Serial Hannibal - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ŚWIAT FILMU » Serial Hannibal

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

Temat: Serial Hannibal

Dr Hannibal Lecter, bohater książek Thomasa Harrisa, to postać, która od lat fascynuje twórców kina. Po raz pierwszy widzowie będą mogli zobaczyć historię tego wyrafinowanego mordercy w formie serialu, który pojawi się na antenie AXN 10 kwietnia o 22.00 tylko w telewizji AXN. W rolę tytułowego Hannibala wcielił się Mads Mikkelsen. Dotychczas ekscentrycznego psychiatrę zagrali Anthony Hopkins w ?Milczeniu owiec?, ?Hannibalu? i ?Czerwonym smoku? oraz Gaspard Ulliel w filmie ?Hannibal. Po drugiej stronie maski?.
Który z aktorów stworzył według was najlepszy portret psychopatycznego zabójcy? Czy uważacie, że Mads Mikkelsen może być przekonujący w roli słynnego kanibala?

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez batszeba (2013-04-09 15:54:27)

Odp: Serial Hannibal
asiaaxn napisał/a:

Dr Hannibal Lecter, bohater książek Thomasa Harrisa, to postać, która od lat fascynuje twórców kina. Po raz pierwszy widzowie będą mogli zobaczyć historię tego wyrafinowanego mordercy w formie serialu, który pojawi się na antenie AXN 10 kwietnia o 22.00 tylko w telewizji AXN. W rolę tytułowego Hannibala wcielił się Mads Mikkelsen. Dotychczas ekscentrycznego psychiatrę zagrali Anthony Hopkins w ?Milczeniu owiec?, ?Hannibalu? i ?Czerwonym smoku? oraz Gaspard Ulliel w filmie ?Hannibal. Po drugiej stronie maski?.
Który z aktorów stworzył według was najlepszy portret psychopatycznego zabójcy? Czy uważacie, że Mads Mikkelsen może być przekonujący w roli słynnego kanibala?

No właśnie ja też jestem bardzo ciekawa co i jak - na nbc była już premiera pilotowego odcinka. Jestem fanem książek Harrisa oraz filmów na podstawie jego książek, jednak pierwszym, co mi się rzuciło w oczy po obejrzeniu zwiastunów oraz wywiadów z twórcami to dość luzne potraktowanie tematu, pomieszanie osób i wątków. Hannibal-amant szlachtujący kobiety? Czarny Jack Crawford (o którego szkocko-irlandzkiej gębie wspomina Hannibal w Milczeniu)? Wydaje mi się, że serial ma być raczej wariacją na temat dotychczasowych książek i filmów, trochę taką "sztuką dla sztuki" - a poprzeczka jest postawiona wysoko, po takim Dexterze na przykład będą musieli się mocno postarać.
No i nie wspomnę o tym, że dla mnie doktorem mógł być jedynie Hopkins, a idealnym Wiellem Grahamem William Petersen z Łowcy... Nie ujmuję niczego Mikkelsenowi - to doskonały aktor, ale Hopkins był wg. mnie wprost urodzony do tej roli. Jego garniturki, sygnet i kapelusz panama z "Hannibala" są nie do pobicia...

3

Dobra, odpowiadam sama sobie ale nieważne. Obejrzałam pilota "Aperitif" w wersji anglojęzycznej no i tak:

- nie jest źle ale genialnie też nie. Widać inspiracje serialami typu CSI smile
- podobają mi się momenty, gdy Will odpływa w inny wymiar (np. scena, gdy myje twarz w umywalce - ta krew!)
- czarny Crawford jest potworny
- beznadziejna doktor Alana Bloom - domyślam się, że jej postać to Alan Bloom oraz Molly (książkowa żona Willa Grahama) w jednym (pewnie autorzy będą starać się sklecić z tego jakiś wątek uczuciowy pomiędzy nią a Willem)
- nieco histeryczna gra aktora odtwarzającego Willa - Petersen w "Łowcy" był 100 razy lepszy
- no i niespodzianka - kurde, Mikkelsen daje radę! Wiem, że nie jest to Hopkins, ale ... dzięki niemu Hannibal stał się dla mnie mężczyzną z krwi i kości, wcześniej był dla mnie taki aseksualny, a tutaj - wyelegancony, męski facet - enigma! I te ciuchy - garnitury ma świetne, te krateczki i krawaty! aaaa Elegancja w każdym calu. No i wystrój biura ... widać, że facet lubił to, co dobre (zgodnie z duchem książki)

Nie mogę sobie odmówić wklejenia zdjęcia smile
https://imageshack.us/scaled/large/59/hanb.jpgUploaded with ImageShack.us

4

Bardzo fajny , czekam na kolejna czesc.

5

rozczarowałam się bardzo, a pierwsze odcinki zapowiadały się obiecująco, potem jakoś wszystko utonęło w pretensjonalności. szkoda sad

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ŚWIAT FILMU » Serial Hannibal

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024