Gdańsk - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SAMOTNOŚĆ » Gdańsk

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 45 ]

Temat: Gdańsk

Mieszkam od niedawna w Trójmieście i cierpię na niewielką liczbę znajomych. Niestety, nie zawsze mam z kim pogadać czy wyjść na spacer sad. Chętnie poszukam koleżanki do wspólnych rozmów czy wymiany poglądów. Interesuje mnie kosmetyka, książki, inni ludzie, taniec amatorski, sport. Okazjonalnie lubię chodzić na imprezy, aczkolwiek nie po to, by się upić do nieprzytomności, nie uważam też, żeby był to dobry sposób na szukanie mężczyzny na całe życie - fajnie jest się po prostu iść wybawić, potańczyć i się pośmiać smile. Jeżeli są tu Gdańszczanki lub Gdańszczanie i osoby z okolic, zapraszam do rozmowy, chętnie się z wami zapoznam.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Gdańsk

Ja jestem z Gdyni.

Co prawda Gdynia to nie Gdańsk, natomiast miłe zaskoczenie "czytać" kogoś z Trójmiasta big_smile
No i kryteriów "koleżanki" też raczej nie spełniam wink Natomiast nie mogę się powstrzymać przed odpisaniem. W sumie w Gdyni też od niedawna mieszkam.
Z tańcem mam tyle wspólnego, ze gdy zaczynam, to co czynię w ogóle go nie przypomina. Natomiast książki lubię czytać, nawet bardzo lubię. Fajnie pożyć w innym świecie niż to co dokoła. Ostatnie imprezy na jakich bywam to takie, na które sam zaproszę wybrane osoby. Nie jest to do końca impreza taneczna czy muzyczna, a bardziej gadanina, napicie się i pogranie w planszówki big_smile Tak aby miło czas leciał.
Co do poszukiwań "drugiej połówki", na imprezach, czy przez internet, popadłem w stagnację. Nie zanosi się aby cokolwiek się wydarzyło. Nawet nie wyobrażam sobie do końca jak, jako, że na marynarza się kształcę. A konkretnie na nawigatora-oficera, i trzeba będzie niedługo zniknąć z kraju na jakieś, bagatela, 10 miesięcy. W ramach praktyk smile

3

hej
a ja jestem na pół z gdyni i pół gdańska big_smile

4 Ostatnio edytowany przez Suzan_444 (2013-04-10 18:53:13)

Jak miło zobaczyć na forum posty "swoich" wink
Witajcie.
wink

5

W końcu ktoś z okolic. Ja też z Trójmiasta. Całe życie w Gdańsku smile

6

Cześć Karolcia, witam wszystkich innych. Trafiłem tu zupełnie przypadkiem wpisując w google frazę "samotność" i wyszło wink

Cóż - też mieszkam w Trójmieście i borykam się z podobnym problemem co i wy. Nie mam znajomych i chciał bym to zmienić. Jeśli nie jestem z problemem sam, ktokolwiek by chciał - niech da znać, może się poznamy? smile

Pozdrawiam!

7

Ja za to jestem z Gdyni. Powiem tak, otaczają mnie ludzie, ale mimo wszystko niestety czuję się dość samotna.  No bo cóż czasem chciałoby się wyjść z kimś na spacer a tu nie ma z kim... Tańczyć, nie tańczę, uwielbiam śpiewać, ale nie umiem, czytam książki interesuje się teatrem i filmem. No i co jeszcze? Po prostu piszcie wink

8

chyba niedlugo cale trojmiasto sie tu zleci ;0

9 Ostatnio edytowany przez Federal (2013-04-14 19:38:35)

grey_apple napisał/a:

Ja za to jestem z Gdyni. Powiem tak, otaczają mnie ludzie, ale mimo wszystko niestety czuję się dość samotna.  No bo cóż czasem chciałoby się wyjść z kimś na spacer a tu nie ma z kim... Tańczyć, nie tańczę, uwielbiam śpiewać, ale nie umiem, czytam książki interesuje się teatrem i filmem. No i co jeszcze? Po prostu piszcie wink

Dla mnie nie ma różnicy skąd dokładnie kto jest, byle z Trójmiasta lub okolic smile

Takie mamy czasy, że nawet wśród ludzi czujemy się osamotnieni i taki stan będzie spotykany wśród ludzi co raz częściej. Nikt nam nie broni z tym walczyć smile

Nie zawsze trafimy na odpowiednią osobę, ale próbować trzeba!

W razie czego, zapraszam do rozmowy (przycisk E-mail po lewej stronie lub w profilu).

A co do...

carousel napisał/a:

chyba niedlugo cale trojmiasto sie tu zleci ;0

No cóż, zawsze znajdzie się ktoś, komu coś nie będzie pasowało. Po to ten dział jest ;>

10 Ostatnio edytowany przez kamisi90 (2013-04-18 02:08:28)

................

11

Hey. Ja często bywam w Trojmieście, od czerwca albo lipca najprawdopodobniej już na stałe Gdańsk. Nie mam tam wielu znajomych, prawie nikogo. Na kalendarzu stuka prawie 28 lat, ciagle sam czas poznać tą jedna jedyną. Dobrą uczciwą i kochającą kobietę. Czy są takie w Trojmieście, gdyż w moich stronach chyba wszystkie wyjechały. smile

12

Hejka wszystkim:) zamiast się rozczulać o samotności i braku znajomych, to może zorganizujemy jakieś spotkanko, np. w Gdańsku??? Co Wy na to????

13

Jestem za smile Chętnie poznam ludzi z trójmiasta bo jestem tutaj całkiem sama.

14

po baaaardzo długim czasie przypomniałem sobie o istnieniu tego forum. jeśli ktoś chce organizować jakieś spotkanie przy piwku czy coś w Gdańsku to jeśli nie będę zajęty to wpadnę smile

15

Też jestem z Trójmiasta i chętnie bym poznał jakąś fajną, sympatyczną (i wolną xD) dziewczynę w okolicach mojego wieku smile
Jest taka? sad

16

hej
sory że odświeżam stary temat, ale jakoś padła propozycja jakiegoś spotkania, po czym wszystko ucichło. są wakacje, niektórzy pewnie mają nadmiar wolnego czasu, może dałoby się zebrać parę osób i wyskoczyć gdzieś na miasto żeby się poznać?

17

Odświeżam wątek Trójmiasta smile ja, rodowita Gdańszczanka. Szczerze, to nie radzę już sobie z samotnością

18

Witam.
Jestem 2 miesiące po rozstaniu i samotność nie daje mi normalnie żyć.

Mam znajomych, koleżanki, ale to nie wypełnia tej pustki.

Szukam mężczyzny, z którym mogłabym umówić się na kawę, na spacer.. wink Spędzić miło wieczór w kinie. Tego mi brakuje.

19

Trójmiasto odżywa....

20

Karolla991 napisał/a:

Witam.
Jestem 2 miesiące po rozstaniu i samotność nie daje mi normalnie żyć.

Mam znajomych, koleżanki, ale to nie wypełnia tej pustki.

Szukam mężczyzny, z którym mogłabym umówić się na kawę, na spacer.. wink Spędzić miło wieczór w kinie. Tego mi brakuje.

Niby fajny post a tyle przeciwwskazań ;P
Po pierwsze jak chcesz faceta znaleźć w necie to polecam portale randkowe.
Po drugie, jeśli chciałabyś znaleźć go tu, to wydaje mi się że facet który siedzi na tym forum od dawna, spojrzy na Twoją liczbę postów, przeczyta kilka z nich, sprawdzi czy nie jesteś psycholem i odpowie lub nie.
No i po trzecie dwa miesiące po rozstaniu? Po takim czasie jeszcze się z byłego nie wyleczyłaś, a wątpię żeby ktoś chciałby być porównywany do czyjegoś ex.
Oczywiście znajdzie się jeszcze kilku którzy dopiero założyli konto w podobnych celach, ale też wtedy zagrasz w ciemno bo nic o nich nie będziesz wiedziała ze względu na małą liczbę wypowiedzi.
Pozdrawiam i życzę powodzenia ;p

21 Ostatnio edytowany przez Karolla991 (2013-09-03 12:33:11)

Mazar napisał/a:

Niby fajny post a tyle przeciwwskazań ;P
Po pierwsze jak chcesz faceta znaleźć w necie to polecam portale randkowe.
Po drugie, jeśli chciałabyś znaleźć go tu, to wydaje mi się że facet który siedzi na tym forum od dawna, spojrzy na Twoją liczbę postów, przeczyta kilka z nich, sprawdzi czy nie jesteś psycholem i odpowie lub nie.
No i po trzecie dwa miesiące po rozstaniu? Po takim czasie jeszcze się z byłego nie wyleczyłaś, a wątpię żeby ktoś chciałby być porównywany do czyjegoś ex.
Oczywiście znajdzie się jeszcze kilku którzy dopiero założyli konto w podobnych celach, ale też wtedy zagrasz w ciemno bo nic o nich nie będziesz wiedziała ze względu na małą liczbę wypowiedzi.
Pozdrawiam i życzę powodzenia ;p

Po pierwsze nie szukam faceta, a męskiego towarzystwa, przyjaciela- czy wszystkie relacje damsko-męskie muszą kończyć się związkiem?
po drugie nie mam tutaj żadnych postów, więc nie sprawdzi czy jestem psycholem smile Może ewentualnie mnie poznać i zweryfikować stan faktyczny.
po trzecie- patrz po pierwsze ;p Nie chcę kogoś na miejsce byłego. Chcę mieć z kim wyjść na spacer. To wszystko wink

Również pozdrawiam wink

22

Podobno przyjaźń męsko-damska to mit ;P

23

Nieprawda. Od przedszkola do ukończenia Ogólniaka miałam przyjaciela. Prawdziwego. Niestety nasze drogi się rozeszły (wyprowadził się i założył rodzinę).
Teraz też mam bardzo dobrego kolegę, na przyjaciela to za dużo powiedziane, bo rzadziej się widujemy, ale mogę mu swobodnie zaufać i zwierzać ze swoich żali, w drugą stronę też to działa.
Ani z jednym, ani z drugim nigdy mnie nic nie łączyło cieleśnie, ani nic więcej poza przyjaźń. Nie było podtekstów erotycznych. Po prostu. Był (a ten drugi jest wciąż) obecny w moim życiu smile Więc dla mnie to powiedzenie się nie sprawdza. Co prawda zarówno jeden jak i drugi, to idealni kandydaci na męża, ale po prostu, nigdy nie zaiskrzyło. Po prostu darzymy się sympatią smile

24

a ja jednak wierzę w ten mit ;]

25

Taka relacja jest jak najbardziej możliwa, jedyną przeszkodą może być zazdrość partnera/ki.

26

Hej smile

Od 2 dni jestem w Gdańsku i chętnie bym się wybrała z kims na piwko, bo weekend, a nikogo nie znam. Więc jakby ktoś spontanicznie chciałby dzisiaj wyjść to się polecam wink

27 Ostatnio edytowany przez Tomek87 (2013-09-06 20:24:50)

Mazar napisał/a:

Przyjaźń damsko męska kończy się wraz z pierwszym klepnięciem w tyłek i niestety dużo w tym prawdy wink

28

A jeśli taka para przyjaciół się sobie nie podoba?

29

Tomek87 napisał/a:
Mazar napisał/a:

Przyjaźń damsko męska kończy się wraz z pierwszym klepnięciem w tyłek i niestety dużo w tym prawdy wink

Zupełnie niepotrzebnie generalizujecie Panowie smile
Tak jak napisała miss- fizycznie się sobie nie podobamy, nie ma iskrzenia, więc i klapsy nie wchodzą w grę ;p

30

Karolla991 napisał/a:
Tomek87 napisał/a:
Mazar napisał/a:

Zupełnie niepotrzebnie generalizujecie Panowie smile
Tak jak napisała miss- fizycznie się sobie nie podobamy, nie ma iskrzenia, więc i klapsy nie wchodzą w grę ;p

Ja autentycznie mam takiego przyjaciela, nigdy nie było żadnego iskrzenia i jakichkolwiek niedopowiedzeń.

31

Ja mógłbym z chęcią się spotkać. Oczywiście bez żadnych podtekstów. Długo nie wypadałem gdzieś z dziewczynami sam na sam, a ostatnio gdy zacząłem z jedną randkować, to zauważyłem u siebie "brak obycia" w tych kontaktach i ogólnie nie byłem w stanie się wczuć... Nie wiem jak to inaczej określić. 25 lat więc stary nie jestem, młody też nie. Myślę ,że będzie o czym rozmawiać. Oczywiście jestem z Gdańska.

32

Ja chętnie się piszę na jakiś spacer, piwko smile
W sobotę mam zajęcia, ale chętnie się urwę, w końcu to dopiero pierwszy zjazd smile Napiszę na email smile

33

Hej, też byśmy się z chęcią z kimś spotkali - ja i mój chłopak szukamy nowych znajomości, zawiedliśmy się na starych znajomych i czas poznać kogoś nowego : ) Jeśli jest ktoś zainteresowany, jakimś spotkaniem czy rozmową, zapraszam do kontaktu, maila podam na privie.

Pozdrawiamy : )

34

Siemanko smile

35

Ja się przeniosłam do Gdańska przedwczoraj i również z chęcią poszłabym na piwo jakąś grupą albo we dwójkę z kimś - płeć dowolna, nie wybrzydzam tongue
Studiuję wzorki na ASP, hoduję ptaszniki, wierzę w UFO i fizykę kwantową big_smile

36 Ostatnio edytowany przez vesta (2013-10-20 08:39:39)

Hej!
Jak ja się cieszę,że znalazłam to forum!
Kiedyś próbowałam sama zorganizować tego typu akcję, ale chyba nie wybrałam odpowiedniego miejsca
Kilka miesięcy temu przeprowadziłam się na stałe do Gdańska, jednak do tej pory zdarza mi się płakać w poduszkę na samotne wieczory. Nie znam tu praktycznie nikogo, o wspólnych wyjściach nie ma już mowy.
A idzie jesień, będzie tylko gorzej.
Ale żeby nie smucić tylko działać!
Posiadam adres mailowy, przeznaczony dla samotników w trojmiescie, ( samotniwtrojmiescie[at]gmail.com ) którego jako nowy użytkownik podać nie mogę, aaaale  możecie znaleźć go bezpośrednio w moim profilu.
Na który proszę by wszyscy, którzy chcieli by się spotkać napisali proponowaną datę spotkania no i może miejsce?
Czekam na Wasze wiadomości do 10 listopada 2013. Później ustalimy jakieś spotkania. Na początek takie grupowe, aby każdy mógł znaleźć dla siebie przyjacielską duszę smile,
Mam nadzieję,że to wypali.
Pozdrawiam serdecznie,
V.

37

Tutaj każdy pisze tylko, że chciałby się spotkać, trele morele ,a i tak założę się ,że do spotkań nie dochodzi.

38

Dokładnie,każdy pisze ,a nikt się nie spotyka. Dlatego wzięłam sprawy w swoje ręce i chcę zorganizować spotkanie po 10 listopada. W tym celu utworzony adres, którego jako nowy użytkownik nie mogę podać, ale klikając w mój e-mail bezpośrednio Was tam skieruje .
Jest nas już trójka, więc pewne jest, że spotkanie się odbędzie, ale jeśli są jacyś chętni to wszystkich serdecznie zapraszam, żeby napisali na adres e-mail, kiedy po 10 listopada im odpowiada. Można też wskazać miejsce.
A więc Adolf, nie narzekaj, tylko pisz!:)

39

Nadal czekamy na chętnych na spotkanie smile
Jest nas już kilku,ale czym więcej tym raźniej wink
Oczywiście nie musisz być samotna/y żeby się z nami spotkać. Wystarczy, że chcesz poznać nowe, być może bardzo ciekawe osoby.
Jeśli tak, pisz odpowiedź na moją skrzynkę. Czekamy na Ciebie do końca tygodnia wink

40

Uwaga. Spotykamy się w tę sobotę  16.11.2013 w Klubie Autsajder. o godz 18
Jeśli chcesz więcej szczegółów pisz do mnie prywatną wiadomość smile

41

vesta napisał/a:

Uwaga. Spotykamy się w tę sobotę  16.11.2013 w Klubie Autsajder. o godz 18
Jeśli chcesz więcej szczegółów pisz do mnie prywatną wiadomość smile

kurczę, zaspałam sad i jak spotkanie się udało? szukam kogoś z Gdańska do niewinnego popisania/pogadania. Pozdrawiam

42

Jasne,że się udało!:) Moga być i kolejne. Jeśli chcesz to pisz na e-mail

43

Jakbyście kiedyś organizowały jeszcze jakieś spotkanie to chętnie dołączę:) Co prawda nie jestem z Gdańska, ale od trzech lat tu studiuję i chętnie poznam fajnych nowych ludzi smile

44

Ja też się chętnie gdzieś wybiorę

45

Cześć,
Ktoś z Gdańska, Trójmiasta chetny, żeby pogadać, wyjść na piwo :-) ?

Posty [ 45 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SAMOTNOŚĆ » Gdańsk

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024