czy jest jakiś sposób na wyzbycie się uczuć i obojętność? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » STRES, LĘK, NERWICA, DEPRESJA » czy jest jakiś sposób na wyzbycie się uczuć i obojętność?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

Temat: czy jest jakiś sposób na wyzbycie się uczuć i obojętność?

Witam
Tak jak w temacie czy jest to możliwe, chciałabym zobojętnieć na wszystko i wszystkich, ale w takie sposób by po prostu nie przejmować się nikim, nie płakać nie rozpaczać, nie czuć żalu, i nie wypominać sobie przeszłości. Wiem że dużo wymagam, ale chociaż część z tego chciałabym uzyskać, czy można to jakoś wypracować, a może wpływają na to jeakieś leki.
Chciałabym też was zapytać jakie macie sposoby na nadmiene myślenie o czymś, a szczególnie o kimś. Mam taki problem że za dużo o wszystkim myśle analizuje, zastanawiam się, a przy okazji za dużo sobie różnych rzeczy wyobrażam, które i tak się nie spełnią, chciałabym z tym właśnie skończyć w jakiś sposób.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: czy jest jakiś sposób na wyzbycie się uczuć i obojętność?

Sposób na myślenie jest jeden - zająć się czymś. Zająć nie tylko ręce, ale i umysł czymś innym. No i przede wszystkim, jeśli nadmiernie o czymś myślisz, to myśl, postaraj się jedynie zmienić ten tok myślenia na bardziej pozytywny i na zasadzie "co ma być to będzie".
Emocji się nie wyzbędziesz tak o - po prostu. Z dnia na dzień nie przestaniesz się przejmować ludźmi, na to trzeba czasu. Może gdzieś wyjedź, zregeneruj się - zrób jakiś krok/przełom w życiu żeby zmienić nastawienie do świata i ludzi...

3

Mi się wydaje, że człowiek robi się coraz twardszy, obojętniejszy, silniejszy psychicznie... pod wpływem kolejnych kopów w tyłek. Nasze złe doświadczenia odwalają robotę, ale t eż patrzenie na cierpienie innych. Ogólnie tzw. mądrość życiowa.

4

czasami mam dosc dzieciaki daja w kosc a facet zamyka sie na to wszystko.co mam robic?odechciewa mi sie wszystkiego.jak mam dalej zyc?????

5

Dla mnie na wszelki takie "rzeczy" że tak to ujmę była i jest moja pasja.
Albo po prostu biorę się za porządki,,tak jak pisze Nemezys , wyjazd
również pomaga,aby odreagować,zmienić otoczenie nawet na tydzień...
Robić coś co sprawia Ci przyjemność,aby tylko pozytywne myślenie było
w Tobie. Ja osobiście zmagam się z wieloma problemami i też chętnie
zakopała bym się w dołek przysłowiowy. Ale wiem że to nie zmieni nic,a jeszcze
bardziej pogrążyło by mnie..... Dlatego też ,tak jak wyżej napisałam Pasja lub Porządki
Spacer,Wyjazd.....

Pozdrawiam Serdecznie Trzymaj się smile
Głowa do Góry smile Nie Jesteś Sama smile

6

Też tak mam.Odruchowo wypieram te myśli,skupiam się na czyms innym.jestem ciągle zajęta.Pomaga w ciągu dnia.
Ale w nocy...budzę się i myslę... i tak do rana.
Kiedy nie mam już pomysłu na oderwanie się od tego lekko się znieczulam alkoholem...

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » STRES, LĘK, NERWICA, DEPRESJA » czy jest jakiś sposób na wyzbycie się uczuć i obojętność?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024