rozstanie, przerwa 3 miesiace, co dalej? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » rozstanie, przerwa 3 miesiace, co dalej?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

Temat: rozstanie, przerwa 3 miesiace, co dalej?

Witam wszystkich smile

Napisze w skrocie, zeby za duzo sie nie rozpisywac. Byłem z dziewczyna 2 lata, znalismy sie w sumie 3. Rozstala sie ze mna z powodu ciaglych klotni rozpoczynanych przez nia. Otoz, w zwiazku okazalem sie za miekki zeby sie jej przeciwstawic, uznala ze jest bardziej meska niz ja itp. Ok rozstalismy sie w zgodzie (?) zero kontaktu przez 3 miesiace. Czlowiek uklada sobie zycie na nowo, zapomina o starych nawykach. Juz tak nie wspomina. Aż tu nagle, dostaje wiadomosc na portalu spolecznosciowym z pytaniem: "jak tam przygotowania do sesji?" Pomyslalem sobie, a co ją to teraz obchodzi ? no ale coz, pogadalismy wtedy okolo 8-9h wyrzucajac z siebie wszystkie zale, kto co zle robil i jak powinno byc. Wspomnienia wrocily, dziewczyna caly czas twierdzila ze bedziemy mieli doswiadczenie na przyszlosc.
No trudno, po tej rozmowie gadalismy juz sporadycznie, 2-3 slowa przez caly dzien.
Postanowilem ze warto jeszcze o nią zawalczyc, moze zmieni zdanie.. zaproponowalem spotkanie. Oczywiscie poczatkowo sie zgodzila, ze nie ma czasu w weekend ale w tygodniu tak. Gdy bylo coraz blizej do spotkania to zaczely pojawiac sie watpliwosci z jej strony. Ze ja nie jestem gotowy, bo ona mysli o mnie jak o przyjacielu, ze jezeli robi mi nadzieje to przeprasza, ale zle sie z tym czuje..
Do spotkania oczywiscie nie doszlo, zaczelismy znow wypominac sobie jakies rzeczy, z tym ze ona zawsze wspierala sie tym: WLASNIE DLATEGO NIE JESTESMY JUZ RAZEM. 
Kompletnie nie rozumiem, jezeli nie chce ze mna byc, nie mowie tu o magicznym powrocie, ale o jakiejs 2 szansie zebym mogl sie wykazac.
Skoro nic ode mnie nie chce to po co do mnie pisala ? Czy mozliwe jest ze zapomniala o mnie w 3 miesiace ? (w sensie uczuc)
Doradzcie cos smile bo teraz jestem na etapie gdzie mysle ze trzeba zerwac znajomosc i zyc dalej zapominajac o niej, albo zostac "przyjacielem" raczej kolegą i liczyc na cos wiecej za jakis czas.
Teraz ma jakies wymysly ze nie moze stac w miejscu, musi dbac o siebie.. jakbym ja zabranial jej cwiczyc fizycznie czy czytac ksiazki. Porazka.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: rozstanie, przerwa 3 miesiace, co dalej?

czesc,
ja mysle, ze bedziesz siebie ranil, wracajac do niej jako "przyjaciel ".
Nie oszukujmy sie przyjaciele , to co innego.

W skrocie: sa powody , dla ktorych nie jestescie juz razem  i one NIE ZNIKNA.
Odeszla.Daj jej odejsc i w Tobie.

Zobacz, bylo juz dobrze, jak piszesz...
Potrzebne Ci teraz takie hocki -klocki?

3

Było dobrze bo pogodzilem sie juz z odejsciem i z tym ze nie wroci.
Wiem, ze jako "przyjaciel" nie dam rady, to bedzie ponad moje sily.

Tylko po co ona sie w ogole odezwala ?
Rozstalismy sie po prostu przez czeste klotnie o glupoty, nie bylo zdrady.
Chodzi oto, ze po prostu traktowalem ja za dobrze, az jej sie to znudzilo.
Zaczela prowokowac klotnie, naprawde o wszystko, czasem takie błahostki..

Gdy sie rozstawalismy, ona byla zla na mnie, uwazala ze to wszystko moja wina, ze ja jestem winny. Po naszej rozmowie, przyznala ze to nie jest moja wina, ze ona byla zla ale nawet nie wie dlaczego. Myslala ze ma racje.
Pomyslalem ze "dojrzala" i zmienilo sie jej myslenie o nas.

Takie zachowanie wsrod kobiet jest normalne ? Po co pisza do ex? przeciez przyjazn w takiej relacji wiemy jak wyglada..

4

PS. dodam jeszcze taka sytuacje, mialem na fb wpis na tablicy od kolezanki. Moja byla widziala to jakos przez naszego wspolnego znajomego. Gdy rozmawialismy to bylo ze ona sie mna nie interesuje itp ale jednak kto to jest ta kolezanka. Po co ona sie mna interesuje skoro nie chce tego zwiazku ? Przeciez to glupie.

5

adrenalize napisał/a:

Było dobrze bo pogodzilem sie juz z odejsciem i z tym ze nie wroci.
Wiem, ze jako "przyjaciel" nie dam rady, to bedzie ponad moje sily.

Tylko po co ona sie w ogole odezwala ?
Rozstalismy sie po prostu przez czeste klotnie o glupoty, nie bylo zdrady.
Chodzi oto, ze po prostu traktowalem ja za dobrze, az jej sie to znudzilo.
Zaczela prowokowac klotnie, naprawde o wszystko, czasem takie błahostki..

Gdy sie rozstawalismy, ona byla zla na mnie, uwazala ze to wszystko moja wina, ze ja jestem winny. Po naszej rozmowie, przyznala ze to nie jest moja wina, ze ona byla zla ale nawet nie wie dlaczego. Myslala ze ma racje.
Pomyslalem ze "dojrzala" i zmienilo sie jej myslenie o nas.

Takie zachowanie wsrod kobiet jest normalne ? Po co pisza do ex? przeciez przyjazn w takiej relacji wiemy jak wyglada..

takie zachowanie wsrod kobiet na pewno nie jest normalne ( choc nie lubie tego slowa, bo CO w koncu JEST normalne :-))

ze dojrzala ? po trzech miesiacach ???
nie sadze. Z tego , co opisujesz, ona NIE JEST dojrzala. Chce ciaglej adrenaliny, "normalnosc" jej sie nudzi. Chcesz takiej szarpaniny ?
Na moje , ona teraz testuje na ile moze sobie pozwolic z Toba, gdzie sa Twoje granice ,na ile jej ustapisz, i bedzie tak Toba manipulowac , jak dlugo sie da. Tzn. na jak dlugo jej pozwolisz.

Piszesz sie na to ?

6

no czasem rozmawiamy normalnie, a czasem sa jakies ciagle zale typu: teraz moge X bo trzeba sie ciagle rozwijac i dazyc do doskonalosci, a z Tobą nie moglam robic X Y Z , stalismy w miejscu. Gdzie te rzeczy sa smieszne, typu bieganie, jazda na rowerze, czytanie ksiazek itp.
Nigdy czegos takiego nie zabranialem przeciez big_smile jaaaaaaakaa onaaa teeeraz szczeeesliwaaa smile
Tylko po co mnie do tego miesza : /

7

adrenalize napisał/a:

jaaaaaaakaa onaaa teeeraz szczeeesliwaaa smile
Tylko po co mnie do tego miesza : /

moze po to, by zobaczyc jak daleko moze sobie pozwolic Ciebie zwodzic?
niektorzy ludzie lubia bawic sie uczuciami innych...

wez i Ty w pilke graj/ z bangi skacz/tenisa czy inne biegi

nie daj sie

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » rozstanie, przerwa 3 miesiace, co dalej?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024