jak zrobić precyzyjne "kreski'? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » WIZAŻ - STUDIO MODY I WIZAŻU » jak zrobić precyzyjne "kreski'?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

Temat: jak zrobić precyzyjne "kreski'?

Nie wiem jak wy, ale ja zwyczajnie nie potrafię zrobić kresek nawet cieniutkim ołówkiem do oczu hmm
Kilka razy próbowałam, ale na próżno hmm jak się podkreśla oczy kreskami? Macie jakieś swoje niezawodne sposoby? Czasami bardzo bym chciała wykonać sobie taki makijaż, który przecież nie jest chyba aż tak arcytrudny, ale niestety, nigdy nie wychodzi mi tak, jakbym chciała sad
Zdradźcie mi swoje triki i sposoby na szybkie i perfekcyjne wykonanie kresek na powiekach, bo może ja po prostu źle się do tego zabieram.
A może jakoś specjalnie polecacie jakieś kredki, które są stworzone dla początkujących kobiet, które dopiero zaczynają swoją przygodę z makijażem? Jak wolicie wykonywać ten makijaż: siedząc/ przed dużym lustrem/ na stojąco/ a może w małym lusterku?
Będę bardzo wdzięczna za Wasze wszelkie porady w tej dziedzinie, mam nadzieję, że w czymś mi pomogą smile

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: jak zrobić precyzyjne "kreski'?

czytalam gdzies, że łatwiej jest, jak najpierw zrobi się kilka kropeczek, a potem dopiero je połączy, ale nigdy nie próbowałam więc nie wiem. ja mam tak że czasem mi wyjdą a czasem nie:P i nie mam pojecia od czego to zalezy wink

3

faktycznie latwiej jest jak zrobisz najpierw kilka kropeczek (dosc czesto) a pozniej je polaczysz. Wygodniej jest tez kiedy oprzesz na czyms reke wink

4

No i przede wszystkim nie kilka a kilkadziesiąt, a nawet kilkaset razy wink
Musisz się wprawić.

5

To zależy też od rodzaju kredki: według mnie lepiej sprawdzają się te miękkie; rozprowadzanie i te sprawy... ewentualnie, możesz spróbować robić kreski eyelinerem; niestety wymaga to wprawy i sporej precyzji; efekt jest o wiele lepszy, ale wszelkie niedoskonałości są bardziej widoczne.

6 Ostatnio edytowany przez mala_mi (2011-01-16 22:12:57)

...

7

Możesz delikatnie naciągnąć powiekę i na spróbować na niej narysować prostą kreskę miękką kredką.
Patent ten nie sprawdza się przy powiekach ze zmarszczkami, bo kredka się rozmazuje i linie wychodzą nierówne

8

ja robie kreski czarną kredką do oczu od zewnatrznego kącika oka do połowy. czasem wyjade sobie dalej kreska ale ogolnie ostatnio mi fajnie wychodzą:D

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » WIZAŻ - STUDIO MODY I WIZAŻU » jak zrobić precyzyjne "kreski'?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024