porada psychologa - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » porada psychologa

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

Temat: porada psychologa

Witam od jakiegos czasu nie moge poradzic sobie z tym co mnie w zyciu spotkalo. Nie mam kasy na platna terapie u psychologa czy istnieje skorzystanie z darmowej pomocy np przez NFZ.? Jestem z Torunia.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: porada psychologa

Jeśli odczuwasz potrzebę skorzystania z wizyty u psychologa refundowanej przez NFZ, powinnaś w pierwszej kolejności wybrać się do lekarza pierwszego kontaktu i poprosić go o wypisanie skierowania do psychologa a po otrzymaniu takiego skierowania poszukać przychodni z psychologiem, która ma podpisaną umowę z NFZ. Zapewne częstotliwość spotkań z takim psychologiem w przypadku darmowych wizyt będzie mniejsza, niż gdyby miałyby się one odbywać się prywatnie.

Czasem w poradniach zdrowia psychicznego można się zarejestrować do psychiatry (bez skierowania ) i on wystawia skierowanie do psychologa w tej samej placówce. Warto zadzwonić do poradni i zapytać jakie tam są procedury. A częstotliwość wizyt u psychologa zależy od tego jak duży kontrakt ma poradnia z NFZ. Bywa, że jest opcja spotkań co tydzień np. przez przez pół roku, albo nawet dłużej. O wszystko wystarczy zapytać w rejestracji.

4

Zapisywałam się do psychologa bez skierowania...

5

A ile masz lat. Z tego co wiem Poradnie dla Młodzieży ( chyba do 21 roku życia) nie są jakoś specjalnie oblegane. Do tego jeśli mieszkasz w Toruniu to poszukaj psychologa w miastach ościennych. Tam zazwyczaj nie ma kolejek.

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » porada psychologa

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024