Niepełnoletni na polu namiotowym - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PODRÓŻE MARZEŃ » Niepełnoletni na polu namiotowym

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

1

Temat: Niepełnoletni na polu namiotowym

Mamy czas majówek, zbliża się okres wakacji, który - jak zawsze - sprzyja wyrywaniu się młodzieży spod opiekuńczych skrzydeł rdziców i przebywaniu wyłącznie we własnym gronie.
Mój syn też planuje w tym roku pierwszy, samodzielny wyjazd, ja mam jednak pewne wątpliwości i stąd pytanie: czy grupka 16-latków może samodzielnie przebywać na polu namiotowym? I jeśli tak, to czy potrzebna jest pisemna zgoda opiekunów prawnych?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Niepełnoletni na polu namiotowym

Pisemna zgoda rodzicow, zeby wyjechac do innego miasta i spac pod namiotem a nie u cioci w wieku 16 lat?
Przyznam sie szczerze, ze pierwszy raz spotykam sie z takim pytaniem i nie wiem co odpowiedziec? Ja biwakowalam z kolezankami majac juz lat 16-17 i wystarczyla legitymacja szkolna do zameldowania sie na campingu..ale moze przepisy sie zmienily? A nie najprosciej byloby zadzwonic do kierownictwa danego pola namiotowego i zapytac co jest wymagane od nieletnich?

3

Ja też w wieku 16-17 lat biwakowałam z koleżankami na polu namiotowym, mąż podobnie, nigdy nie było z tym najmniejszych problemów. Ostatnio jednak spotkałam się z informacją, że obecnie niektóre pola odmawiają zameldowania na ich terenie osób nieletnich, jeśli w ich towarzystwie nie przebywa nikt z dorosłych, kto w razie ewentualnych komplikacji (jakieś bójki, alkohol, innego rodzaju nieregulaminowe zachowania) weźmie za nich odpowiedzialność.
Oczywiście jak tylko syn zdecyduje się na konkretne miejsce pobytu, to na pewno zadzwonię i dopytam smile.

4

Ja też już w wieku 16 lat jeździłam ze znajomymi pod namioty - byli i pełnoletni i niepełnoletni. Nigdy nie było żadnych problemów ze zgodą czy coś, właściwie nigdy nikt nie zapytał o wiek smile

5

nigdy nie potrzebowałam zgody rodziców, wystarczył legitymacja szkolna i problemów nie było

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PODRÓŻE MARZEŃ » Niepełnoletni na polu namiotowym

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024