nie radzę sobie z życiem. Samobójstwo - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » nie radzę sobie z życiem. Samobójstwo

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

Temat: nie radzę sobie z życiem. Samobójstwo

przerasta mnie życie.
Całymi dniami siedzę w domu. Nic mnie już nie cieszy. Chciałabym umrzeć. Mój chłopak nie wie o tym dla Niego udaje że jestem szczęśliwa. Wybrałam zła szkołę, (niespełnione marzenia mojej matki). Teraz jak jej powiedziałam że chce zmienić bo skończyłam 18 chce mnie wyrzucić z domu, każe znaleść pracę bo nie bd mnie utrzymywać. Mowilam jej już wcześniej to przez Nią zmarnowałam 2lata życia. Gdy tylko chce z Nią porozmawiać, krzyczy. Nie mogę do Niej dotrzeć. Nie wiem co mam robić. Nie chodzę teraz do szkoły. Zmarnowałam życie. Myślę dużo o śmierci. Nikt nie bierze mnie na poważnie. Nie mam nikogo z kim mogę porozmawiać... Lepiej by było dla wszystkich jakby mnie  nie było.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: nie radzę sobie z życiem. Samobójstwo

... zmarnowałaś sobie życie, przecież masz 18 a nie 81 lat, prawda?

Nie udawaj przed swoim facetem kogoś, kim nie jesteś. Jeśli jest ci bliski, to pozwól mu być blisko ciebie, a nie blisko "marionetki", której podkładasz głos i pociągasz za odpowiednie sznurki.

Jesteś na progu dorosłego życia, wszystko w twoich rękach, sama decydujesz co dalej zrobisz ze sobą i swoim życiem. Nawet jeśli zmarnowałaś sobie 2 lata, to jeszcze nie tragedia, możesz zrobić sobie szkołę wieczorową mając 40 lat.
Matka chce cię wywalić - pytanie, czy chce naprawdę, czy chce potrząsnąć tobą, byś zaczęła robić, to co w jej mniemaniu jest dobre.
Czasem, by nauczyć się pływać trzeba skoczyć do głębokiej wody. Na tym forum jest kilka osób, które miały podobne przejścia i wypłynęły, i świetnie sobie radzą w życiu.

Jaką szkołę chciałaś wybrać? Co chciałabyś robić w życiu?

3

Przeżyjesz jeszcze kilka lat i zobaczysz, że szkoła średnia nie ma wielkiego znaczenia dla naszej przyszłości. Ważniejsze są studia. Czy w tym przypadku Twoja mama ma także jakiś wybrany dla Ciebie kierunek? Dokończ szkołę, zdaj maturę. Odniosłam wrażenie, że jesteś w II klasie. Spróbuj przygotować się do matury z przedmiotów, które Ciebie interesują. Może napisz jaka jest to szkoła średnia, bo jeżeli ściśle kierunkowa to może być  trudno.
Nie poddawaj się

4

chodzę do Technikum na profil technik technologii odzieży. Moja mama bardzo naciskała na to żebym zajęła sie szyciem, niestety ja tego nie czulam... W pierwszej klasie nie zdałam bo nie chodziłam. Więc znów jestem w pierwszej. Nie wiem co mam robić już. ;( najbardziej sie boję że sb nie poradzę...

5

Chemiczna18 napisał/a:

chodzę do Technikum na profil technik technologii odzieży. Moja mama bardzo naciskała na to żebym zajęła sie szyciem, niestety ja tego nie czulam... W pierwszej klasie nie zdałam bo nie chodziłam. Więc znów jestem w pierwszej. Nie wiem co mam robić już. ;( najbardziej sie boję że sb nie poradzę...

Jeśli nie zdałaś bo nie chodziłaś, to znaczy, że spokojnie możesz rozwinąć skrzydła i dasz sobie radę na innym kierunku. Co jest takie trudne, nieprzyjemne w tym technikum, czemu tego nie lubisz? Napisz co chciałbyś robić?
Ja w trakcie LO chciałam być biologiem, ale potem stwierdziłam, że chyba za dużo naoglądałam się amerykańskich filmów wink , więc zrobiłam sobie rok przerwy, trochę po pracowałam, co mnie tylko upewniło, że chcę być inż.

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » nie radzę sobie z życiem. Samobójstwo

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024