Jakiś czas temu wpadł mi do głowy pewien pomysł z którym chciałabym się w Wami podzielić i posłuchać Waszej opinii. Od jakiegoś czasu mieszkam w Norwegii, o prace ciężko itd itd. Jako że większość mojego czasu przesiaduje niestety w domu, zaczęłam z nudów gotować, piec.... no i nie dość że pieczenie mi się spodobało to jeszcze mi to wychodzi:) Do kilku piekarni norweskich zajrzałam i nic smacznego ani ciekawego nie znalazłam. No i przez głowę przeleciał mi pomysł, że mogłabym piec i rozwozić swoje wypieki...zawsze kombinowałam w polsce ze swoimi działalnosciami więc pojęcie niejako posiadam. Co do działalnosci w norwegii...nie płaci się tu zusu co miesiąc jak w polsce, placi się tyle, ile zdolalismy zarobic. Jeśli przez pierwsze miesiące nie zarobilismy nic, po prostu nie płacimy. Myślicie że to dobry pomysł? czy mogłabym np.porobić zdjęcia moim ciachom i powysyłac maile z moją ofertą. Mogłabym na pierwszy raz zanieść za darmo a jesli ciasto sie szybko sprzeda i bedzie smakowało klientom, mogłabym dostarczac i zarabiac a kiedys może otworzyc swoją mala wlasną cukiernie....
Pomysł dobry, ale z tego co wiem małym przedsiębiorstwom ciężko się w Norwegii przebić, bo oni niestety mają taką durną politykę. U nich wszędzie są te same sieci sklepów, a w nich te same produkty. Bez sensu zupełnie. Ale próbuj, ja jestem pozytywnie nastawiona do wszystkiego co inne, ile można żreć te same chleby i ciasta... ![]()
Jestem z zawodu piekarzem może mogłabyś zapytać o pracę w norwegi? byłbym wdzięczny.
POZDRAWIAM.
Warto spróbować! Tylko czy inni również doceniają Twoje wypieki? Czy tylko ty uważasz, że wychodzą ![]()
Nie spróbujesz to nie będziesz wiedzieć czy jest zapotrzebowanie na Twoje wypieki, wysłanie oferty do piekarni nic nie kosztuje a możesz zyskać ciekawą pracę za którą mogłabyś zarabiać pieniądze! Zawsze warto jest próbować zawalczyć o swoje marzenia, mamy tylko jedno życie! Tym bardziej że koszt prowadzenia działalności jak piszesz nie będzie aż tak wysoki jak w Polsce. Kate zacznij wysyłać oferty do piekarni na początek i zobaczysz co z tego wyjdzie.
Halo no i jak sie losy potoczyły ze tak z ciekawości zapytam? ![]()