Witam, jestem tu nowa, poczytałam stronkę i fajnie tutaj u Was,mam 36 lat, dwoje dzieci, męża, który zajmuje się tylko sobą, jestem bez pracy i chcę pogadać z takimi jak ja, samotnymi, zdesperowanymi, gotowymi zmienić w końcu coś w swoim życiu dziewczynami.Mam dosyć życia w tym kraju i chcę stąd wyjechać za pracą, może jest ktoś w podobnej sytuacji, proszę niech się odezwie
Dokąd chcesz wyjechać ? ![]()
znam komunikatywnie włoski i podstawy niemieckiego, chciałabym wyjechać do Niemiec, Austrii, Szwajcarii,gdzie bym znalazła pracę
Wiesz co Ci powiem najlepiej jest jechać jeśli się tam kogoś ma
Bo w ciemno to nic nie zdziałasz a chyba nie chcesz spać pod mostem
Ja też chciałam zawsze wyjechać do Anglii ,ale nie mam tam nikogo żeby na start mnie chociażby przenocować kilka nocy póki bym czegoś nie znalazła .Narazie wylądowałam w Irlandii ![]()
No właśnie, najważniejszy jest kontakt, ja nie mam nikogo, a ci co powyjeżdżali, to teraz nie utrzymują wcale prawie znajomości, tylko jakiś tam sms-a raz na jakiś czas wyślą, każdy zajął się sobą, pracą i nowym życiem
Właśnie a głupio jest się odezwać ni skąd ni zowąd czy można by było przyjechać.
cześć moncia76,
jestem w podobnym wieku co ty, mieszkałam we Włoszech 2 lata... i czułam się bardzo, bardzo samotna. Jeśli myślisz o wyjeździe w kategoriach polepszenia standardu życia to tak..., ale jeśli chcesz czuć że żyjesz bo będziesz miała tam przyjaciół, prawdziwych znajomych to moim zdaniem -nie.
Ja wróciłam do Polski ale z powodu braku pracy przeprowadziłam się do Wrocławia i znowu .....jestem samotna. Myślę, że w pewnym wieku :-( .....już nikt nie szuka nowych przyjaciółek. Ktoś mi powiedział że najtrwalsze są znajomości z lat młodzieńczych.
Szkoda :-(
Pozdrawiam
Ja spędziłam na emigracji wiele lat i........mogłabym pisac o plusach i minusach w nieskończoność,ale jeśli za granicą chcesz szukać zrozumienia,pocieszenia,przyjaźni to zdecydowanie zły kierunek ;-) To jest dopiero wyobcowanie!Delikatnie mówiąc.
A tak na marginesie to: mam 35 lat niedawno wróciłam z zaganicy,gdzie lekko nie było,polskie znajomośći się wykruszyły i chętnie poznam/popisze z kimś kto chce nawiązać jakieś nowe relacje ![]()