zabić z miłości! - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » zabić z miłości!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 19 ]

Temat: zabić z miłości!

Ostatnio spotkałam sie z artykułem prasowym na temat kobiety która w dzień ślubu zanozowala swojego wybranka.
Spytana o powód, odpowiedziała, że kochała go zbyt mocno i bała sie, że może ją zdradzać.
Czy wy byście były zdolne do takiego czynu?
Potrafiłybyście zabić siebie lub partnera z powodu rozpadu związku ?
Co sądzicie na ten temat ?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: zabić z miłości!
MietowaCzekolada napisał/a:

Czy wy byście były zdolne do takiego czynu?
Potrafiłybyście zabić siebie lub partnera z powodu rozpadu związku ?

Mamy się publicznie przyznać, że jesteśmy chore psychicznie? wink

3

Takie podejście to nie miłość, tylko jakaś forma zaburzenia połączonego ze skrajnym egoizmem.
Boje się takich ludzi......

Jeśli mamy patrzeć na takie skrajności, to moim zdaniem miłością byłoby pozwolić odejść osobie, która z jakiś względów nie może bądź nie chce być z nami, a jeszcze sobie nie przysięgaliśmy. Gdyby ta osoba zechciała odejść, to znaczy, że nie kocha i tyle...

4

MiętowaCzekoladko, "obawiam się" że niewiele jest takich osób i za bardzo sobie nie podyskutujemy wink

5

Margolinka napisał/a:

MiętowaCzekoladko, "obawiam się" że niewiele jest takich osób i za bardzo sobie nie podyskutujemy wink

Może jednak gdy ktoś trafi na ten wątek i pomyśli, że mógłby to zrobić, to zda sobie sprawę, że coś z nim/nią nie tak...:]

Po prostu chciałam poznać podejście ludzi do tych czynów.

7

zanozowala

Że co takiego zrobiła? Piszmy po polsku.

8

Miłość tu nie ma nic do rzeczy.
Ostatnio czytałam, że dzieciobójczyni z Lubawy w obawie przed tym, że mąż ją zostawi, zabijała kolejne urodzone dzieci, ale ponieważ tak je kochała, to trzymała je "przy sobie" w lodówce! i w trakcie śledztwa przede wszystkim martwiła się, by ta sprawa nie obciążyła ukochanego mężusia!

Bzdura - albo się kogoś kocha, albo nie...
Taka "zaborcza miłość" jest toksyczna, świadczy tylko o tym, że osoba potrzebuje pomocy psychologicznej/psychiatrycznej, a nie o miłości.

9

Najbardziej żenujący przestępcy moim zdaniem. Jak słysze o takich ludziach, mam ochotę grubym kijem w łeb dać im.

A co jeśli ktoś nie jest Polakiem, zdyskryminujesz taką osobę?
Zanozowala - zanożowała . Pisze na telefonie i nie koniecznie używam znaków polskich.

11

Miętowa, to jest polskie forum i posługujemy się na nim językiem polskim. Również Regulamin mówi o tym, że użytkownicy powinni starać się pisać zgodnie z zasadami tego języka. I tak, zwracam uwagę jak widzę rażące zbrodnie na języku na forum. A wyraz "zanożować" - cokolwiek by oznaczał - w języku polskim nie istnieje. Nawet napisany z polskimi znakami wink

Czyli jeśli kobieta, nie będąca Polką, ale po części znająca język zechce dołączyć do nas to ją " wygonisz "  z powodu braku znajomości zasad ortograficznych i gramatycznych?

To już jest jawna dyskryminacja.
Ja też mam bardzo mały kontakt z językiem i coraz częściej łapię sie  na słowotwórstwie. Mimo to jestem tu, na tym forum i znalazłam schronienie wśród życzliwych mi osób.
Nie czepiam sie osób, które piszą niepoprawnie ortograficznie. Nigdy nie wiesz kim jest osoba po drugiej stronie, czy miała warunki rozwojowe czy nie. Możesz też taką osobę urazić.
Dzięki takiemu postępowaniu ludzie coraz niechętniej zaglądają na takie fora jak to, gdyż boją sie odrzucenia bądź wysmiania. Tlą problem w sobie i dochodzi do tragedii ?
To chyba nie jest priorytet forów, które mają pomagać .? Zgodzisz sie ze mną, czy nie ?

13

Nie dość, że OT, to jeszcze dramatyzmy. Nie podnoszę rękawicy.

OT?

15

Off Topic Mietowa;)
olej, ja tez nie uzywam polskich znakow, bo ich poprostu nie mam, a jesli komus sie nie podoba, no trudno, plakac nie bede;)

a co do tematu. hmmm, majac 15lat pewnie bym siebie zabila z milosci, ale teraz? z obecnym rozumem napewno nie;;)

16

Czyli jeśli kobieta, nie będąca Polką, ale po części znająca język zechce dołączyć do nas to ją " wygonisz "  z powodu braku znajomości zasad ortograficznych i gramatycznych?

To już jest jawna dyskryminacja.

To raczej nie jest dyskryminacja, to jest manipulacja z twojej strony!

Dyskryminacja - to jest pewnego rodzaju wykluczenie, złe traktowania kogoś ze względu na jakąś cechę np. dyskryminacja na tle seksualnym np. nieakceptowania homoseksualizmu w grupie heteroseksualnej.
Na tym forum jest wiele osób, które nie mieszkają w Polsce, albo nie są Polakami, a mimo to radzą sobie z wyrażaniem się po polsku. Nie masz podstaw, by twierdzić, że ktoś cię dyskryminuje, zwracając ci uwagę na łamanie obowiązujących zasad. To trochę tak jak w twoim temacie: subiektywny powód, nie jest wytłumaczeniem dla obiektywnej zbrodni wink
Łamiesz zasady i próbujesz naciągać rzeczywistość (używając słów, których chyba nie za bardzo rozumiesz) na własne potrzeby. Jeżeli chcesz dyskutować z innymi, respektuj zasady w ten sposób okażesz szacunek swoim rozmówcą i sprawisz, że to forum pozostanie na swoim poziomie.
W twoim przypadku nie ma żadnych cech dyskryminacji. Tysiące ludzie nie udziela się na tym forum, co wcale nie oznacza, że są dyskryminowani yikes
Oznacza to tylko tyle, że ci co są tutaj, są z własnej woli i godzą się respektować pewne zasady.

17

Zazdrosc jest wyniszczajacym uczuciem, predzej czy pozniej zawsze konczy sie zle

18

ja bym nigdy nikogo nie zabiła. moim zdaniem nie ma czegoś takiego jak zabójstwo z miłości, bo jak można kochać kogoś i pozbawić go życia??  taki człowiek jest chory a "zabójstwo z miłości " to głupie wytłumaczenie swego czynu. co nejwyżej może być silnie uzależniona od tej osoby i woli, by jej nie było niż była szczęśliwa z kimś innym.

Posty [ 19 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » zabić z miłości!

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024