Mój facet na skraju załamania, żyję w trudnym związku - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Mój facet na skraju załamania, żyję w trudnym związku

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

Temat: Mój facet na skraju załamania, żyję w trudnym związku

Jestem w związku od 3 lat. Mnie i mojego partnera dzieli 13 lat różnicy. Dogadujemy się świetnie, nie wyobrażamy sobie życia bez siebie, wspieramy się zawsze i wszędzie. Mój mężczyzna pochodzi z biednej rodziny. Zwykle jego zarobki były tak niskie, że ledwo wystarczały na życie ( wspierał swoją rodzinę- oddawał wszystko co miał ) Często tracił pracę ale ja przy nim byłam, wspierałam go ile mogłam. Ostatnio znów stracił pracę, od 2 tygodni ciągle odpowiada na ogłoszenia i nie dostaje odpowiedzi. Jest na skraju załamania... staram się go wspierać ale czuję że sama psychicznie wysiadam..Kilka dni póżniej jak stracił pracę pisałam maturę którą zawaliłam bo nie byłam w stanie nic napisać, dodatkowo awantury w domu spotęgowały moją nerwicę.. Chciałabym z czasem wziąć z nim ślub, miec dzieci ale czuję że to odległe plany. Od kilku dni czuję że się od niego oddalam chociaż mu tego nie mówię. Kocham go całym sercem i nigdy w życiu bym go nie opiuściła ! Ale co zrobić w takiej sytuacji ? Czy zawsze będziemy tak żyć ? Jest mi strasznie ciężko na sercu..
Proszę nie piszcie mi że najlepszym rozwiązaniem byłby go zostawić bo ja tego nie zrobię, zbyt wiele nas łączy, zbyt mocno się kochamy.
Zastanawiam się nad poradą psychologa, to chyba jest wyjście z tej sytuacji.

Proszę o poważne odpowiedzi, bardzo się martwię !

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Mój facet na skraju załamania, żyję w trudnym związku

Chodzi o to, że on jest załamany, czy o to, że jest biedny? Bo nie wiem czy dobrze zrozumiałam problem.
Boisz się, że nie wyrobicie finansowo w przyszłości, czy o to, że on będzie ciągle tak żył i wpadnie w depresje?

3 Ostatnio edytowany przez Doonna (2013-05-17 13:42:43)

Ja tez nie rozumiem sad
Jesli go kochasz to dlaczego sie oddalasz?
Pomoz mu znalezc dobra prace i badz przy nim... to wszystko.

Wiecej usmiechu i optymizmu tez napewno pomoze.

4

NinaLafairy napisał/a:

Boisz się, że nie wyrobicie finansowo w przyszłości, czy o to, że on będzie ciągle tak żył i wpadnie w depresje?

To pierwsze. Boję się że nie będziemy mieli z czego żyć..

5

Nie chcę tutaj za wiele doradzać. Ale ja osobiście liczę na siebie, a nie na partnera. Pracuje i upewniam się, że będę miała z czego żyć. Licz bardziej na siebie, mniej na niego i wszystko powinno być ok.

6

sądze że problem leży po stronie jego pracy, wasz stres o dalsze zycie i to wpływa na wszystko. Możliwe że obydwoje się zamykacie bo macie problemy, każda ze stron stara się coś z tym zrobić ale się nie udaje. Wtedy pojawiają się kolejne problemy, nadwaga, brak rozmowy - brak szczerości, bo nie chcecie sobie robić przykrości. Uważam, że oboję musicie o tym szczerze porozmawiać, razem szukać pracy, bo w tym jest problem. To jest moja opinia.

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Mój facet na skraju załamania, żyję w trudnym związku

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024