Co myślicie o usunięciu pieprzyka na dolnej wardze?
Co myślicie o usunięciu pieprzyka na dolnej wardze?
Jeśli pieprzyk Ci przeszkadza plus jest to wskazane np. ze względów zdrowotnych, to jak najbardziej. Skonsultuj się z lekarzem, czy uda się go tak usunąć, by nie było blizny. (Nie zawsze jest to możliwe.)
niebieska16 napisał/a:Co myślicie o usunięciu pieprzyka na dolnej wardze?
Jeśli pieprzyk Ci przeszkadza plus jest to wskazane np. ze względów zdrowotnych, to jak najbardziej. Skonsultuj się z lekarzem, czy uda się go tak usunąć, by nie było blizny. (Nie zawsze jest to możliwe.)
Byłam u dermatologa to powiedziała mi, że nie jest on jakiś szkodliwy dla mojego zdrowia czy coś.
Bellafonte napisał/a:niebieska16 napisał/a:Co myślicie o usunięciu pieprzyka na dolnej wardze?
Byłam u dermatologa to powiedziała mi, że nie jest on jakiś szkodliwy dla mojego zdrowia czy coś.
Rozumiem, że chcesz go usunąć ze względów estetycznych. Twój wybór, nie wiem, ile kosztuje taka przyjemność. Aż tak źle czujesz się z pieprzykiem?
Podłączę się do pytania tylko, że mój pieprzyk jest w innym miejscu, mianowicie nad pępkiem. Chciała bym go usunąć z względów estetycznych ja ki zdrowotnych. Nie mogę go wystawiać na słońce, męczące to jest zwłaszcza latem. Co możecie powiedzieć o takich zabiegach?
Hej.
Miałam usuwany pieprzyk nie tak dawno. Często o niego zahaczałam , w końcu tak mocno , że zaczął krwawić i dlatego postanowiłam zgłosić się do dermatologa.
Kilka min , laser i po sprawie ![]()
7 2013-05-27 19:12:53 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2013-05-27 19:28:18)
Nie wiem jak wyglada Twoj pieprzyk, ale bardzo czesto mozna usunac go laserowo. Tutaj masz opis jak działają i na co są link usunięty. Zastanów się czy na pewno chcesz go usunac, czy przypadkiem nie dodaje on Ci urody ![]()
8 2013-06-24 15:06:25 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2013-06-24 18:41:40)
Uroda urodą, ale przez usunięciem trzeba przede wszystkim zbadać pieprzyk i sprawdzić czy to nie jest przypadkiem coś groźnego. Ja przed usunięciem poszłam na wideodermatoskopię w warszawskim spam i jeżeli ktoś myśli o usunięciu znamienia czy pieprzyka to szczerze radzę wybrać się na takie badanie. Wyniki są tu właściwie od ręki i potem spokojnie możecie już umawiać się na usunięcie zmiany.
Mysle ze takie usuniecie jest dosc nieinwazyjne wiec jesli ma komus (Tobie) poprawic samoocene to nie jest zly pomysl.
Jesli jest duzy i przeszkadza to usunac jak najbardziej. No ale zebynie bylo potem skutkow ubocznych. Jamam takiego odstajacego na plecach i niekiedy boli,ale nie usowam bo to i tak tylko plecy
Hej no ja mam na szyi i też chce usunąć a nie jest taki malutki.Mam z nim problem bo nieraz chłopak mnie jakoś chce jakby przytulić i rękoma na szyi go zaczepia.ja się boję o niego bo kiedyś sama sobie czeszac włosy poderwałam troszkę do góry i krew leciała:(
Chce ale się boję:(
No ja tez bym sie bala,ale to nie jest chyba,az tak skomplikowany zabieg
ja miałam 2 na brodzie i jeden mi przeszkadzał bo w zimie np golfem o niego haczyłam. Usunęłam je na kasę chorych (zwykłe wycinanie blizny jakieś są) można także laserem ale na nfz trochę się czeka z realizacją zabiegu. Moim zdaniem lepiej usunąć i zbadać.
laserowo kosztuje ok 300zl w takiej bardzo dobrej klinice w duzym miescie, sama mialam na razie 3 usuwane z ktorych jeden byl juz czerniakiiem, takze polecam Wam usuwanie pieprzykow jesli sa podrazniane lub sa w miejscach czesto opalanych
słyszałam, że jeżeli nie jest to bardzo konieczne, to lepiej nie usuwać, bo czasem zostają brzydkie blizny....ale to chyba zależy od miejsca, gdzie wykonywany jest zabieg;)
16 2013-08-05 22:41:55 Ostatnio edytowany przez AdrianDąbrowski (2013-08-05 22:42:06)
Jesli jest duzy i przeszkadza to usunac jak najbardziej. No ale zebynie bylo potem skutkow ubocznych. Jamam takiego odstajacego na plecach i niekiedy boli,ale nie usowam bo to i tak tylko plecy
Jak boli to lepiej usunąć nim zrakowieje
Witam! Wczoraj miałam przeprowadzony zabieg chirurgiczny związany z usunięciem pieprzyka (mieścił się on przy samym kąciku ust i miał ok. 4mm) Zabieg trwał ok. 15-20 minut i odbył się całkowicie BEZBOLEŚNIE. Polecam i zachęcam wszystkich tych, którzy wahają się z podjęciem ostatecznej decyzji;)