Witaj na niezależnym Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone przez kobiety dla aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...
Nie jesteś zalogowany.
Interesują mnie naturalne soki, czy w ogóle można takie spotkac na sklepowych półkach? Te wszystkie w kartonach to albo napoje, albo soki produkowane z zagęszczonego soku. Czy możecie mi powidzieć czy sa jakieś firmy produkujące zupełnie naturalne soki?
Ja znam taką fimę chyba Eko Vit, mają soki z marchwi zupełnie naturalne, bez żadnych środków konserwujących. Można kupic je w plastikowych kubkach lub butelkach , też z plastiku. Ale sa pyszne i naturalne, bo Kubusie to chyba nie do końca!!!
Sok z marchwi firmy EKO-VIT z Zielonek, w plastikowych kubkach lub butelkach, jest rzeczywiście naturalny. Na opakowaniu producent soku zachęca równiez do spróbowania marchwiowo - jabłkowego i marchwiowo-selerowego, zamieszcza tez informacje na temat wartości odzywczych soku, zawiera on mnóstwo: karotenu, potasu, magnezu, fosforu,jodu, zelaza i przede wszystkim nie zawiera konserwantów.
Ja mogę polecić też naturalne soki tłoczone Rembowskich np, jabłkowy czy żurawinowy, bez cukru i konserwantów, wylącznie pasteryzowany, są po prostu przpyszne i zdrowe. Można je kupić w szklanych buteleczkach o pojemności 250 ml. Polecam!!!Do zakupienie chyba tylko w sklepach i na stoiskach ze zdrowa żywnością.
Nie piłam soków, o których piszecie, ale regularnie kupuję takie jednodniowe Marwitu. Jak zapewnia producent, są robione z najwyższych jakości owoców i warzyw, niepasteryzowane, naturalnie mętne, niesłodzone etc. Na pewno mają mnóstwo witamin i minerałów. Najbardziej lubię marchwiowo-selerowy i pomarańczowy, ale śą też soki jabłkowe, buraczkowo-jabłkowe, grejpfrutowe... Polecam, bo pyszne i zdrowe ![]()
Ja też je kupowałam, są super, ale nie lubię marchewek i zazwyczaj kupuję buraczany - jest dobry. Na początku nie mogłam się do nich przekonać bo byłam przyzwyczajona, że soki są słodsze, ale później się przekonałam, głównie ze względu na to, że naprawdę zawierają duuuużo witaminek i innych takich, no a dla zdrowia warto przecież!
pozdrawiam wszystkich na tym forum ![]()