uporczywy kaszel - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » uporczywy kaszel

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 16 ]

1

Temat: uporczywy kaszel

Co byście mi poradziły moje drogie Panie... Od ponad roku męczy mnie silny kaszel. Zazwyczaj ujawnia się gdy jest mi gorąco. Często bywa tak że mija na kilka tygodni po czym znów wraca... Myśle ze w takim razie nie ma to nic wspolnego z paleniem papierochów, ale... jak mam sobie z tym uporczywym głupstwem radzić ? To kosmicznie niewygodne... a podobno długotrwały kaszel prowadzi do astmy... i tak jakoś się tym przejęłam ostatnio...

Ps. Żadne syropki nie działaja sad

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: uporczywy kaszel

Myślę, ze jedynym wyjściem bedzie wizyta u lekarza, bo to nie jest normalne, zeby tak długo trwał kaszel. Tak więc ja na Twoim miejscu poradziłabym się lekarza.

3

Agatka ma rację powinnaś skontaktowac sie z lekarzem.Moja córka miała przez rok męczący kaszel,który sie nasilał pod wpływem rozgrzania organizmu.W końcu udałam się z nią do alergologa,który stwierdził zagrożenie astmą.Miała zrobione testy wziewne no i jest alergiczką.Ale stosując leki wziewne kaszel ustąpił a tak doprowadziłoby to do astmy.Żadne syropy w jej przypadku też nie pomagały.Więc udaj się do lekarza i sprawdż.

4

Oliwko dziękuję Ci bardzo. Twoja odpowiedź bardzo mi pomogła. Mój lekarz jednak wciąż mi daje syropki, ale teraz gdy już więc mniej więcej co powinno się robić, sama się go zapytam.
Jeszcze raz wielkie dzięki =*

5

Oj nie masz,co dziękować:) Wiem jak to było.Chodziłam z małą rok do lekarza i syropek za syropkiem.W końcu pani doktor do mnie przy kolejnej wizycie,że znowu przyszłam tylko z kaszlem jakbym nie mogła kupić syropu w aptece.A ja nie wytrzymałal w tym momencie i jej odpowiedziałam,że przychodzę dlatego,że nic nie skutkuje,a kaszel jaki był taki jest.I wiesz,co w końcu pojechałam z małą prywatnie do lekarza.I on dopiero jej pomógł.

6

Tak to jest z lekarzami smile U mnie alergie wykryto poprzedniej zimy. Byłam chora chyba z 20 razy. I w końcu pani doktor powiedziała ze to musi byc alergia bo to nie możliwe, kaszle okropnie a płuca, oskrzela itd mam czyste. Przychodziła wiosna oczy czerwone, i katar.. ojjjj. Dostałam wziewy w dysku i jak mi gorzej to mam sobie wziewnąć smile Poza tym codziennie wieczorem biorę zyrtec..

7

ja także zmagam się od jakiegoś czasu z kaszlem - wkurza mnie to i męczy. Koleżanka poleciła mi hustheel krople na kaszel, zobaczymy jak będą działały, podobno są bardzo skuteczne

8

Mcrka jak tam ten Twój kaszel? Byłaś u lekarza?

9

i ja miałam taki kaszel, palę papierosy więc myślałam, że to jest powodem. Zimą było najgorzej po powrocie do domu - taka zmiana temperatury powodowała to, że mało się nie dusiłam. Aż babcia zrobiła mi bańki (staromodne ale skuteczne) do tego miałam od lekarza natybiotyk i robiłam sobie inhalację mucosolvanem (do inchalacji) do dnia dzisiejszego nei kaszle. Taka tygodniowa terapia poskutkowała.

10

Taki dlugotrwaly kaszel moze byc objawem....choroby serca. Moja mama leczyla sie przeszlo rok na taki wlasnie kaszel, pluca, oskrzela czyste, a wciaz kasłala nic jej nie pomagalo, az w koncu stwierdzono, ze to od serca.
Warto taka ewentualnosc tez sprawdzic.

POzdrawiam
Ola

11

Sugeruję odwiedzić lekarza rodzinnego i poprosić o skierowanie do lekarza specjalisty (od płuc, nie wiem jak się fachowo nazywa).

12

Post przeniesiony:

magdalena1941 napisał/a:

mam napadowy suchy kaszel bez powodu szczególnie rano .Trwa to już pół roku.ten kaszel wydobywa się jak gdyby z krtani.Muszę wciągnąc powietrze aby zakasłac.Jest to bardzo męczące.Oprócz tego swędzi mnie w gardle.Co to może byc?

13

magdalena1941
A nie masz czasem alergii?(np na roztocza)Papierosy?Objaw również może wskazywać na przewlekłe zapalenie oskrzeli.Jeśli to alergiczny można spróbować na noc Zyrtec(1 tabl)Radzę jednak skorzystać z porady lekarza,który osłucha płuca i obejrzy gardło.(może też zlecić rtg)Bez badań nie można ocenić

14

O tym samym pomyślałam. Miałam bowiem bardzo podobne objawy, które dokuczały mi przez parę lat. Nałykałam się mnóstwa syropów, wzięłam całe stosy lekarstw. Widziałam poprawę tylko przez chwilę a potem problem powracał. No i bardzo dużo przytyłam, pewnie od tych syropów:( Dopiero jak jeden lekarza rozpoznał lekki stan alergiczny i rozpoczęłam leczenie to przeszło mi na zawsze:) Z tego co słyszałam to na tego typu historie może być pomocna immulina

15

Też bym CI radziła zrobić testy wziewne i oczywiście wizyta u laryngologa jest wskazana. Ja miałam kiedyś nie doleczyłam kaszlu i było nieciekawie. Płukałam później różnymi preparatami - amol, krople, olejek z drzewa herbacianego. ale skoro Ty masz już tak długo ten kaszel, to koniecznie do lekarza...

Posty [ 16 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » uporczywy kaszel

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024