormonalny lub implant hormonalny, podskórny- w tym momencie najbardziej skuteczna na świecie antykoncepcja, czytałam o tym już lata temu, ale nie jestem pewna czy dostępna w Polsce. W innych krjach na pewno.

Właśnie na razie tabletki i tak muszę brac bo dostałam je od lekarza leczniczo więc jeszcze kilka miesięcy musze je przyujmować a pozniej moze zastanowie się nad czymś zupełnie innym

41

Aha. To nie pozostaje Ci nic innego, jak ustawić przypomnienie w telefonie na daną porę:)
ps. Pamiętaj, że pigułki mają duuuużą rozpiętość brania-to nie antybiotyki! Klasyczne jednoskładnikowe pigułki można przyjąć spokojnie, bez żadnego ryzyka do 12h, czyli jesli zwykle bierzesz o 19.00 a zapomniałaś, i jak Ci się o 7.00 rano przypomni, to też jest OK:)
A przypuszczam, że właśnie jednoskładnikowe tabletki zapisał Ci lekarz. Inaczej jest z minipigułką (np.Cerazette, Azalia) bo tu poslizg jest do 4h.

42

Hej dziewuszki ;)mam do was pytanko. Od trzech dni biore tabletki antykoncepcyjne i ginekolog zalecil mi branie ich od pierwszego dnia cyklu (miesiaczki), gdy pewneg  dnia wrocilam do domu sikajac zalowazylam na bieliznie skape plamienie, bylo pare minut po 23 a ja postanowilam brac tabletki o godz. 19 bylo juz pozno i nie wzielam jej poza tym pmyslalam ze to przeciez tylko plamienie jeszcze nie miesiaczka (gdybym juz spala nawrt bym o tym nie wiedziala), wiec tabletke wzielam nast.dnia o 19 kiedy bylo juz prawdziwe krwawienie miediaczkowe. Mysle czy dobrze zrobilam poniewaz tabletki dzialaja natychmiast gdy stosuje sie od pierwszego dnia. Czy dobrze zrobilam? Jestem zabezpieczona. Czekam na odpowiedz i z gory dziekuje:).

43

sandzia tak, dobrze. natomiast gdybys wzięła dzień wcześniej gdy miałaś plamienie, też nie byłoby źle, też by działały.

44

Dzieki wielkie za odpowiedz , rozmyslalam poprostu czy tak jak w przypadku brania tabletki np w drugi dzien cyklu musialabym sie zabezpieczac dodatkowo przez kolejne 7  dni od wziecia tabletki.

45

I jeszcze takie pytanko... Czy po wzieciu 6 tabletek ( regularnie i o tej samej porze) moge uprawiac z chlopakiem bezpieczny sex? Jak wiadomo zawsze jet jakies ryzyko ale czy jest ono znikome?

46

sandziax2 napisał/a:

I jeszcze takie pytanko... Czy po wzieciu 6 tabletek ( regularnie i o tej samej porze) moge uprawiac z chlopakiem bezpieczny sex? Jak wiadomo zawsze jet jakies ryzyko ale czy jest ono znikome?

Przeczytaj ulotkę. Na niektórych pisze, że przez 7-14-1 cykl powinno się dodatkowo zabepieczać, na innych, że zabezpieczenie jest od 1 pigułki.

47

Na mojej pisze ze jesli wezmie sie w pierwszy dzien cyklu to od tego momentu jest sie zabezpieczonym , ale tak jak wczesniej pisalam mialam te watpliwosci co do dnia czy aby napewno byl to pierwszy dzien cyklu, moze mi ktos doradzi.  A tak nawiasem to dziekuje ci za pomoc:) :*

48

skoro w ulotce tak pisze to znaczy że tak jest.

49

Ktos moze pomyslec ze jestem zbyt wrazliwa ale poptostu ro moje pierwsze tabletki i chce by wszystko bylo ok, tak jak powinno.

50

sandziax2 napisał/a:

Ktos moze pomyslec ze jestem zbyt wrazliwa ale poptostu ro moje pierwsze tabletki i chce by wszystko bylo ok, tak jak powinno.

wystarczy stosować się do ulotki smile

51

Rozumiem:) tylko wiesz mialam takie chore rozkminy z tym pierwszym dniem cyklu;) ale dzieki wielkie.  Narazie wzielam 4 tabletki, dzis o 19 bedzie 5 narazie jest spoko , tylko okres taki inny niz zawsze bardzo maly u ciemny. Ale wiem ze to norma przy poczatkowym braniu tabletek.

52

Podejrzewam, że kolejne krwawienia z odstawienia będą jeszcze bardziej skąpe z większą ilością skrzepów.

53

Te tabletki bierze sie bez przerwy, te tabletki nazywaja sie dylette i zamiast robienia przerw bierze sie 4 innego koloru placebo i wtedy ma wystapic krwawienie. To dziwne krwawienie poprostu wzbudza we mnie niepewnosc bo niewiem ile bedzie trwac;) co zawsze mialam pod kontrola

54

sandziax2 napisał/a:

Te tabletki bierze sie bez przerwy, te tabletki nazywaja sie dylette i zamiast robienia przerw bierze sie 4 innego koloru placebo i wtedy ma wystapic krwawienie. To dziwne krwawienie poprostu wzbudza we mnie niepewnosc bo niewiem ile bedzie trwac;) co zawsze mialam pod kontrola

Po prostu krócej. Zobaczysz po 1. miesiącu, jeśli ostatnią "aktywną" pigułkę weźmiesz np. w sobotę, to ZWYKLE krwawienie powinno pojawić się w poniedziałek lub wtorek. I tak już będzie przez kolejne miesiące-ten sam dzień wystąpienia krwawienia, który oczywiście można przesunąć jeśli np. nie chce się mieć krwawienia ZAWSZE w soboty, to można przesuwać w tym perzypadku zaczynając brać pigułki wczesniej niż po 7 dniach.

55

Aha czyli lepiej smile mniej tego dyskomfortu zwiazanego z muesiaczka ale obawiaja mnie te plamienia poza okresem ale przeciez wcle nie musze na to trafic...pozyjemy zobaczymy;)

56

Pewnie że nie, sandziax2 na pewno wszystko będzie dobrze smile ja też jestem dopiero w 4dc, ale biorę Sylvie 20. Na razie wogóle nie czuję różnicy...poza tym że wreszcie mnie piersi nie bolą tak bardzo jak zwykle przy okresie smile

57

Tylko ustalmy jedno: przy braniu sztucznych hormonów nie ma "dc" [dnia cyklu] bo nie ma już cyklu.

58

Hej Catwoman czy mozesz mi doradzic, podpowiedziec o co chodzi (twoje rady duzo mi daly):). Biore te tabletki dzis bedzie 7 moja miesiaczka skonczyla sie w niedziele, trwala 4 dni a przed braniem ich zawsze trwala 5-6 dni. W poniedzialek okresu nie mialam juz wogole i wlasnie w ten dzien zrobilismy to z moim chlopakiem pierwszy raz, podczas stosunku nie polecialo duzo krwi z blony dziwiczej raczej sladowe ilosci. Tylko zr nast. dnia we wrorek rano polecialo mi troche krwi a wieczorem podczas kolejnego stosunku z chlopakiem znow poleciala i to wiecej niz za pierwszym razem i dzis rowniez gdy robilam siusiu troszke jej bylo... Niewiem o co chodzi czy to wina tabletek (jakies plamienia) , miesiaczka (ktora z powrotem wrocila) czy blona dziewicza ale czy moglo by to tyle trwac? ... Prosze o podpowiec.

59

To mogą być i plamienia z powodu przestawienia się organizmu na "zdalne sterowanie" jak i efekt pierwszego razu. Tym drugim nie ma się co przejmować, natomiast co do plamień...jeśli (i tyczy się tu WSZYstKICH NIEfajnych objawów związanych z braniem pigułek oczywiście tych lekkich jak: plamienia, ból piersi, zwiększenie wagi, zmiany nastrojów  to jeśli będą się utrzymywać dłużej niż 3 miesiące, idź do ginekologa po inne tabletki.
Czas przystosowania się organizmu na sztuczne hormony to 3 miesiące. W ich czasie mogą wystąpić te objawy, potem już nie.

60

No wlasnie zdaje sobie sprawe z tego ze nalezy czekac to troche potrwa. Bo innej opcji ni ma prawda? Np.zaplodnienie (raczej nie biore tego pod uwage bo przeciez biore tabletki a chlopak nie konczyl we mnie).

61

A czemu chłopak nie konczył w Tobie, że tak zapytam?
Pamiętaj, ze stosunek przerywany NIE JEST ŻADNYM zabezpieczeniem.

62

Wiem ze to nie jest zabezpieczenie , moim zabezpieczeniem sa te tabletki ale poprostu nie chcialam tego tak konczyc podczas tych pierwszuch razy i boje sie narazie ze moze za krotko je biore czy cos...

63

I chce cie jeszcze zapytac czy jak mam to plamienie to i tak jestem zabezpieczona i tabletki dzialaja?

Ja używam Persony, a mój Miś prezerwatywy i jesteśmy bezdzietni oczywiście do czasu, ale tego świadomego.

65

sandziax2 napisał/a:

I chce cie jeszcze zapytac czy jak mam to plamienie to i tak jestem zabezpieczona i tabletki dzialaja?

No najprawdopodobniej tak. Czasem zdarza się, ze plamienie występuje dlatego, że ilość hormonów w pigulce jest zbyt niska i trzeba je wymienić na te o większej zawartości hormonów.

Posty [ 1 do 65 z 75 ]

Strony 1 2 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ANTYKONCEPCJA HORMONALNA ORAZ NATURALNA » dodatkowe zabezpieczenie do tabletek antykoncepcyjnych, jakie ?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024