miec ciastko i zjeśc ciastko - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » miec ciastko i zjeśc ciastko

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 24 ]

Temat: miec ciastko i zjeśc ciastko

Witam,

Chcialabym sie podzielic z Wami moim ogromnym problemem. Jestem z Facetem od 8 lat (mam 22) i juz od jakiegos czasu widze ze on chcialby sprobowac czegos innego. 3 lata temu zostawil mnie dla kolezanki swojej matki, opowiadal mi ze gdy ja przytula serce mu mocniej bije, ze mimmo tego ze jest starsza cos go ciegnie do niej i ze wie ze nie powinien ale nie moze sie powstrzymac. Jednak zeszismy sie znow a ona zamieszkala z nim i jegoo matka. W tym momencie widze ze sie stara ale ma problem tak samo jak ja. Bo gdy widze pełno jej wlosow na jego lozku, albo gdy wiem ze wychodza sobie na piwo spacery itp to zazdrosc mnie pochlania. Rozmawialismy na ten temat i powiedzial ze czuje do mnie cos ze chce mnie miec bo nie wyobraza sobie w tym momencie zeby mnie moglo nie byc, ze jestem  jego calym zyciem, powiedzial ze jest w stanie poswiecic nasz sex choc to bedzie trudne ale ze licze sie ja i ze moze rozwiazaniem byloby to zebysmy zostali przyjaciolmi. Rozwazylismy wiele opcji jak zrobic zeby bylo ok, moze problem tkwi w tym ze jestem malo konsekwentna ale nie chce mi niczego zakazywac, moge powiedziec co mnie boli i co mi sie nie podoba ale nie potrafie niczego zakazac. Przyznal ze jego zdaniem nasz zwiazek nie wyglada tak jak powinien i ze to jego wina bo nie umie sobie ze soba poradzic, wie ze nie powinien z nia siedziec ale stwierdzil ze jest mu bardzo bliska ze nigdy nie bylo miedzy nimi sexu, ale przyzwyczaja sie do niej bo ona caly czas u niech w domu jest. Nie ma pracy nie uczy sie i moze poprostu mu rozne głupoty przez to do głowy przychodza. Powiedzialam mu ze jezeli chce to niech idzie nie trzymam go na smyczy, ale stwierdzil ze znajdzie prace i moze jakos sie ulozy, bo chce mnie. Za dwa tygodnie to babsko ma sie wyprowadzic powiedzial ze moze sie zdazyc ze sie spotkaja, nie wiem jak na to wszytsko reagowac, ani co zrobic, bo to zdecydowanie nie sa zdrowe relacje, mozna miec przyjaciol ale oni zachowuja sie w stosunku do siebie dziwnie (moze to tylko moje odczucia)
Moze problem tkwi w tym ze pochodzi  rozbitej rodzinie i nie wie jak budowac relacje miedzy ludzmi. Powidzial mi ze chialby sprobowac czegos innego bo nie wie jak to jest byc z kims innym ale jedzac ciastko chcialby je rozniez miec czyli spotykac sie ze mna a ja bym tak nie potrafila. Woz albo przewoz.

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez vinnga (2013-04-15 14:21:15)

Odp: miec ciastko i zjeśc ciastko

Takie chłopaczki biedne na emocje wyciągają na sex ;D gratulacje. Moim zdaniem to ty jestes naiwna. Chłopak sobie wulgaryzm i Ciebie i ją.

3

Mysle ze nie jest takim klamliwym człowiekiem. Powiedzial zebym sie o to nie martwila bo nie przespal sie z nia. Wierze mu.

4

draenei napisał/a:

Mysle ze nie jest takim klamliwym człowiekiem. Powiedzial zebym sie o to nie martwila bo nie przespal sie z nia. Wierze mu.

No to w takim razie w czym tkwi Twój problem?

5

Przynal mi sie ze jak sie rozstalismy to miał kontakt z inna ( z kolezanka z klasy) ale z ta nigdy

6

Z tym ze on sam ma problem, bo stwiedzil ze gdybym ja miala takie relacje z innym facetem to bylby zazdrosny i ze nie powinno to tak wygladac.

7

Rób jak chcesz. Ja ci powiedziałem co o tym myślę. Ogólnie zastanawiam się czy ten facet nie jest stukniety i nie gra na emocjach kobiet. Z tego co mówisz to ja poprostu nie wierze że ty w to wierzysz big_smile

nie ważne... Co chcesz usłyszeć? Jakąś podpowiedz? Sama mówisz że jest uczciwy etc etc

8

Nie wiem co zrobic, moze porozmawiac z jego matka na ten temat ( w tym momencie nie ma dobrych relacji ani z synem ani z ta baba).

Masz racje moze ja poprostu chce wierzyc. Chcialabym wiedziec czy warto, moze mu pomoc jesli ma problem. Chcaiabym miec 100 pewnosc ze jest ok.

Bardzo prosze o rade, jak sie z tym uporac.

9

Ja nie wiem chyba jak i nie wiem jak to dokładnie wyglada. Z tego co opisujesz jakoś dziwnie. Nie wiem czy dobrym pomysłem jest rozmowa z matka.

Zapytaj kobiet ja nie mam doświadczenia związków z mężczyzna wink

10 Ostatnio edytowany przez draenei (2013-04-15 14:58:56)

Pytam, ale tylko Ty mi odpisujesz, za co bardzo dziekuje. Ale prawda jest taka ze ile ludzi tyle opini a ja jak choragiewka na wietrze nie wiem jakie dzialania podjac, bo szczera rozmowe mam juz za soba, a ile mozna czekac na to zeby cos sie zmienilo to ciagnie sie juz od 3 lat i zatacza krag. Nie ma przepisu na to wszystko, bardzo mi zalezy ale to on ma problem ze soba, wiem ze gdyby okazalo sie ze mnie faktycznie zdradzil problem by sie rozwiazal, a ja jestem w kropce bo nie wiem w co wierzyc.

Pisałam juz wczesniej na forum o tym co sie dzieje, jednak wracam tu nieustannie z nadzieja ze ktos znajdzie złoty srodek.

11

draenei napisał/a:

Witam,
3 lata temu zostawil mnie dla kolezanki swojej matki, opowiadal mi ze gdy ja przytula serce mu mocniej bije, ze mimmo tego ze jest starsza cos go ciegnie do niej i ze wie ze nie powinien ale nie moze sie powstrzymac. Jednak zeszismy sie znow a ona zamieszkala z nim i jegoo matka. W tym momencie widze ze sie stara ale ma problem tak samo jak ja. Bo gdy widze pełno jej wlosow na jego lozku, albo gdy wiem ze wychodza sobie na piwo spacery [...]

Powidzial mi ze [...] jedzac ciastko chcialby je rozniez miec czyli spotykac sie ze mna a ja bym tak nie potrafila. Woz albo przewoz.

SERIO?!

Cokolwiek bym Ci teraz napisała, moderatorzy wypikalibymi to na niebiesko z adnotacją - wulgaryzm - .... NO PROSZE CIĘ.... co to ma być?!
Albo jest z Tobą, albo się przytula do jej piersi i serce mu mocniej bije. Znam wspaniałych [!] facetów którzy są z bardzo kiepskich domów i żaden nie tłumaczy się tak kiepsko jak on, że rozbita rodzina to i budować NORMALNYCH relacji nie umie. <_<

Nie wierz mu. Niech idzie do pracy i się wyprowadzi z tego domu... albo niech się wprowadzi do Ciebie... albo niech ona się wyprowadzi... ewentualnie niech da Ci święty spokój.

Chyba, że wolisz zbierać resztki po pani starszej, no ale to nie wiem, jakiej rady od nas oczekujesz.

FATALNY układ.

12

Za jakis tydzien ona ma sie wyprowadzic, znalazla nareszce mieszkanie. Jednak powiedzial mi ze nie wyklucza tego ze beda sie dalej czasem widywac i wie ze to mi nie pasuje. Powiedzial mi ze jest zlym facetem nie chce zebym cierpiala i ze moze powinnam sobie znalezc kogos innego.

13

no to na co czekasz? aż sam Cię rzuci? po cholere chcesz tkwić w tym toksycznym układzie.... Ty masz być tylko dla niego a on.. on nie wyklucza nic... no i jest taki zły... i własciwie to na wszystko się od początku godziłaś... PROSZE CIE...

14

draenei napisał/a:

(...)Powiedzial mi ze jest zlym facetem nie chce zebym cierpiala i ze moze powinnam sobie znalezc kogos innego.

Zna siebie, radziłabym uwierzyć w jego słowa.

15

Bo po tym wszystkim mam zaburzony swiatopoglad, czasem juz nie wiem  jakie sytuacje sa ok a jakie nie.

Moze powinnam postawic ultimatum albo ja albo ona.

16

Rozum Ci wariuje, ale sumienie dobrze podpowiada. Ja na jego miejscu już bym dawno współlokatorkę ... (wiesz co). Nie stawiaj ultimatum. Nie rób zakazów. Nie rozmawiaj z jego matką. Przestań o niego walczyć.

Oddal się od chłopaka. Znajdź sobie kogoś innego. Nie znaczy to, że nie możesz się z nim spotykać. Sama za jakiś czas zdecydujesz którą drogą iść, ale teraz powinnaś dać mu wolną drogę gdziekolwiek chce iść, a sama tez znaleźć swoją drogę.

17

Probowalam i tego kenobi i nic to nie dało. Zawsze uswiadamiam sobie ze nikt nie jest dla mnie tak wazny jak on. Chcialabym sie pozbyc tej baby ,ale wiem ze  to nie ona jest sednem problemu.

18

Sama widzisz... jesteś od niego uzależniona, a człowiek powinien być wolny. Powinnaś być ze swoim chłopakiem, bo go kochasz, bo lubisz spędzać z nim czas. Z jego strony tak samo. Ale Ty uważasz, że on jest taki ważny, że z nikim innym nie możesz być. Więc cierpisz. Wielokropek ma rację.

19

Kurcze jak to się tak czyta całkiem bez emocji i tylko bierze sprawę na rozum... to jedyne co mi przychodzi do głowy to słowo PATOLOGIA!
Co Ty myślisz, droga draenei, że do czego jest mu ta kobieta w życiu potrzebna? Co takiego sobą reprezentuje, co ma w sobie takiego szczególnego, że on nie może zerwać z nią kontaktu? Że tak mu na tym kontakcie zależy? Że chce jej tak bardzo, że nie może poświęcić znajomości z nią dla Ciebie? Otóż ja tu widzę faceta, który jest całkiem przebiegły i ma dwie laski do bzykania. Nie zależy mu na Tobie, bo gdyby tak było, to przestałby się widywać z tą starszą.
Wiem, że jesteś za słaba, żeby odejść, bo sama jestem w tej sytuacji i wiem też jak to jest ciężko się uwolnić. Trudno jest myśleć logicznie, gdy w grę wchodzą uczucia i przywiązanie. Życzę Ci tylko dużo siły, żebyś znalazła sposób, aby spojrzeć na tę sytuację z dystansu, spojrzała na siebie, an to co Ty robisz, co on robi, co ona. I odpowiedziała sobie na pytanie: czy naprawdę chcę tak żyć?
Po tym co napisałaś, ja bym na pewno nie chciała żyć tak jak Ty. Nikt na to nie zasługuje. Zasługujesz na MIŁOŚĆ.

20

staneło na tym ze ta Pani zostala wyrzucona z jego domu a my mamy miec kolezenskie stosunki. co z tego wyniknie to nie wiem, bo on chce sie z nia spotykac i powiedzial ze nie musi ze mna spac tylko zebym byla.

21

Dziewczyno, przecież już zakładałeś jeden wątek, o tym jak Twój facet się **** z jakąś starą raszplą. Czego Ty jeszcze chcesz? Jakich dowodów? jesteś naiwna, wiadomo, że Cię zdradza.

22

Po prostu daj sobie z nim spokój, facet ewidentnie nie nadaje się do związku. Wydaje mi się że jemu tylko zależy na tym żeby ,,zamoczyć", jeżeli nie ta to następna, a do Ciebie jest po prostu przyzwyczajony, że zawsze byłaś obok niego itd. Lepiej daj sobie od razu spokój, bo wasza przyszłość sądząc po jego zachowaniu, raczej nie rokuje zbyt optymistycznie.

23

Facet jest dziwny i nienormalny moim zdaniem. uciakałabym gdzie pieprz rośnie, ale to ja smile

Posty [ 24 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » miec ciastko i zjeśc ciastko

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024