Witam
Tak jak w temacie czy jest to możliwe, chciałabym zobojętnieć na wszystko i wszystkich, ale w takie sposób by po prostu nie przejmować się nikim, nie płakać nie rozpaczać, nie czuć żalu, i nie wypominać sobie przeszłości. Wiem że dużo wymagam, ale chociaż część z tego chciałabym uzyskać, czy można to jakoś wypracować, a może wpływają na to jeakieś leki.
Chciałabym też was zapytać jakie macie sposoby na nadmiene myślenie o czymś, a szczególnie o kimś. Mam taki problem że za dużo o wszystkim myśle analizuje, zastanawiam się, a przy okazji za dużo sobie różnych rzeczy wyobrażam, które i tak się nie spełnią, chciałabym z tym właśnie skończyć w jakiś sposób.
Sposób na myślenie jest jeden - zająć się czymś. Zająć nie tylko ręce, ale i umysł czymś innym. No i przede wszystkim, jeśli nadmiernie o czymś myślisz, to myśl, postaraj się jedynie zmienić ten tok myślenia na bardziej pozytywny i na zasadzie "co ma być to będzie".
Emocji się nie wyzbędziesz tak o - po prostu. Z dnia na dzień nie przestaniesz się przejmować ludźmi, na to trzeba czasu. Może gdzieś wyjedź, zregeneruj się - zrób jakiś krok/przełom w życiu żeby zmienić nastawienie do świata i ludzi...
Mi się wydaje, że człowiek robi się coraz twardszy, obojętniejszy, silniejszy psychicznie... pod wpływem kolejnych kopów w tyłek. Nasze złe doświadczenia odwalają robotę, ale t eż patrzenie na cierpienie innych. Ogólnie tzw. mądrość życiowa.
czasami mam dosc dzieciaki daja w kosc a facet zamyka sie na to wszystko.co mam robic?odechciewa mi sie wszystkiego.jak mam dalej zyc?????
Dla mnie na wszelki takie "rzeczy" że tak to ujmę była i jest moja pasja.
Albo po prostu biorę się za porządki,,tak jak pisze Nemezys , wyjazd
również pomaga,aby odreagować,zmienić otoczenie nawet na tydzień...
Robić coś co sprawia Ci przyjemność,aby tylko pozytywne myślenie było
w Tobie. Ja osobiście zmagam się z wieloma problemami i też chętnie
zakopała bym się w dołek przysłowiowy. Ale wiem że to nie zmieni nic,a jeszcze
bardziej pogrążyło by mnie..... Dlatego też ,tak jak wyżej napisałam Pasja lub Porządki
Spacer,Wyjazd.....
Pozdrawiam Serdecznie Trzymaj się ![]()
Głowa do Góry
Nie Jesteś Sama ![]()
Też tak mam.Odruchowo wypieram te myśli,skupiam się na czyms innym.jestem ciągle zajęta.Pomaga w ciągu dnia.
Ale w nocy...budzę się i myslę... i tak do rana.
Kiedy nie mam już pomysłu na oderwanie się od tego lekko się znieczulam alkoholem...