Monotonność w związku - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Monotonność w związku

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

1 Ostatnio edytowany przez Nieszczęśliwa123 (2013-05-07 21:59:49)

Temat: Monotonność w związku

Nasz związek trwa już ponad rok.. Wszystko było ok, byłam cała w skowronkach jak to po zakochaniu. Raz na jakiś czas przynosił mi kwiaty, czasem gdzieś wyszliśmy.  Po jakimś czasie zaczęłam czuć się nieszczęśliwa. Brakowało mi jego okazywania uczuć, wyrażania ich gestami i słowami. Któregoś dnia się przełamałam i powiedziałam mu o tym (gdzie ciężko jest mi mówić o tym co sprawia mi przykrość, co mnie rani i sprawia smutek). On myślał, że nawet często powtarzane słowa ''kocham cię'' wszystko załatwią..  Ale nie w moim przypadku. Owszem bardzo miło jest usłyszeć te słowa ale istnieją też inne, które wyrażają uczucia. Innych używa wtedy (choć nie zawsze) kiedy widzi mnie w załamce i zapłakaną. Brakuje mi jego wsparcia, troski, poczucia jego obecności, że jest przy mnie nie tylko aby być. Kiedy się pokłócę z przyjaciółką, rodzicami albo po prostu mam gorszy dzień i jak to kobieta muszę się wypłakać czasem nawet bez powodu to on musi wszystko wiedzieć a kiedy mu nie powiem obraża się bo sądzi, że skoro jest ze mną to musi wiedzieć o wszystkim.. (Same powiedzcie, mówicie o wszystkich błachostkach swoim mężczyznom?). Denerwuje mnie kiedy obraża się jeśli nie powiem mu z jakiego powodu jestem smutna bo nie wierzy mi jak powiem, że nie ma żadnego powodu.
Na początku związku cieszyliśmy się sobą. Nie przeszkadzało mi to że rzadko gdzieś wychodziliśmy, a jeśli już to kino, pizza, kilka razy gdzieś potańczyć tyle że tanczyłam sama bo on nie tańczy ;p i tak siedzielismy w domu ogladając tv lub cos na dvd. Po jakims czasie zaczęło mnie to meczyc , to nic nie robienie.  Od jakiś ponad dwóch miesięcy nigdzie nie byliśmy. Jak już mnie gdzieś zabiera to na rodzinne spotkania.. lubię jego rodzinę no ale tylko tam możemy bywać.? No bez przesady. On jest takim typem faceta poukładanego, nic nie zrobi spontanicznie, kazde działanie ma mieć swój cel, opanowany, cholernie ambitny, i co najgorsze jest za poważny jak na swoj wiek(21). Wyjscie do klubu, do kina, wypad do znajomych albo z nimi gdzies to dla niego wielki wyczyn. Ja jestem jego przeciwnością. Nie lubię siedzieć w domu, lubię spontaniczne pomysły i wiele by wymieniac. Nawet znajomi mówią, że zachowujemy się jak stare nudne małżeństwo. Dobry z niego człowiek i nie chce by doszło do rozstania bo go kocham i wiem, że on mnie także kocha. Ale jak mam go ''przestawic'' aby był bardziej żywy, że tak to ujmę nabrał szaleństwa.? Jak stwarzam jakąś aluzję, że fajnie byłoby wyskoczyć .. np w gory bo mamy blisko lub nad jakies jeziorko nawet taka wycieczka jednodniowa gdziekolwiek bo on dobrze wie ze lubie wyjazdy, zwiedzanie, podroze i wycieczki ale nic w tym kierunku nie robi a mi wstyd i głupio jest powiedzieć, że jedziemy tam i tam wtedy i wtedy lub prosić go o cokolwiek poniewaz.. czuję się gorsza od niego, nie wystarczająco dobra.. Co mam zrobić? Jak postępować?Prosze doradźcie jeśli może miałyście lub macie podobną sytuację. Ale nie mówcie, że zakończyć związek.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Monotonność w związku

Proponuję...

DOROSNĄĆ

Nieszczęśliwa123 napisał/a:

[...]Kiedy się pokłócę z przyjaciółką, rodzicami albo po prostu mam gorszy dzień i jak to kobieta muszę się wypłakać czasem nawet bez powodu to on musi wszystko wiedzieć a kiedy mu nie powiem obraża się bo sądzi, że skoro jest ze mną to musi wiedzieć o wszystkim.. (Same powiedzcie, mówicie o wszystkich błachostkach swoim mężczyznom?). Denerwuje mnie kiedy obraża się jeśli nie powiem mu z jakiego powodu jestem smutna bo nie wierzy mi jak powiem, że nie ma żadnego powodu.
[...].. czuję się gorsza od niego, nie wystarczająco dobra.. Co mam zrobić? Jak postępować?Prosze doradźcie jeśli może miałyście lub macie podobną sytuację. Ale nie mówcie, że zakończyć związek.

Słuczaj, nie jestem najwyraźniej adresatem tego wpisu (co za dyskryminacja!) ale mam coś do powiedzenia. Może to dotrze do Ciebie bo ja ze swoimi kobietami już nie daję rady.
Jeśli facet wykazuje zainteresowanie Twoim stanem to mu do ch#$%ery powiedz. Zawsze jest jakaś przyczyna tylko Ty nigdy nie zastanowiłaś się dlaczego ryczysz. Czy chcesz aby przestał pytać? I co wtedy , będziesz się uskarżać, że już się "nie stara", "coś się wypaliło" itp? Słusznie się obraża. Ja jestem na etapie, że mówię "pie-piii to , działam jakby nic się nie stało". I co ? Wtedy jestem "zimny drań" i "cyniczny dupek". Ale jak mam funkcjonować ? No jak?
Zacznij z nim gadać bo będzie źle.
YOGI ma rację, obojgu  wam się to przyda. Ale nie mylcie dojrzewania ze starzeniem się.
I zastanów się dlaczego z nim jesteś i dlaczego potrzebujesz kogokolwiek bo z tym też masz problem.

4

Nie rozumiem, dlaczego Ty nie możesz zaproponować wyjazdu, wycieczki czy czegokolwiek. Przecież on nie potrafi czytać w Twoich myślach, więc skąd ma wiedzieć czego Ty chcesz. Poza tym skoro przez rok pasowało Ci to jaki on jest, to dlaczego teraz chcesz go zmieniać? Drugiego człowieka nie można zmienić, tylko on sam może się zmienić jeśli będzie tego chciał. 

Moja rada: zacznij z nim rozmawiać! O swoich potrzebach, smutkach, radościach. Oczywiście, że nie musisz mu opowiadać o każdej błahostce, ale skoro przy nim płaczesz i nie chcesz powiedzieć dlaczego to jak on ma się czuć?

Brakuje Ci jego troski, a gdy on wykazuje tą troskę, to go odtrącasz, nie chcąc z nim rozmawiać.Piszesz, że on jest zbyt dojrzały, a może to Ty jesteś niedojrzała.

Zastanów się nad swoim zachowaniem i porozmawiaj z nim szczerze, bo inaczej to się wszystko posypie.

Facet musi być w tobie bardzo zakochany, że znosi tak dzielne twoje fochy i chimery.
Ja również proponuję, żebyś mu jasno i wyraźnie zaczęła mówić o twoich potrzebach.  Z tego co piszesz, wygląda na to, iż jesteś prawdziwą szczęściarą, która trafiła na męskiego, bardzo sensownego faceta, który na dodatek jest bardzo zaangażowany.  Ponadto zakładam się, iż jego bardzo pociąga to, iż jesteś zupełnie inna niż on.
W przypadku kłopotów z porozumieniem proponuję??związek z kobietą. Po krótkiej znajomości okaże się na pewno, iż  będzie znała więcej słów wyrażających uczucia, będzie się domyślać kiedy  masz a kiedy nie masz ochoty rozmawiać o twoich problemach, i w oka mgnieniu zgadnie jakie byłyby twoje wymarzone plany na nadchodzący weekend.

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Monotonność w związku

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024