----
1 2009-06-01 14:14:15 Ostatnio edytowany przez zdezorientowana (2011-01-11 00:16:01)
Kiedyś czytałam bardzo interesujący artkuł, że ludzie dobierają się nieświadomie na zasadzie akceptowania (wręcz podniecania) lub nieakceptowania (odrzucania) niektorych zapachów własnych np. potu.
Podobno to nasz organizm wybiera partnera w taki sposób, by nasze geny -tworzace następców, były dobrane trafnie, by uniknąć np. niektoryvh chorób itp.
Ciekawa teoria. Ale faktem jest, że niektórzy nam pachną, a inni nie bójmy się tego słowa po prostu...odrzucają swoim zapachem.
Zresztą czasem dopada nas zapach z przeszłości; i jest to niesamowite ile wtedy rzeczy i wydarzeń przywołuje pamięć.
3 2009-06-01 20:08:14 Ostatnio edytowany przez zdezorientowana (2011-01-11 00:16:15)
----
Feromony
no czasami mnie zginają z kolan kiedy czuje te perfumy niekoniecznie muszą być markowe heheh dla mnie to zapach perfum czy wody kolonskiej przyciąga mnie do faceta ![]()
O tak... zapach mojego R:* Ten perfumowany ale też ten zaraz po przebudzeniu- kochaaaaam :*