Rozszerzanie diety miesięcznego dziecka - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » WYCHOWANIE, ZDROWIE I EDUKACJA DZIECKA » Rozszerzanie diety miesięcznego dziecka

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 10 ]

Temat: Rozszerzanie diety miesięcznego dziecka

Witam,
Zacznę od tego, że mój kochany synek ma miesiąc i karmię go mm jednak on się nim nie najada i potrafi wypić co 3h nawet po 200ml. Pomyślałam żeby mu te mleko czymś zagęścić i rozmawiają ze znajomymi dowiedziałam się, że oni już w tym etapie dodawali swojemu maluchowi do mleka pół łyżeczki kleiku ryżowego lub kukurydzianego. Jaka jest wasz opinia na ten tamat? Czy któraś z was też tak robiła? A może macie inne sposoby? Z góry dziękuję za odpowiedzi

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Rozszerzanie diety miesięcznego dziecka

miesięczne dziecko je 200 ml,ło matko mój 2 latek tyle nie wypije smile
jak to sie nie najada?

3

Dlaczego sądzisz, że się nie najada?

4

To że się nie najada wnioskuję po tym, że często biorę butelkę a on dalej płacze. Próbowałam dać zastępczo smoczka ale on nim pluje i jak dam butelkę już np. z herbatką to spokój...

5

nie wiem dla mnie to jednak stanowczo za dużo dawać miesięcznemu dziecku 200 ml mleka ,a tym bardziej je zagęszczać,przeciez on nawet nie zdąży tego przetrawić,zwłaszcza że w między czasie jeszcze pije,ile na wadze przybrał  od urodzenia?

6

Jak się urodził ważył 2800 kg a teraz już ma 4,1 kg. A jeśli za dużo to co mam zrobić skoro mały głodny? Myślałam że jak mu zagęszczę mleko to zje mniej bądź na dłużej mu to starczy.

7

no możesz spróbować z tym zagęszczeniem,ale jeśli dalej sie bedzie domagał może nie czestego jedzenia,zasięgnij porady lekarza,bo w sumie je co 3 godziny to normalne, ale  teraz w mniejszych ilościach zrób mu to zagęszczone odrobiną kleiku ale ryżowego,kukurydzianego jeszcze nie bierz,ale nie 200 ml,tylko max 120 ml,bo dziecko miesięczne zjada w granicach 100 ml

8

sporo je Twoje dziecko,czy ty go aby nie przekarmiasz?ja bym poszla z tym do pediatry po porade.

9

devilgirl napisał/a:

Jak się urodził ważył 2800 kg a teraz już ma 4,1 kg. A jeśli za dużo to co mam zrobić skoro mały głodny? Myślałam że jak mu zagęszczę mleko to zje mniej bądź na dłużej mu to starczy.

devilgril
miałam bardzo podobna sytuację
mój syn urodził się malutki - wazył tyle co twój
w ciągu pierwszego miesiąca przytył do wagi 4,4
standardowo dzieci przybierają około 800 gram w miesiąc
ale jesli urodził się mały, bo niewydolnośc łożyska, bo wcześniej, bo ty drobna.. a jego waga wyjściowa mogła być wyższa, to dzieciaki "nadrabiają"
ja mojego karmiłam piersią
bardzo często
to trwało jakies dwa miesiące, na koniec drugiego wagowo dogonił dzieciaki, które wazyły 3600 3800 po urodzeniu
i się tak nie opychał;)
nie zagęszczaj mleka
to stare praktyki
dzieciaki tyją niepotrzebnie od tego
to nieprawda, że malutkie dzieciaki mogą mieć czterysta fałdek i to takie urocze...
potem rosną z nich grubaski

Posty [ 10 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » WYCHOWANIE, ZDROWIE I EDUKACJA DZIECKA » Rozszerzanie diety miesięcznego dziecka

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024