Rozwód z orzekaniem o winie - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Rozwód z orzekaniem o winie

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

Temat: Rozwód z orzekaniem o winie

Czy jak zdecyduję się na rozwód z orzekaniem o winie i sąd orzeknie o winie żony (zdrada, czaty, świntuszenie, sms)to co z tego będę miał? Sąd nałoży alimenty na mnie i będę musiał płacić, a ja wolałbym żeby dzieci (4lata i 6lat) byli cały czas ze mną. Na razie wiem, że do końca roku szkolnego dzieci będą u mnie, a co będzie potem, tego nie wiem.... czy lepiej nie robić orzekania o winie, tylko się z żoną dogadać, że tak będzie lepiej jak są ze mną bo tu mają szkołę, warunki itd. A to że matka coś przestała czuć nie znaczy że ma się odbić na dzieciach, bo raz by byli u teściów, raz u kogoś tam, a jak znowu jej coś nie wypali to z powrotem do teściów, albo może zapuka do mnie. Dałem jej tydzień czasu na przemyślenie od 2 m-cy jest zauroczona facetem poznanym przez internet, oprócz rozmowy tel. i kamerki nie mili ze sobą żadnego kontaktu w realu. Zona sobie stworzyła w głowie  obraz idealnego faceta.... on i tak jest po rozwodzie, więc nie ma nic do stracenia..i tylko mąci jej w głowie. Ma tydzień czasu na przemyślenia, przez ten tydzień i tak się z nim nie spotka bo pracuje za granicą (przyjedzie dopiero 18 maja) a to już będzie po moim czasie jaki jej dałem, więc niestety, jeżeli wybierze mnie to i tak psychiatra, psycholog itd. itp. bo to jej nie pierwszy wirtualny wybryk..

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Rozwód z orzekaniem o winie

Czytając Twojego posta odnoszę wrażenie,że sam już sobie odpowiedziałeś co z tym fantem zrobić.
I słusznie, bo po co mają cierpieć dzieci.
Powodzenia

3

Rozpad jest z zony winy wiec czemu ugoda?? Z dziecmi bedzie trudniej choc juz zdazaja sie wyjatki i tatusiowie maja swoje pociechy... W sadzie musisz miec na wszystko dowod.. Sad nie bedzie bral pod uwage przypuszczen... Wiec na wszystko podkladka... Zona przesiadujac przed komputerem zaniedbuje dom a w szczegolnosci dzieci.. Staje sie drazliwa bo jej wszystjo przeszkada itd.. Co do Ciebie i jej wyskokow.. Zbieraj maile sms wszystko spisuj .. Troche to wyglada jak jakis cyrk ale ostatnia bitwa musi byc rozegrana idealnie smile haha ale jeszcze sie wstrzymaj.. Jeszcze masz czas na takie kroki..

4

Orzeczenie winy nie ma nic wspólnego z tym komu sąd przyzna opiekę nad dziećmi. Jeżeli będzie z winy żony to możesz się w przyszłości ubiegać o alimenty od żony na siebie, w przypadku Twojej niezdolności do pracy, ale tylko gdy nie będziesz w nowym związku małżeńskim.
Miejsce zamieszkania dzieci sąd ustala na podstawie relacji z rodzicami i warunkami bytowymi. Zbieraj dowody dla sądu w postaci notatek kiedy mama widziała się z dziećmi czy kontaktowała z nimi. Staraj nie podrzucać dzieci do znajomych czy rodziny wtedy gdy pracujesz. Matki często dostają opiekę "z automatu" a ojcowie muszą miesiącami udowadniać, że nadają się do bycia ojcem.

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Rozwód z orzekaniem o winie

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024