Witam jestem z chłopakiem 1,5 roku dobrze się dogadujemy tylko ze mieszkamy osobno mam mały problem on poszedł do nowej pracy i ma dużo nowych znajomych .I jakoś od pewnego czasu gada cały czas o jego nowej koleżance jako ona nie jest itp ,żeby nie było nie jestem zazdrosna przecież może mieć nowych znajomych jak każdy z nas .Pytałam się czy jemu się podoba ta koleżanka a on powiedział ze nie, jaki facet się do tego przyzna jak ma swoją dziewczyna. Powoli mnie to już przerasta .A jak chce o tym porozmawiać z nim to się denerwuje bardzo a ja się boje ze masz związek przez tą sytuacje się rozpadnie. Wszystko mnie już przerasta przez tą sytuacje i nie wiem co robić:(:
1 2013-04-21 11:54:20 Ostatnio edytowany przez agniesia1_8 (2013-04-21 11:54:52)
2 2013-04-21 12:00:27 Ostatnio edytowany przez Margolinka (2013-04-21 12:19:15)
Agniesiu, myślę że troszkę przesadzasz. Nie wierć chłopakowi dziury w brzuchu, czy podoba mu się koleżanka z pracy. Nawet jesli, to co z tego? Skoro jest ładna, to na pewno wielu facetom się podoba. To jednak o niczym nie świadczy. Jeśli z chłopakiem sie dogadujecie, on nie dał Ci nigdy powodów do zazdrości, to nie masz czym się martwić. odpuść mu trochę. Ja mężowi tez często opowiadałam o kolegach z pracy, ale kompletnie nic to nie znaczyło.
Po ulicach chodzi wiele pięknych kobiet i przystojnych mężczyzn. To że jeden czy drugi mi się podoba, nie znaczy od razu że mój związek jest zagrożony. Tak samo, jeśli jakaś kobieta podoba się mojemu mężowi. A na pewno niejedna się podoba. To że jest się w związku, nie znaczy, że tracimy wzrok ![]()
Dokładnie. Często wierzymy, że będąc z kimś w związku automatycznie przechodzimy w tryb " książe z bajki i jego księżniczka" i reszta świata dla nas nie istnieje. Niestety ( stety?) to nieprawda - zawsze będziemy zauważać atrakcyjnych ludzi. Tak jak Margolinka, sama mogę powiedzieć, że podobają mi się inni mężczyźni niż mój M., ale to jego kocham
Także spokojnie. Poza tym, jeśli Ci o tej koleżance opowiada, to raczej nie planuje Cię w sekrecie z nią zdradzić, nie sądzisz?;p
Racja dziewczyny czasem trzeba odpuścić facetowi i mieć zaufanie bo to podstawa związku a szkoda by mi było zepsuć tego związku .