Lęk przed zakochaniem, związkiem .. Jak temu zaradzić ? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Lęk przed zakochaniem, związkiem .. Jak temu zaradzić ?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 13 ]

Temat: Lęk przed zakochaniem, związkiem .. Jak temu zaradzić ?

Witam , chciałabym dowiedzieć się Waszych opinii na Mój teraźniejszy stan uczuciowy..

Zacznę od początku .. 3 lata temu poznałam fajnego chłopaka ,był miły, uczciwy , nie śmiały itd.. Podobała mi się jego nieśmiałość , rozgryzałam go na każdym kroku .. w końcu udało mi się , zrobił się śmiały dla Mnie , lecz nie dla innych dziewczyn. Dlatego mu bezgranicznie ufałam . Byliśmy razem 2 lata.. z biegiem czasu zaczęło się coś po między nami psuć . Był o mnie strasznie zazdrosny , gdy rozmawiałam z jakimś naszym wspólnym znajomym , robił mi wyrzuty sumienia że za jego plecami coś knuję itd. przez co zaczęliśmy się częściej kłócić. Kłótnie zaczęły się po jakimś roku czasu odkąd byliśmy razem , to sprawiło że nie byłam pewna już swoich uczuć co do niego , wiec postanowiłam zerwać z nim. To był mój pierwszy poważny związek . Oczywiście wcześniej też miałam kilka Zawodów Miłosnych .. jednak jeżeli chodzi o uczucia i staż związku to ten był jedyny.

Do czego zmierzam .. Po tym związku poznałam pewnego chłopaka był naprawdę zabójczo przystojny , mogę powiedzieć nawet że był moim ideałem jeżeli chodzi o wygląd dlatego w zadziwiający sposób szybko się w nim zakochałam . On we mnie też (niby) , ten związek trwał tylko 2 miesiące , ponieważ rozgryzłam go .. kłamał na każdym kroku .. okazało się że miał dziewczynę z którą był 3 lata .. a mi mówił że : rozstali się dlatego , że na dyskotece przyłapał ją na zdradzie z jego dobrym kumplem. W co uwierzyłam ... ;/ Okazało się , że wracając ze spotkania ze mną , jeździł do niej i udawał Zajebistego chłopaka . Gdy prawda wyszła na jaw , strasznie się załamałam .. Nie bolało mnie to aż tak że mnie okłamywał , ale czułam się poniżona , moja samoocena spadła na najniższy stopień . Nie mogłam pogodzić się z tym że tak łatwo zostałam oszukana .. i to przez to że za szybko mu zaufałam i zakochałam się w nim..

Teraz mam problem ... nie rozumiem do końca tego , ale po tym 2 letnim związku , zrozumiałam że boje się samotności ..
i mimo to że wiem że powinnam sobie na jakiś czas odpuścić ... to nie chcę bo się boję.
Natomiast po tym 2 miesięcznym związku nie potrafię nikomu zaufać ... Jednak chciałabym poznać chłopaka który będzie wart mojego zachodu ...
Gdy poznam jakiegoś chłopaka , który mi się podoba .. od razu zaczynam z nim flirtować , gdy po jakimś czasie zaczynamy ze sobą chodzić , to zaczynają się kłótnie . Dlaczego ?? bo oczywiście nie potrafię zaufać .
Nie chodzi mi o Seks. Dla mnie seks jest nie istotny ... Mam swoje zasady , i zgodzę się na to gdy minie faza zauroczenia , gdy bedę mieć pewność że minęła i że to jest coś więcej niż tylko przelotna miłość.

A więc w skrócie opisałam Wam to przez co przechodzę .. i Proszę Was , zrozumcie mój problem, ponieważ wśród znajomych nie potrafię się wyżalić , ponieważ nikt nie rozumie tego przez co teraz przechodzę .. a to naprawdę jest dla Mnie trudne.
Ponieważ nie lubię zmieniać chłopaków jak skarpetki .. jestem osobą która dość szybko się przywiązuje i dlatego tak często cierpię .. Pomóżcie mi zrozumieć ten problem ... sad

z góry dziękuje .. smile

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Lęk przed zakochaniem, związkiem .. Jak temu zaradzić ?
Anka000133 napisał/a:

Jednak chciałabym poznać chłopaka który będzie wart mojego zachodu ...
Gdy poznam jakiegoś chłopaka , który mi się podoba .. od razu zaczynam z nim flirtować , gdy po jakimś czasie zaczynamy ze sobą chodzić , to zaczynają się kłótnie . Dlaczego ?? bo oczywiście nie potrafię zaufać .
Nie chodzi mi o Seks. Dla mnie seks jest nie istotny ... Mam swoje zasady , i zgodzę się na to gdy minie faza zauroczenia , gdy bedę mieć pewność że minęła i że to jest coś więcej niż tylko przelotna miłość.

Wzielaś pod uwagę fakt, że wlaściwszym wydaje się być, kiedy to facet zabiega o względy kobiety, a nie na odwrót??? Ja rozumie, ze wizja bycia samemu jest silnym argumentem, ale czy szukanie na silę, a co gorsze przejście od razu do flirtu spotykając pierwszego, lepszego chlopaka ma sens??? Moim zdaniem jedynie od samego początku takim zachowaniem co najwyżej wystawiasz sobie zlą opinię i żaden porządny facet nie wezmie Cię na poważnie. Każdy związek powinien mieć solidny fundament, budowany stopniowo od podstaw, więc nie polecam tego omijać.

3

Dzenaro napisał/a:
Anka000133 napisał/a:

Jednak chciałabym poznać chłopaka który będzie wart mojego zachodu ...

Wzielaś pod uwagę fakt, że wlaściwszym wydaje się być, kiedy to facet zabiega o względy kobiety, a nie na odwrót??? Ja rozumie, ze wizja bycia samemu jest silnym argumentem, ale czy szukanie na silę, a co gorsze przejście od razu do flirtu spotykając pierwszego, lepszego chlopaka ma sens??? Moim zdaniem jedynie od samego początku takim zachowaniem co najwyżej wystawiasz sobie zlą opinię i żaden porządny facet nie wezmie Cię na poważnie. Każdy związek powinien mieć solidny fundament, budowany stopniowo od podstaw, więc nie polecam tego omijać.

w żaden sposób nie próbuję nawet zabiegać o względy u faceta .. jestem jaka jestem , zawsze uśmiechnięta , pełna optymizmu itd. i zdążyłam zauważyć że faceci takie dziewczyny właśnie lubią .. na imprezach przeważnie jestem duszą towarzystwa , co sprawia że nie przechodzę obojętna obok jakiegoś chłopaka .. jak zacznę rozmowę z jakimś z pozoru wydaje się w porządku itd. zaczyna podobać mi się nie tylko wygląd ale i jego sposób bycia, dlatego przeradza to się w flirt. Ale jak to mówią Pozory mylą ..
Zdążyłam też zauważyć że nawet największy optymista ma swój kiepski dzień .. wink

4

Tak, masz zdecydowaną racje, faceci lubią, wręcz uwielbiają takie kobiety, a zwlaszcza te rozrywkowe, które nie mogą przejść obojętnie obok jakiegoś chlopaka, toteż jak sądzę świetnie się z nimi bawią i czują w ich towarzystwie smile

5

Cześć dziewczyno! Bardzo dobrze, że zerwałaś z tym zazdrośnikiem. Potem trafiłaś nie nieuczciwego chłopaka. Ale przecież to dopiero dwa związki. Gdybyś miała ich piętnaście, to byłby problem. Próbuj dalej, szukaj tego właściwego. Pamiętaj jednak, że facet to nie wszystko. Facet jest po to, aby razem z nim iść przez życie, a nie po to,a byś mu wskoczyła na ręce i Cię przez życie przeniósł. Zatem musisz mieć swoje cele, pasje, hobby. Szczęście zależy od Cieibe. Jak ktoś jest szczęśliwy to znajdzie łatwiej drugą połówkę.

6

kenobi napisał/a:

Pamiętaj jednak, że facet to nie wszystko. Facet jest po to, aby razem z nim iść przez życie, a nie po to,a byś mu wskoczyła na ręce i Cię przez życie przeniósł.

Piękne napisane smile

Myślę, że się trochę pogubiłaś. Z jednej strony boisz się samotności, z drugiej nie jesteś gotowa komuś zaufać. Z takim podejściem każdy związek będzie z góry skazany na niepowodzenie, a Ty będziesz popadała w coraz większe zniechęcenie i rozżalenie.

Nic na siłę, pobądź sama ze sobą przez jakiś czas, poukładaj sobie wszystko w głowie, zastanów się czego chcesz i dopiero wejdź w nowy związek. Jest taka maksyma: tylko ten, kto potrafi być szczęśliwy sam ze sobą, stworzy szczęśliwy związek.

7

masajka napisał/a:
kenobi napisał/a:

Pamiętaj jednak, że facet to nie wszystko. Facet jest po to, aby razem z nim iść przez życie, a nie po to,a byś mu wskoczyła na ręce i Cię przez życie przeniósł.

Piękne napisane smile

Myślę, że się trochę pogubiłaś. Z jednej strony boisz się samotności, z drugiej nie jesteś gotowa komuś zaufać. Z takim podejściem każdy związek będzie z góry skazany na niepowodzenie, a Ty będziesz popadała w coraz większe zniechęcenie i rozżalenie.

Nic na siłę, pobądź sama ze sobą przez jakiś czas, poukładaj sobie wszystko w głowie, zastanów się czego chcesz i dopiero wejdź w nowy związek. Jest taka maksyma: tylko ten, kto potrafi być szczęśliwy sam ze sobą, stworzy szczęśliwy związek.

Macie racje .. ale to nie jest takie proste jak się wydaje. Tym bardziej jak sporo znajomych Tworzy już szczęśliwy związek smile

8 Ostatnio edytowany przez masajka (2013-06-17 15:44:31)

A kto mówił, że to jest proste????? Poza tym, co ma do rzeczy, jak jest u większości znajomych? Jak większość się rozwodzi, to co, ja też powinnam?

9

masajka napisał/a:

A kto mówił, że to jest proste????? Poza tym, co ma do rzeczy, jak jest u większości znajomych? Jak większość się rozwodzi, to co, ja też powinnam?

no nie , nie o to mi chodziło. Ale wiesz jak idę na spotkanie z grupką znajomych , a tam praktycznie same pary, szczęśliwe itd. .. a ja sama . Wiec wiesz , dziwnie jest mi w takim towarzystwie ,mimo że bardzo ich lubię ;P

10

Ale to co teraz robisz, to jest trochę na siłę wchodzenie w związek. Rozumiem, że to nie jest dla Ciebie komfortowa sytuacja, ale chyba masz jakiś znajomych bez pary, których też mogłabyś zapraszać na takie spotkania?

11

a tam praktycznie same pary, szczęśliwe

Tak Ci się tylko wydaje. Mało jest szczęśliwych.

12

kenobi napisał/a:

a tam praktycznie same pary, szczęśliwe

Tak Ci się tylko wydaje. Mało jest szczęśliwych.

całkiem możliwe że są szczęśliwi tylko z pozoru .. ja tego nie wiem smile jak to mówią materacem nie byłam , nie jestem i nie będę smile ale publicznie prezentują się na szczęśliwe pary smile

Ogólnie to wiem że dam sobie radę .. chciałam tylko się komuś wyżalić smile a że nie potrafię znajomym , więc wybrałam forum smile nawet nie wiecie jak jest mi teraz lżej na sercu hehe smile

Posty [ 13 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Lęk przed zakochaniem, związkiem .. Jak temu zaradzić ?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024